folyt. Es hozza adodhat egy kicsiben indulo
fegyves konflikus. Pl. mert valaki talal menekultekben vagy masban ellenseget es "okot",
akkor igen hamar nagyon csuf lesz. Azt gondolom, meg mindig jobb lenne
eszhez terni, es hamar elkezdeni a kijozanodasi folyamatot. A katonasag
beavatkozasa, "nemzeti megmentesi "akcio, es sok mas is elkepzelheto.
.
Tegnap az USA es Nemet bond + dollar piac jol jelzett, talan megvan a
kivalto ok.
Most minden index piros. Crude es Gold zold.
Az igazi veszely az atterjedes. Ami lehet
spontan es lehet eroszakba atfordulo.
. Spontan elsokent persze a szomszedos,
es Torokorszagnal gyengebb penzugyi-gazdasagi allapotuak vannak
veszelyben: Irak, Sziria, Lebanon. Sok az instabil allam arrafele.
Rengeteg a menekult, akik lehetnek bunbakok
is, es lehetnek "okozoi" vagy sulyosbitoi is egy atterjedesnek.
Egyiptom sem acelos, es egesz EszakAfrika kepes napok alatt osszeomlani. Hogyan
hatna egy menekulthullam , vagy haboru Szaud-ra? . Persze: ha az Eur-ban is
zuhan a bizalom (ahogy nezem, bizony zuhan, Eur Index 2 nap alatt 2%
esett ....szoval vigyazat a valsagban a dollar zuhanas josolgatasaval),
es a leggyengebb del
europai orszagok kotvenyeiben elindulhat egy eladasi hullam. Pl. a gorog
10Y bond 3.8%--->4.2% ment egy het alatt. Adjak, nagyon
adjak...2 nap alatt 10%-ot esett.
Ilyenkor azért felmerül bennem a kérdés, hogy mi értelme van széllel szemben pis@lni. Csakis ők jöhetnek ki vesztesen ebből, a fő kérdés annak mértéke. Hiába volt évekig jónak mondott vezető, ha most bezúzza az országát.
Kíváncsi vagyok, hogy a török választók meddig hisznek ennek a ####-nak. Meddig hiszik el a "váltsuk dollárjainkat lírára" c. műsort, egyszer már sikertelenül elsütötte. Úgy néz ki, megint nem működik.
A kemalistákhoz és a belőlük kinőtt "européer" csoportokhoz kötődő fasiszta diktatúra mond vmit? de facto jó 84 évig tartott az... vagy esetleg az, hogy milyen segítséget nyújtott ehhez a mélyrepüléshez az USA évtizedeken át? anno még a keresztények elűzése se vágta ki az anglo-amerikai demokrácia-bajnokoknál a biztosítékot... az USA gyalázatos törökországi track record-ját tekintve illene szépen csendben maradniuk...
khmmm demokratiuks valasztas. Nekem vannak Torok kollegaim, ok nem igazan ezt mondjak. A 2001 es crizis utan kerult hatalomra, nem mondom hogy akkor rosszul csinalta, bar egy penzugyi valsag utan azert van honnan felivelni, csak azota kicsit elgurult nala a gyogyszer. Az meg hogy te voltal par eve Istambulban az nem mond semmit. En eltem is ott es kivulrol tenyleg jo, mert a varos csodalatos, de amikor egy ev alatt a penzed 35% on inflalodik azert az nem annyira kiraly am.
különben nem igazán értem ezt a US Erdogan hisztit évtizedeken át
remekül elvoltak az iszonyatos track record-ot produkáló szekuláris fasiszta diktatúrákkal, oszt pont egy
sokat próbált demokrata (végül is Erdogán orrba szájba nyerte a karrierje során a választásokat...) kapcsán kapják elő a segghülye
"éljen a demokráca!" lemezüket érdekel ez még vkit?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.