Sziasztok! Bankol valaki az OTP - nél? Az oldal betöltése előtt egy hibauzenet jelentkezik, amely adatvédelmi hibára figyelmeztet, s arra, hogy ellophatják az adataimat. Másnál is bejön ilyen üzenet?
Első ízben én is felpattanást várok, talán 32,80-33,0-ig, de inkább 35,30-ig ahol H1-en van egy nagyobb rés. Ott már szép korpa van rajta és a stop is a helyén lesz.
Szerintem inkább csak túl sok volt a spekuláns az EV részvényeknél, akik most egy kis negatív hír hallatán (rossz eladási számok, fertőzöttek számának megugrása) rögtön ki is ugrottak belőlük. A spekulánsok jelenléte eddig is nyilvánvaló volt a brutális árfolyamingadozásokból, ugyanis volt hogy egy-két nap alatt 50-100 százalékot emelkedtek ezek a részvények, majd be is estek. Viszont ez szerintem csak átmeneti esés, hamar "vissza fog fújódni az a lufi". Ezt nem hiszem hogy meggáltolná az, hogy a hagyományos autógyartók is belelendültek az ev-k gyártásába, attól még bőven marad tér a piacon az újabb autógyartóknak is. Így potenciálisan mindegyikben ott a lehetőség, hogy előre törjenek.
Szökik a levegő a lufiból. Egyrészt jönnek rá a népek, hogy lassan minden autógyártónak van versenyképes elektromosa. Mármint a Teslával versenyképes, nem a benzinnel. Valódi önvezetés és így robotaxi pedig nem lesz még évtizedekig (amit a témához konyító már az elején rávágott), így az kiárazódik belőle. Amúgy attól tartok, hogy mivel nem lényegesen jobb az elektromos, mint a benzines, sőt, macerásabb a töltögetés, így kínkeservesen fog terjedni. Oké, hogy 2030-tól csak elektromosat lehet eladni itt-ott, de ha nem kell a népnek, akkor majd alakítanak rajta.
Feltörekvő EV gyártók