Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Jo a hasonlatod, letolt gatyaval, bokat fogva, mikozben jon hatulrol a neger lompos:) Ja stimmel . Igen az usa SP 500 vedett. BUX-ot nem ismerem. :). Jovoben amugy mar nem lesz inflacio, szvsz. Deflacio lesz. Ekkora bazis utan nem csoda. Csunya lesz. Kereslet hiany lesz. De a csirkefarmoknak menni fog:)
Nézőpont kérdése. Nyilván nem most kell "megvédeni" a megtakarításokat az inflációtól, hanem eddig kellett, és akkor a következő éveket ki lehet bekkelni akár 0 reálhozammal. Ugye agyhalott kormányunk prociklikus gazd.polt. folytatott az elmúlt években, ezért most, a recesszió hajnalán ott áll a sötétben, letolt gatyával, és reménykedik, hogy nem fog nagyon fájni (de fog). Én meg nem vagyok agyhalott, ezért klasszikus anticiklikus politikát folytattam már 2011-től. Infláció (közel)0, tőzsde szárnyal, HUF-ot kuszaszem stabilan kiszámíthatóan gyengíti. Ideális 10 év magyar megtakarítóként. 2022: itt vagyunk szarrá gyengített HUF-fal (210 vs. 358 USD/HUF) és kb 3x-os SP500-al úgy, hogy végig rv-ben és usd-ben volt a lé. Hitel 0, ház felújítva 2015-ben szinte ingyé a mostani árakhoz képest. Szóval nem aggódok, farhátra még fussa. Ja, amúgy én is azt várom (2-3 évet tippelek) hogy jó áron fogok venni 0,1,2 gyerekes 3-ra szerződött csokkerektől ócsóért házat. Re: ingyenkonyha :)
Nem akarlak elkeseriteni. De dollarban is kirabolnak, meg euroban is. Kerdezd meg a nemet nyugdijtakarekoskodo megtakaritokat. Sirnanak neked, mint a furdos k..va. volt errol tobb cikk a FT-on is. Hogy egy komplett nemet generaciot raboltak ki az utobbi 10 evben. Ne remenykedj. Ha sokat kuzdesz, tradelsz, es szerencsed van, akkor megorzod a mar megszerzett penzedet, jelenertekben:). De kuzdeni kell mint diszno a jegen. Talsn a pest panel ,ami 8 milliorol, 45 re ugrott, az vedett csak. Meg a balatoni nyaralo. 30-- rol 130 ra🤣 Teljesen eszement araival. De ez is majd bukik.
Ezt irtam lejjebb. Menti viktor a vállalkozókat (KKV), akik tobbsege nem tul hatekony, vállalkozói mentalitassal rendelkezik, nem az a centitol centire haladunk elore, mindent visszaforgatva, evtizedes tavlatban gondolkozo tipus . Tovabba 3 gyereket elore behazudo 10+10+10 misiert+piaci hitelt tokig kimaxolva felvevok, hitelkamat stopos, rezsi stopos, benzin stop, kaja stop miatt maradt fenn a lakosság 90%a, akiket, a maradek 10% penzebol mentik.meg, mint a gyerekeket. Kozben.meg ha keresel, egy burkolot, szakacst,.pincert, lakberendezot, stb.. magyaroszagon , akkor a munkamoral,es a minoseg balkani, az arak meg svajciak! Kell az a rebootolas, hogy helyre alljanak a dolgok. Mert ez hosszutavon akkor se tarthato, ha.ciganygyerekek potyognak az egbol. Mert nem klappol, a hatekonysag, az eloallitott egysegnyi ertek, es a eletszinvonal. Mert ha valos teljesítményhez kapcsolodna , sokak eletszinvonala,, akkor sokan sírnanak.
naaa, fele lemaradt, pedig k.jó lett!(vagy nem) szóval folyt.: az >1% nerhuszárlovagakármi milliárdjait mégsem csapolhatják, mert saját magát csak a hülye lopja meg. Szóval mi marad? Inflálni kell ezerrel. Akinek van pici esze, az 10+ éve nem HUF-ban takarít meg, nekik nem fog -annyira-fájni. Az 1 bitesek, - akik folyószámlán és párnacihában tartják a pénzecskéjüket - meg így jártak. Nekik is lenne fájdalomcsillapító - PMÁP és tsai - de nem kötelező bevenni. Hogy még egy klasszikust idézzek: „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni” (o1g lajos).
Szvsz ha a 80 milla HUF, akkor kapsz egy fél kőbányai panelt. Nekem erre van egy faék bonyolultságú elméletem, ami hótziher bejön!!!- vagy nem. A nyakig eladósodott csokkereket, családos proletariátust és a farhátnyuggereket ovi mindenki előtt kimenti, merthát szavazóbázis ugye. Ezért rezsicsökkentés, kamatstop, hatósági árak, - vagy újkeletű szóhasználattal árstop - valamilyen szinten marad. Ha nem, akkor a ner megy a levesbe, mert azt tudjuk, hogy It's the economy, stupid. Ha a lakosság 80%-át menteni kell, akkor a maradék 19% lerablása direkt eszközökkel kevés lesz, az
Nem ellened szol. Hanem a sok arcoskodo, 0 teljesitmenyu bekepzelt emberrol. Akik habzo szajjal, szidjak, a proli mento kormanyt. Aki pont az ő fenekuket nyalja barmi aron.Mert humanoid peldaul szidhatja, megtakaritokent, kiraboljak. Es en is. De mikor olvasom,es az en ismerettsegemben is a fulig eladosodott, panelt befektetesnek, vagy uj lakast zold hitelbol , es egyéb hitelbol f.szig kimaxolva vevo, 520d bmw-t szechenyi go fix 2% bol lizingelo(mar nem lehet), eletebben 10 milliot felre nem tevo, sporolo, de eletmodjaba 200 millios vagyonhatasnak.megfelelo eletmodot folytato lumpen elemkrol beszelek. Akik most a lakasuk 300-500% al feljebb ugro hatas miatt, zseni csaszaroknak hiszik magukat.
Elhiszem, hogy élveznéd, ha elengednék a benzinárstopot. De pl. én minden áldott munkanapon 100 km t, néha 160 km t vagyok kénytelen autózni munka céljából. És nem, nincs tömegközlekedés. Ez nekem kb havi 50 ezer minuszt jelent a stop elengedése után majd.
Hat figyelj. Felesegem jobban benne van az FB csopotokba,en nem vagyok FB guru. De akik tavaly meg salarisba mentek, meg Dominikara,es dicsekedtek vele. Azok mar az inflacio meg dragulas miatt paradicsomot akarnak vetni, mert nem tudjak megvenni a boltban. Patyomkin falu az egesz. Es meg a gaz,aram,kaja, benzin arat, tartja a kormany, az EU ban a legalacsonyabban.. Nagy bosszusagomra amugy.🤣. Bontanek egy pezsgot , ha elengednek, ezt az egeszet. Es ujra a Cash lenne a king. Mi lesz itt pajtas, ha elengedik ezt a sok stopot? En nagyon orulnek neki. De a sok nagyarcu lumpen, es hasitasis panel haziur, uvoltene, es tuntetne . Szoval minden a kormanyon mulik. Tovabra is kirabolja a megtakaritokat, es az arcodkodo lumpen elemeket menti a kormanyunk az allamhaztartas, az allamadosag kárara. Mert ha errol a 10 eves szokasarol leszokna, meg ki is lennek a kormanyal bekulve. A valaszom nem tudom . Kerdezd Viktort mikor engedi el a kaja, rezsi, hitelkamat, csirkefarhat,es kilakoltatasi moratorium stopot?? :)). Ha megtudod szoljal pls:)
Sok tenyezotol fugg. Hogy a budan van-e a hegyvideken, vagy a 2 ik keruletben, vagy kobanyan, vagy kispesten egy panel. Nem mindegy a vasarlo kozonseg. A kovetkezo valsag a kozeposztalyt es a az also reteget vagja agyon. Akinek 20 milla eur van az offshore szamlajan ,az nem igazan izgul szerintem, hogy a gaz az 5 szorosere dragul. Marpedig a tobbseg sajnos fog, ha kivezetik az arstopot apa! Ha felso 10.000 nek tetszik neki 1 millios eur lakas haz megveszi. Oszt jonapot. De ő meg nem a 17 ik keruletben akar lakni. Ennyi az elmeletem. Az inflacio mindig az a nepeseg 9/10edet veri agyon. Ez igy volt es lesz. Magyaran nem az a duma lesz, az eladoktol ,hogy nem kenyerre kell! Mert de!!!!! Meg gyogyszerre, meg rezsire ,stb...... Amugy meg, ha banki kamat 8-10% akkor nem konnyu hitelt felvenni. Tehat a kp sok lesznek elonyben. Nem bonyolult ez.
Én 30-40%-os korrekcióra várok, de ezen a piacon Humanoid elmélete ott bukik, hogy a kormány bármikor megtámasztja akármivel. (tudom nincs forrás rá, de előbb fogsz te 2x adót fizetni, mint hogy a kormány fő bázisa a családok hátrányt szenvedjenek) Bár relatíve, akinek 1 ingatlana van annak teljesen mindegy mennyit ér.
Lol, közülünk talán ő az egyetlen, aki meg bír oldani bármi hétköznapi problémát, ami bonyolultabb egy villanykörte cseréjénél. Én pl. elkövettem az előbb azt a hibát, hogy tésztát főztem az előbb. Végül is csak 3 ujjam forráztam le :). Mi lesz akkor, ha ennél bonyolultabb műveletbe kezdek?! :)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen