Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 04. 19:44
Előzmény: #2855  Boole
Nem tudom mikor adhatta, de az utóbbi másfél hónap alapján inkáb belevett. Volt egy kis adok-veszek az intézményieknél és az alapoknál is az utóbbi másfél hónapban. Én nem mertem belevenni ebbe a nagy emelkedésbe, de ha így folytatja 2,8-2,9-ig simán elmehet. Ha nem lesz korrekció, akkor el kell tolnom a beszállási pontomat.
Boole 2018. 08. 04. 19:21
Előzmény: #2858  Boole

Jó lenne azt gondolni, hogy a goldban a C pont még csak most fog jönni 1590 USD feletti értékkel.
https://www.mql5.com/en/charts/8975276/golds-w1-x-trade-brokers
Boole 2018. 08. 04. 18:46
Előzmény: #2850  Cipolla22
Köszönöm, ez hasznos információ. Pont ezt a lehetőséget kerestem.
Törölt felhasználó 2018. 08. 04. 18:17
Előzmény: #2848  pomperj
Nem allitom hogy nem emelkedhet az olaj ara,de azt a lehetoseget se tudom kizarni hogy eshet; ettol fuggetlenul biztos vagyok benne hogy lehet ertek alapon jo cegeket talalni.En jo parszor irtam a XOM-rol (exon-rol) mert a vilag egyik legnagyobb olaj cege, nem csak shortoltam korabban de voltak benne PUT opcioim.Jelenleg nincs benne poziciom.
https://postimg.cc/image/yyxw9ea19/
Na ez lenne a XOM rv-nek teljesitmenye(kozel 0) ugy hogy kozben az olaj ar az elmult 13 honapban 40-50%-ot emelkedett.Nyilvan van kulonbseg olaj cegek kozott,de ettol fuggetlenul nem art figyelni.
Egyebkent volt Marathon es Whiting Petroleumom es PBR-em is rovidebb ideig, a te hsz-id miatt, sajnos tul koran szallltam ki, ettol fuggetlenul kerestem vele penzt, szoval koszonom az info-t.
Boole 2018. 08. 04. 18:13
Előzmény: #2852  Boole
Persze az is lehet, hogy most meg veszi már.
Boole 2018. 08. 04. 18:12
Előzmény: #2846  pomperj
Ha végeztem a fővárosi dolgaimmal, akkor Én is megyek le a Balatonra egy kicsit hosszabb időre. Jó pihenést.
Boole 2018. 08. 04. 18:10
Előzmény: #2847  Törölt felhasználó
Köszönöm a küldeményt. Megnéztem az átküldött cégeket. Ezek jó cégek, de megfelelően vannak árazva, és én nem a pénzemet akarom megtartani, hanem keresni szeretnék, tehát rendszerint alul árazott papírokat kutatok. Ha ezeket a cégeket megvenném, akkor éves szinten 10%-kot sem tudnék keresni a következő 5 évben.  Korábban már írtunk a Tesláról és pro-kontra álláspontok voltak arról, hogy jó üzlet vagy nem, a vállalatnak milyen kilátásai vannak. A Tesla utolsó néhány negyedéves számait átnéztem és az látszik, hogy vannak bennük mondhatni attraktív elemek. Mindent összevetve számos következtetésre juthatunk. Azonnal kiugrik, hogy a Tesla még akkor is, ha a bevételeket és a költségeket megfelelően ellenőrzik, a ZEV értékesítés hiányában még mindig működési veszteséget termel. A ZEV bevételek kizárásával a Tesla 66 millió dolláros nettó veszteséget (a Tesla szabványok szerint) állít elő. Amennyiben a ZEV bevételt is figyelembe veszem az összes felhalmozott hitelével, amelyet kétségtelenül meghaladó piaci áron értékesítettek, a Tesla ezt a veszteséget Q3-ban már 157,2 millió dolláros nettó nyereségre fordította. Ezzel Elon Musk az ígéretét valóra váltaná és akár az égbe is emelkedhetne.
A kérdés az, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló számok alapján ez fenntartható-e? A válasz az, hogy szerintem nem. A gyártás és értékesítés felfutása mellett a Q3-as nyereség a Q3-ban előállított, de a Q3-ban átadásra előirányzott 10 000 db Modell 3 egység értékesítéséből származna. A részletes jelentésből az derül ki, hogy ezt a mennyiséget állítólag visszatartották a szállításból, hogy megőrizzék a szövetségi adójóváírást a további negyedévre. Az ilyen egységek értékesítéséből származó 90 millió dolláros implicit bruttó nyereség levonása 67,2 millió dollárra csökkentené a nyereséget. A ZEV bevételeinek eltávolítása az értékesítésből tovább csökkenti a negyedéves potenciális nyereséget mintegy 17 millió dollárral. Ennél is fontosabb, hogy a Tesla csak egyszer használhatja a Q2 ZEV hitelek felhalmozását. A Q2-ben szereplő ZEV hitelből származó 70,4 millió dollárt kizárva a Q3-ban bekövetkezett pozitív nettó jövedelmet egy kisebb, 3,2 millió dolláros veszteség váltaná fel Q4-ben. A középtávú profittermelés tehát eléggé képlékeny. A készletfelhalmozást és az értékesítést jelentősen növelniük kell, a költségek növekedését pedig redukálni kell.
Ha a Teslával szemben nagylelkűek is vagyunk, akkor elhiszem, hogy Q3-ban előáll a profit, de Q4 már necces. Befektetői szemmel csak annyit érdemes megjegyezni, hogy ha a Tesla a prémiumárakat és magas árréseket nem tudja fenntartani, a működési költségek aránytalanul növekednének (hallottam zúgolódásokat is az alacsony fizetések miatt), a beruházások magasabb összegeket emésztenének fel, a rövid lejáratú adósságok kezelése nem lenne sikeres, akkor láthatjuk, hogy sok a HA és a kockázat. Bármelyik terén előforduló kedvezőtlen változások, valószínűleg fokozódó veszteségeket okoznának.Összefoglalva Q3-ban szerintem összejön a profit, de utána már sok a kérdőjel. Ellenben nem számoltam a Q2-ben létrejött 9%-os létszámcsökkentés hatásával, amely a Q2-ben a 1,24 milliárd működési költsége 103 millió egyszeri díjat tartalmazott, így nem számoltam a 9%-os létszámcsökkenéshez kapcsolódó költségek csökkenésével. Ez persze javíthatja az összképet. A beruházások költségszükséglete is szinte megbecsülhetetlen és szerintem ezekkel Musk is játszani fog, hogy mikor számolja el ezeket. Szerintem pont nem érdekli őket, hogy egy kínai vagy orosz számlát mikor könyvelnek el.
Boole 2018. 08. 04. 18:05
Előzmény: #2851  guantanamo
De igen, azt nem értem, hogy a Vanguard miért adott el ilyen hosszú ideig, ekkora mennyiségeket. Nem rosszabb, mint a többi bánya jelenlegi kilátása. Bár én elfogult vagyok a céggel kapcsolatban, mert még emlékszem a szebb napjaira, amikor a termelésben még az első 10-ben volt a világon, de a Goldfield is ott volt a topon, aztán eltelt az idő.
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 04. 14:37
Előzmény: #2841  Boole
Mégsem tartod jó befektetésnek?
Cipolla22 2018. 08. 04. 13:04

Off de sokaknak érdekes lehet, külföldi TBSZ nyitással kapcsolatban. Épp most találtam a cikket kiszámolós kommentek között. Ezt most ki fogom próbálni:
http://penzugyifitnesz.hu/igy-kell-kulfoldi-tbsz-szamlat-nyitni/
feel
feel 2018. 08. 04. 12:28
Előzmény: #2848  pomperj
Remelem Usd a masik iranyba indul es Gld fordul az ev hatralevo reszeben.
pomperj
pomperj 2018. 08. 04. 11:31
Előzmény: #2847  Törölt felhasználó
Meg emlekszem arra a regi bonmot-ra, amikor az USA penzugyminisztere azt mondta " A dollar a mi penzunk, es a maguk problemaja".
.
1)Nos, most a Dollar erosodese az idei evben eddig egyertelmu volt, es egeszen jol mutatta az allaspontomat ez a chart:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00ob1i6t.jpeg
.
Persze a fo komponens az EURO elleni viselkedese, es abban ez volt a chart eddig:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180726v00on4bmy.jpeg
EZ a ketto elegge konzisztens kepet mutat.
.
2)  Most 10 nappal kesobb ugy tunik, dollar eppen ezt csinalja amit vartunk. 
Mi tagadas, egeszen kozelinek tunik az a pillanat, amikor kimondhato lesz  hogy az ev masodik feleben USD szamara a masik iranyban van a fo trend.  Jon a gyengulesi idoszak, es vele GLD es Brent erosodes javulo eselye.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180804v00o4pyxq.jpeg
.
Nem hiszem, hogy honapokra van innen a fordulat, ahogy gondolod.
.
Es az EURUSD chart se nez ki olyannak, aminek sok ido kell a fordulthoz.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180804v00opyxnk.jpeg
3)Megjegyzem, a fundak is valami ilysemit sejtetnek. 
.
Bond piacon most az  a helyzet, hogy a rovid USA papirok BIZTOSAN hoznak tobbet, mint az SP500 dividend yield. Ma a 1Y treasury note ad 2.41%-ot, az SP500 dividend ad  2.0%  (es egy eve is ennyi volt). Szoval, a treasury job valasztas itt mar, mint a tozsdeindex, es micsoda kulonbseg van a rizkoban !
De majd errol maskor, ha lesz ido.

Törölt felhasználó 2018. 08. 04. 00:26
Előzmény: #2846  pomperj
Ha a USD erosodese folytatodna az az olajnak se segitene sokat.
en tovabbra sem vagyok meggyozodve hogy az olaj long oldalan lenne-e az elony.
lehet 90$ az olaj de lehet ujbol 50-56$ is.Ha nem lenne az irani-usa szajkarate, akkor en tobb mint 50% eselyt adnek a gyengulesre...igy meg nem tudom, osszel oktober-november ill. februar-marcius korul okosabbak leszunk.
elmeletileg az arany es ezustnek a kovetklezo 2honapban kellene bazist epitenie a jelenlegi szinttol nehany %-ra lejjebb es feljebb, majd ev vegere egy 20-30%-os rallyra adnek eselyt, ha csak be nem szakad az usa rv piaca.
pomperj
pomperj 2018. 08. 03. 23:42
Előzmény: #2842  Boole

1)Ez a ficko Clif Droke, aki tobb evtizede ir GLD temaban cikkeket. 2000 kornyeken nagyon bull volt, es akkor helyesen, maig emlekszem az ivelt chart- projekcioira. 
De persze mint mi is mindannyian, Clif is gyakran teved. Most az ervelese elso fo tamasza az USD ereje; nos igen, szerintem is tud meg egy keveset erosodni….de az USD erosodesi trendje lassankent kimeruloben van hetes tavlatban. A szept. varhato ujabb kamatemeles hatasa  kiszamithatatlannak tunik nekem.  
.
A masodik fo erve a Treasury bond kamat emelkedese, ami oriasi versenyt tamaszt az aranynak...elvben az is zero kockazatu. Itt is  vannak ellenerveim, foleg a Junk spread alakulasa miatt.
Mas tenyezok viszont, amiket nem targyal, nos azok viszont inkabb bull hatast gyakorolnak.
.
2)Latom, hogy GLD mellett tovabbra is Olaj es Oilservice+RIG a kozponti erdeklodes fokusza.
Itt is van nemi elmozdulas nalam a korabbi ervekhez kepest...a szept, futures-nek valamerre tornie kellene augusztusban. Sot a chartok WTI es RIG eseteben penteken kimondottan erdekes lehetosegek fordulopontjat sejtetik; plane ha NatGAs, Uran, es Szen chartjaival egyitt nezem. Majd holnap leirom, vagy vasarnap.
.
A Balaton csodas most, a viz kristalytiszta es meleg bent is. 
Törölt felhasználó 2018. 08. 03. 23:24
Előzmény: #2836  pomperj
Iden 2-szer probaltam szerencset cukorban, nem kerestem vele penzt, tavaly jo penz volt benne.
Iden ugy nez ki a szarazsag miatt a buzaba utaznak a spekik.
Ha viszont komolyabb likviditas hiany lenne a piacon akkor adni fognak mindent.
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 03. 23:12
Előzmény: #2839  Boole
Ott én is vennék, de egyelőre nem tiszta a kép(em).
Boole 2018. 08. 03. 22:59
Előzmény: #2842  Boole
Az olajpiaci adatokból jól látszik, hogy az OPEC beszámolója ellenére a júliusi termelés kevesebb, mint az előző hónapban, és nem tettek semmit a hiány megállítására. USA kitermelése az utóbbi időkben nőtt, de már júliusban úgy néz ki, hogy egyelőre a kapacitásokat nem tudják tovább növelni és nem is érdemes nekik, mert a számok azt mutatják, hogy Kína gyakorlatilag beintett USA-nak és nem vásárol tőlük olajat. A hírek szerint az USA összesen 3 tankert tudott exportra indítani egy hét alatt. A termelés egyensúlyi állapota minimum 6 hónapot venne igénybe az eredeti tervek szerint, de változik a helyzet és a piaci szereplők egyelőre nem egy irányba húznak. Látszólag bólogatnak USA-nak, de valójában nem segítik elő a termelés jelentős növelését. Így akár 1,5 év is kellhet a paritás eléréséhez. Szerintem brentben lesz egy visszateszt 70 USD alá, de tartom a célárat 90 USD feletti értékkel.
Boole 2018. 08. 03. 22:32
Előzmény: #2841  Boole

Ez a fickó pont azt mondja, mint amit korábban Én, hogy a dollár ereje és a kötvényhozam emelkedése nem jó páros az aranynak és a bányászoknak.
https://seekingalpha.com/article/4193719-gold-stocks-bond-yield-threat?ifp=0
Boole 2018. 08. 03. 22:16
Előzmény: #2838  Boole
Sibanye amióta írtam róla, azért 10-15%-ot csendben emelkedett.  

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek