Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ugy látom, hogy az NDX mar rendszert csinal abbol, hogy minden nap esik 2%ot. Kiszamoltam, gyorsan, ha ezt a jo szokasat tartja akkor 49 munka nap mulva, azaz kb 2 honap mulva , pont 5000 lesz az NDX.🤣🤣
2020 márciusa teljesen más szituáció volt, nem volt likviditás hiány. Egyrészt fiskális oldalról ontotta még anno Trump kormány magából az életmentő csomagokat a cégeknek (CARES act, PPP), és az embereknek (stimulus check). Ja és ezen felül a FED olyat tett, amit eddig nem: elkezdett direktben kockázatos vállalati kötvényeket (junk bond) is vásárolni. Mondjuk inkább csak manipulálta ezt a piacot, mint csinálta, de ez más kérdés. A következő válságnál nem fogok meglepődni, ha részvényeket is fog vásárolni a FED, mondjuk S&P500 indexet követő ETF-et.
Azért mert ha arra számítanak a piacon, hogy a kamatok emelkednek (pl. jegybank szigorít, vagy kockázatkerülés lesz egy hitelválság miatt ), akkor elkezdik adni a papírokat, az árfolyam leesik, a hozam meg emelkedik. Te amikor eladod, akkor az árfolyam számít. Buksz, mert alacsonyabb áron adod el. Amit leírtál, igaz teljes mértékben, csak épp a valós piaci mozgásban az árfolyamváltozás az ok, a hozamugrás meg a következmény. De végső soron egy érme, csak két oldal az árfolyam és a hozam.
Na, ezt nem biztos, hogy értem, akkor miért írtad, hogy bukni lehet rajta nagyot. Nekem az államkincstárban azt mondták, hogy ezeknek árfolyama van, amit a honlapon meg lehet nézni, ebből gondoltam, hogy így működik a mechanikája lejárat előtti visszaváltás esetén.
Törölt felhasználó2022. 04. 10. 20:09
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ezt jó hogy írod, mert ezt én sem tudtam... Mondjuk más kérdés, hogy forint alapú cuccban úgysem tartom a pénzem már csak elvből sem :). Amíg fiteyesz van, addig a magyar eszközök tekintetében nekem fityisz van.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen