A már meglévőknél álltám-változás nincs, csak az lesz a gubanc, hogy a már meglévőknél szerződésben garantál bizonyos feltételekkel hitelfelvételi lehetőséget a lakáskassza, viszont innentől nem lesz új bejövő betét, a meglévő betétállomány leépül, ahogy a kifutnak a szerződések, így nem lesz miből hitelt adni, tehát a teljes konstrukcióból nem csak az álltám, hanem az alacsony és fix kamatú hitel is ki fog esni idővel.
Mindenben egyet érted, viszont annyi kiegészítést teszek, hogy a lakástakarékok beszántása mögött azon egyszerű ok is állhat, hogy a Rogán féle "lakáslottó" nem ment egyáltalán, és most kiiktatják a konkurenciát. És, hogy miért éppen ma? Ma szavaznak a parlamentben a Sargentini jelentés elutasításáról, meg az ahhoz kapcsolódó "üzenjünk hadat az EU-nak" jellegű hőzöngésről, de mindenki a lakástakarékokról beszél. Gumicsont. Gondolom, Rogán Tónyó már egy ideje el akarta intézni ezt, csak várták az alkalmat, amikor majd fel kell használni egy komolyabb gumicsontot.
Elobb-utobb egyre tobb embernek leesik, hogy az extrem modon elszaladt adossagok komoly kockazatot jelentenek a gazdasagi szereploknek. Engem meglepett, hogy az MNB aranyat vasarolt, minden elismeresem ezert.Kozben a het esemenye a lakas takarekpenztar megszuntetese; talan csillapitani lassitani akarjak az ingatlanpiaci befekteteseket; es ugy gondoljak hogy igy tobb penze marad a lakossagnak a kozel jovoben allampapirokat vasarolni.Na ha ehez kitalalnanak egy adokedvezmenyes konstrukciot az jelentosen befolyasolna az allampapir piacot es az allamhaztartast. Ha pedig egy orszag a sajat fizetoeszkozeben van eladosodva akkor sokkal tovabb tudja gorgetni az adossagot.(lasd Japan-t). Ugy nez ki az elmult honapokban nem csak en es nehany profi kereskedo, de a jegybankoknak is kedve tamadt a regi "elavult es kiment a divatbol" aranybol vasarolni. Na kepzelheted ha jegybankok aranyat vasarolnak, lehet hogy kicsivel tobb informacioval rendelkeznek a penzugyi stabilitassal kapcsolatban mint egy atlag ember. Majd nehany ev mulva a fejunkhoz vagjak, hogy megint szerencsenk volt. ;) Meg a vegen kiderul, hogy pitcairn2 es en nem is beszelunk olyan butasagokat.
Igen, es a legjobb benne ez ;-) " Sok olyan jelzést kaptunk, hogy a világ nagy országai változtattak arannyal kapcsolatos stratégiájukon, a tartalékkezelésen belül egyre nagyobb a nemesfém súlya. A fejlett jegybankok többszörösére emelték aranytartalékukat - tette hozzá a jegybank elnöke." . https://www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-rendkivuli-bejelentes-tizszeresere-emelik-magyarorszag-aranytartalekat.301422.html . bevallom, kicsit megijeszt ez, nem szeretem ha Eltolcsy " kincses Magyarországról" es " gazdagsagrol " beszel, es kozben meg aranyat vesz. Valahogy ez nem illik ossze. ;-)
Akkor megnyugodtam. Azt hittem, hogy Te rossz befektetésnek gondolod. Igaz, hogy láttam már jobb mérlegeket is, de egy bányászcég egész elképesztően lehet 14 P/E ratio is, meg 950 P/E Ratio is. Nagyon szélsőséges lehet a piaca.
A számsor nem szép, ez tény, de kevés bányatársaságé szép manapság. A portfóliót folyamatosan tisztítják, a bevétel nőtt, de az eredmény elmaradt, magas volt a költség, a Lonmin felvásárlás azért nem smafú. Egy arany rallyban 5,5-6 USD ettől még simán lehet benne, akár 9-10 USD is, bár erre nem fogadnék. Egy bányatársaságnál nem elég a jelentéseket elolvasni, mert ezek alapján csak 2 db-ot vettem volna meg.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.