Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 18:06
Előzmény: #1199  kajli_man
Az OTP az csinál. (Ezért is shortolom masszívan az otikát). Most heteken belül 8-9000 köré várom. Aztán utána kiszállok a shortból, mert pár hónapos felkör jöhet.
Az MNB deficitjét meg az állam, azaz humanoid, placi, kajli, s a többiek majd szépen fedezik a kis adóforintjaikból.
Az a vicc, hogy orbán télleg elhiszi, hogy meg tudja úszni az összeomlást és a megszorítást.
Eddig azt hittem, hogy tisztában van az állapotokkal, de rájöttem, hogy fogalmatlan.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 10. 17:46
Előzmény: törölt hozzászólás
Ebben az országban még az ellenkezője is megtörténhet sajnos. Én nem fogadnék rá nagy pénzben, hogy kiárusítás lesz. Majd az OTP meg az MNB csinál sok ezer milliárd veszteséget, mielőtt felmerülne, hogy vissza kell fizetni a felvett hitelt, ahogy azt a szerződés írja. Popularizmust örökké.
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:45
Mikor jön el a Mad Max világ? 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:40
Humanoid ha nem tudok shortolni - óva intettél anno - akkor mibe javasolnad hogy tegyem a penzt hogy legalabb realerteken maradjon, es ugy vasaroljak be 3-5 év múlva a longokba az aljakon... ? Köszcsi ;)
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:19
Előzmény: #1193  Balazska900
Elméletben igen, a gyakorlatban nem.
Mert a hétköznapi emberek egyrészt töredéke forrással rendelkeznek, másrészt nekik nincsenek profin képzett tanácsadókból álló hadseregük, harmadrészt nincs mögöttük a neoliberális nagytőkés network, akik "súgnak" egymásnak, sőt mitöbb konkrétan koordinálják a történéseket. (lásd: jegybankárok mentése 2020 márciusában, ami az ég világon semmit sem ért volna, ha a nagytőkés elit nem tartotta volna meg a piacot az USA-ban...)
Csak példaként említem, hogy én egy kis hal vagyok, de a Quaestor bebukása előtt napokkal hívott az egyik "jól informált" ismerősöm, hogy gondok lehetnek...
Balazska900 2022. 04. 10. 17:03
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
Meg más is meg tudja szerezni nyomott áron a dolgokat. Nem csak a gonoszok. Jó lenne ha igazad lenne, több fiatalnak lenne esélye lakást szerezni majd.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 17:01
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
A kasztrendszer itt még csak most kezdődik.
Menj el Angliába: ott ahová születsz, ott is maradsz. Nem volt ingyenes egyetem, csak abból, hogy kinyitod a szádat, és megszólasz, már tudják rólad, hogy az ország melyik részéről jöttél, milyen családi/gazdasági háttérből, a kasztodat  nem hagyhatod el soha, még ügyeskedéssel sem.
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:54
""Ilyen alkalom, mint ami most fog jönni lefele menetben, majd 3-5 év múlva mint tőzsdei vásárlási lehetőség, nos kb egy életben 2-3 ha adódik."   - szerinted tovább fog menni ez az elmult 50 -100 év a jövőben is? Értem ez alatt h eddig azt mondtatok hogy 10 eves recesszió jön, legyen 3 - 5 -10 év, biztos hogy utána megint minden csúcsra megy? Mivan ha más lesz és a történelem nem ismétli önmagát? 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:50
Sokan attol "alszanak" jól h átlag IQ-val fel se akarják fogni ( nincs "akarásuk se" hogy felfogják). El van mint a befőtt. Nem mindenkinek van igénye jachtra..
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:45
Előzmény: #1185  Balazska900
Az emberek nagy része viszont nincs tisztában vele, hogy azért él rosszul, mert egy kasztrendszerben él, és kifosztják.
.
Nem kell lelőni magad. Sok egyéb mellett ha ismered a nagytőke trükkjeit, akkor a tőzsdén jól tudsz járni.
Most az a trükk jön, hogy az infláció a nagy ellenség, emelni kell a kamatokat, és lesz egy jó kis pénzügyi válság kreálva.
.
Elkezdődik a kamatok felpumpálása, és a rászedett rétegek ingük-gatyájuk kifizetik hitelkamatként. Aztán elkezdenek a hitelesek bedőlni, s a tőke megkaparintja a reáljószágokat hihetetlen nyomott áron majd 3-5-8 év múlva. 
Ilyen alkalom, mint ami most fog jönni lefele menetben, majd 3-5 év múlva mint tőzsdei vásárlási lehetőség, nos kb egy életben 2-3 ha adódik.
.
A dőzsölő proli azt jelenti, hogy a proli réteg Magyarországon tényleg sokkal jobban él (többet fogyaszt) ma, mint a magyar történelemben bármikor. Ezt nem kis részben az orbáni rendszer hitelből fedezi (költségvetési hiány), illetve abból, hogy másoktól elvonja (pl. tanárok), meg a proli is veszi fel nyakra-főre a hitelt.
Mindez nem mond ellent annak, hogy van egy olyan igen gazdag neoliberális tőkés elit, aki a megtermelt érték igen jelentős részét kihasítja magának, jeteken repked, meg luxusjachtozik. Nem is ez a baj, hanem az, hogy mellette meghajlítja pályát, hogy bármi áron fenntartsa kiváltságos helyzetét (úgy hogy networkot épít, elitegyetemre járatja a kölkét, stb.stb). Ezek az emberek bármit megtesznek a hatalomért és a vagyonért, megveszik a politikát, háborút kreálnak, monopóliumokat építenek, megszüntetik a versenyt ott ahol nem érdekük, de neked azzal érvelnek, hogy neked aztán versenyezned kell. 
KrisztinaI 2022. 04. 10. 16:11
Előzmény: #1187  KrisztinaI
*jav1: rengeteg adót fizet
*jav2: + és hálásnak lenni mindenért, amink van.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 16:07
Előzmény: #1185  Balazska900
Bocsánat, hogy beleszólok, csak annyi, hogy szerintem mindkét oldalon van igazság.
1) a nagyok irányítanak: igen, és mindig is így lesz, max annyit tudunk tenni, hogy a "tigris lábnyomában" járunk.
2) prolik dőzsölnek: még egy kicsit igen a sok állami támogatásból, utána őket fogják sújtani a legjobban. Az itt fórumozó BMW-s, Tesla-s, Jaguár-os vállalkozók meg tudják oldani, hogy minél kevesebb adót fizessenek, nekik kevésbé fog fájni a drága élelmiszer, még ha a Culinarisból is fognak bevásárolni, mert szélsőséges példaként csak a Coop marad,  és befektetik a pénzüket, a többi nem vállalkozóként rengeteg adót fizetni, nekik számít, hogy az Aldi/Lidl milyen akciókat hirdet meg, forintban van a pénzük a párnahuzatban, és ha elveszik a fűtés-és áramszámlájukból az állami támogatást, akkor nem fognak tudni napelemet venni.
3) és igen, ezeken fölösleges aggódni, inkább menni kell, segíteni önmagunkon, és ha tudunk, néha  másokon is, mert emberek vagyunk.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 15:58
Előzmény: #1183  Törölt felhasználó
Köszi a választ.
Balazska900 2022. 04. 10. 15:24
Előzmény: #1184  Törölt felhasználó
B+, én is tudom hogy a nagytőkések uralkodnak rajtunk, és? Mindig így volt, mióta világ a világ. Mit csináljak vele? Lőjem le magam mert ők diktálnak?Ti se csináltok semmit, csak elmondjátok hogy a gonosz nagytőkések uralkodnak felettünk (meghintve egy kis jegybankár szidással) és ennyi... következő lépés nincs...
Bocs, nekem fontosabb dolgok is vannak az életemben mint ezek a szarságok.
Ja és kettőnk közül szerintem te építed jobban a rendszert, sokkal többet keresel a tőkésednek valószínűleg mint én... többet is adózol.
Amúgy egyszer arról írsz hogy dőzsölnek a prolik, most éppen arról írsz hogy a semmiért dolgozunk, döntsd már el hogy mi van..
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 14:46
Előzmény: #1182  Fagylaltárus
Cuncimókus :).
Nem én, és nem Laci mondtuk.
Bárcsak annyira képzett és nagytudású lennék, mint Schiffer...
Az az állapot a kognitív disszonancia, amiben vagy. Mivel te nettó kárvallotja vagy a nagytőkés rendszernek, és a nagytőkések gombokkal szúrták ki az elmúlt években a szemedet, ezért a pszichéd nem képes beismerni, hogy hosszú éveken keresztül a semmiért építetted a rendszerüket (tudattalanul).
Nem tűnik fel, hogy ugyanezt a kognitív disszonanciát használja ki a fidesz, amikor a legnagyobb kárvallott társadalmi rétegel lesznek a legnagyobb támogatóik?... :)
Te úgy oldod fel a kognitív disszonanciát, hogy engem és Lacit állítasz be alusipkésnak, akik még ráadásul jól is élnek...  
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 14:36
Előzmény: #1180  KrisztinaI
DAX-ot nem figyelem, NDX (és szerintem SP500 is hasonló szerkezetű) vagy igen intenzív esés (a válság legerősebb impulzusú esési szakasza) jön, vagy pár hét komolyabb fel korrekció, aztán utána nyár előtt igen heves esés.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220410v00x2t1rb.png
Fagylaltárus 2022. 04. 10. 13:06
Előzmény: #1179  Placi82
Ti vagytok a fény az éjszakában..mindig megállapítjátok hogy gonosz neoliberális nagytőkések állnak minden gonoszság mögött a világon.
szieszta 2022. 04. 10. 12:27
Előzmény: #1178  opandup
Hozzám három éve a bádogos jött egy bazi BMW-vel. Ledobta a felsőjét és ment csavarozni a tetőre.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek