Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Hát igen, a COVID után belefújtak a lufiba. Nekem a realista modellem alapján $295, a pesszimista alapján $180 körüli ár jött ki vételre (a dolláros ADR-re). Van még hova esnie.
Én is csorgatom rá a nyálam nagyon, teljesen kihagyhatatlan a modern félvezető gyártásból, csak nagyon drágállom, várom a beesést már vagy 2 éve :D Azóta mondjuk lehettt volna vele bőven keresni......
Nekem az a véleményem, hogy kb. jövő év elejéig húzzák a szigorításokat és QT-t aztán nekiállnak a 2-es változatnak, nyomtatnak és marad az infla. A Kína vezető hatalom dolog feloldását meg elodázzák, rendszerint a rövidebb távú problémát próbálják megoldani, alapvető politikai és vezetői szokás.
Erősen kétesélyessé vált. 1.a eset: hitelválság lesz, nos, akkor nagyon komoly és hosszú defláció jön. (60%) 1.b eset: nem jön hitelválság, de az inflációt le meg akarják fékezni, szintén defláció jön, csak kevésbé lesz dráma, kevesebb vér és könnyek. 2. eset: a nagytőke bármi áron kerülni akarja a visszaesést, további nyomtatásba kezdenek, az infláció 6-10% körül stabilizálódik, és elkezd a nyugati gazdaság lerothadni, Kína 15 év múlva vezető hatalom lesz. Választhat a nagytőke.
Igen a fizikait tartják az emberek. Az a szokásuk, hogy amíg megy fel az ár, és főképp ha nagyon drága, akkor vesznek. Amikor pedig esik, akkor adják el. :))) Ez szimplán az emberi pszicjhológia. Napi kapcsolatban voltam vagy tíz évig az arany kereskedőkkel. Ma már csak hetente hallom a híreket. Régebben sokat írtam róla. Viszont! Ez nem keverendő, a tőzsdén kereskedett arannyal. Ott nem a Mari nénik vannak. A tőzsdén ez az egyik legmanipulatívabb eszköz. Sokan, például én is, ezért nem kereskedem. Anno a bányászokat vettem/adtam, szezonális minták alapján. Majd veszek a tőzsdén is, de még nem jött el az ideje.-szerintem. . Bocs, de el se olvasom az angolul feltett linkjeidet. Mert nem érdekel. Mások elemzését sem szoktam már. Mert csak összezavar. A neten annyi, de annyi elemzés van fent, hogy ezeknek a tanulmányozása közben, nem látjuk a fától az erdőt :)) Ehhez épp azért szóltam hozzá, mert igenis tudom hogy miről beszélek. Kissé frusztrált engem, hogy ilyen magabiztossággal állítasz valamit. - Persze, ez az én mentális problémám. :) Ha megnyugtat, régen én is így működtem. Olvastam, linkeltem rengeteg sok elemzést. Tehát ez egy fázisa a tőzsdei fejlődésnek, amiben épp vagy. Nincs ezzel semmi baj. . Egy bizonyos elliott minta alapján, havin!! (ami évek távlata ugye) pedig benne van hogy akár 1000$ alá, egész pontosan, 6-700 közé is eshet az ár. Ami nem zárja ki azt sem, hogy innen emelkedni fog valamennyit.
Olvass utánna, mennyit esett az arany/ezüst a második világháború alatt! Ukrajna, pedig még csak nem is világháború. Szóval ez a "háború támasztja" ez szimplán a te véleményed.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen