Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2022. 04. 10. 12:27
Előzmény: #1156  Törölt felhasználó
Ebben igazad van, a pszichopata emberek az élet nyertesei, mert nem keletkezik bennük  szorongás, ha valami "rosszat" tesznek. Persze ez mindaddig él, amíg el nem kapják őket, mert idővel túlságosan magabiztosak lesznek, emelik a tétet, és hibázni fognak.
Akit érdekel, a Making of Anna rövid sorozatot megnézheti (annyira szerintem nem jó, olyan Netflixes),  nekem jobban tetszett az interjú, amit a 60 Minutes Australia készített vele.
Egy kicsit más téma: Nasdaq, DAX short-ot hogy látod? Szeretnék  hosszabb távon shortokat indítani. Mi a véleményed?
Placi82 2022. 04. 10. 12:11
Előzmény: #1177  Törölt felhasználó
Megneztem a videót. A whiskyt is kikoptem a rohogestol, mikor a nem látható, de mindent átható globalis neoliberalis hatalomról beszélt!! Te, hallod ez ugyanazt mondja amit mi. Schiffer okos gyerek. Akkor lehet, hogy mi is jó felé kapizsgaljuk a dolgokat??? 🤣🤣🤣
opandup 2022. 04. 09. 19:20
Előzmény: #1177  Törölt felhasználó
Teljesen jó meglátás. Nálunk az ingatlanpiaci érdekköröket szolgálja ki a kormány. Megint öntik a zöld hitel 2.0 ra a milliárdokat, hogy az érdekkörök által minden narancsba burkolózott pajtásnak jusson minimum egy villa a tengerparton. Az ingyen hitelből felépített tákolmányokat meg majd aranyáron megveszi a sok külföldi, meg még pár derék hazafi. A többit meg nem érdekli csak s mercire meg bömösre jusson, mert hát azzal lehet csapatni a gyár előtt.
.
A prolikról jut eszembe...Szomszéd kertes házban régóta albérlők laknak, akik eddig is évente cserélték a kocsijukat. Most már odáig jutottak, hogy anyunak A merci, apunak S merci, fiúnak meg racing golfot vettek.Sőt, a múltkor egy M6-os coupe bömösből szedte ki a melós a szerszámos táskáját :) 
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 18:05
"Nyilvánvaló itt nem egy személy, nem egy darab érdekkörül van szó. Jó néhányan -részben a Wall Streetet részben a tech cégeket, de nyugodtan említhetjük az elmúlt 2 év után a big pharma cégeit is. Jó néhány olyan a globális nagytőke fedőszavával említhető gazdasági érdekkör van, amelyik alapvetően abban érdekelt, hogy átgyúrja az emberiség egész tudatát, és föllazítsák a társadalmakat (megjegyzés: tudatlan konzumidióta prolikat csináljanak), ergo megelőzzék azt a problémát amitől 2008-ban az én meglátásom szerint rettenetesen féltek, tehát hogy a hidegháború után a látszólag konszenzust élvező neoliberális doktorinával szemben esetleg szerte a világon komoly tiltakozás ébredjen."
Ez magyarázza a mindenlufi bármi áron való fenntartására bevetett gátlástalan (monetáris) machinációkat, és az USA által indított háborús és egyéb agressziókat.
Csak jelzem, hogy nem Toroczkaitól származik a fenti gondolat, hanem Schiffer Andrástól.
Itt a teljes video: https://www.youtube.com/watch?v=6TSfFPeo2EI
Placi82 2022. 04. 09. 11:46
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220409/kovacs-zoltan-a-cnn-nek-a-rubelben-fizetes-nem-jelenti-a-szankciok-megkeruleset-538589
Jogilag teljesen igaza van a Fidesznek. Ebbol is latszik ,hogy az EU elnoke egy jogi anafabeta. Ilyet nem nyilatkozok le, amit ő,mielott nem egyeztetek a jogi osztalyal. Nincs szankcio az orosz gazra egysegesen,es nincs egyseges beszerzes. Innentol nevetseges az egész. 
szieszta 2022. 04. 08. 22:20
Előzmény: #1173  kajli_man
Az opus jót jelentett, meg meg van a 2/3.  :-), már újra 1000 re várják egyesek.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 08. 18:12
Szerintem a jövő héten indulunk lefele, jönni fognak a kiábrándító gyorsjelentések.
szieszta 2022. 04. 08. 08:26
Előzmény: #1169  szieszta

"Ha ez az ára, hogy fejlődjünk, nem érdekli a csókosok jóléte. Lopjanak sokat, mert akkor van miből és a lepotyogó morzsa is több."
- hasonló kijelentése volt a főigazgatónak annál a cégnél, ahol dolgoztam. Mint üzletkötő csak jutalékot kaptunk, az össze költséget mi álltuk. Ha sokat kerestünk az azt jelentette, hogy dübörög az üzlet és a cégnek is jó.
szieszta 2022. 04. 08. 07:55

A szlovákiai magyar ismerősöm is isteníti Orbánt és mondja nem az Orbán lop. Meg kell nézni, hogy náluk is a kiskirályok az enyveskezűek. Orbán küld pénzt és akiknek a feladatuk lenne igazságosan szétosztani, azok a gazemberek. Szlovákiában működik a Rákóczi szövetség, minden magyar gyerek az iskolakezdéshez kap egy pici támogatást. Az elsősök iskolatáskát, füzetcsomagot, segédeszközöket. Az ottani (egyik) képviselőjük kedves hölgy, életében nem dolgozott, a politikából és összeköttetéséből szépen eléldegél, minden rendszerben megtalálja a helyét. Állítólag kaptak 50 ingyenjegyet az operába, osztogassák a rászorultaknak. Így is tett, szétosztotta  a családjának. A lánya harmadszor megy operába, pedig nem ő volt a kultúrfelelős a suliban. A facen 40 szelfit oszt meg minden egyes alkalomról. :-)
Szlovákiában is fut a Kisfaludy pályázat, de szigorúan csak csókosoknak. Nincs meghirdetve.
https://ujszo.com/kozelet/talaltak-forrast-a-projektjeikhez
szieszta 2022. 04. 08. 07:21
Előzmény: #1169  szieszta

A szlovákiai ismerősöm is csodálja Orbánt, hogy mennyire a nemzete pártján áll, harcol, hogy a magyarság fennmaradjon. Számolatlanul küldi a pénzt a külhoni magyaroknak. Szlovákiában a baross vidékfejlesztési támogatás futott, a beruházás 70%-át állta Magyarország. Aki nem vétett formai hibát, az megkapta a maximum 15 ezer eurót, igaz volt egykét csókos, akik akár milliós (euróban) támogatást kaptak.
https://ujszo.com/kozelet/nem-mindenki-arulta-el-mire-kapta-a-tobb-szazmillio-forintos-tamogatasokat
-ennél a pályázatnál az volt a fontos, hogy a vállalkozó maga írja meg, ezzel bizonyítva magyar gyökereit. Az ismerősöm 2 olyan gazdát kísért el Budapestre a szerződést aláírni, akik egy szót sem tudtak magyarul. Megpróbálták és sikerült. Azt még megemlítette, hogy a szlovák kormány végképp nem támogatja  a kicsiket, csak az oligarchák és csókosok kiváltsága a dotáció.
Állítólag Romániában nagyságrendekkel több ilyen pályázat fut és ott sem bánják, ha román kap pénzt.
szieszta 2022. 04. 08. 06:59
Előzmény: #1167  Törölt felhasználó

Erre itt mondhatnánk, hogy egyszerű emberekkel bármit el lehet hitetni, csak a tévében azt kell szajkózni reggeltől estig.
Nekem viszont van egy nagyon jó barátom akit még véletlenül sem neveznék "egyszerűnek", sokat olvas, tájékozódik. Erre tőle is ugyanezt hallom, amit a közmédia reggeltől estig sugároz. Ahogy én mutattam neki a fideszes agymosást, úgy ő is mutogatta az ellenzéki baklövéseket.
Az egykori lázadó fiatalt most már nem érdekli, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Úgy gondolja, hogy ez már a politika része és ez nem fog változni, csak  a zsebek, amiket tömni akarnak. Neki most jobb, mint korábban és látja  a fejlődést. Mondja.....ha mindent ellopnak, miből fejlődött, épült Magyarország??? Ha ez az ára, hogy fejlődjünk, nem érdekli a csókosok jóléte. Lopjanak sokat, mert akkor van miből és a lepotyogó morzsa is több.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 07. 15:28
https://www.mnb.hu/letoltes/vagyonfelmeres-2020-web.pdf
Egy kis hazai makro. Decilisek és eszközök alapján is fel van bontva.
Törölt felhasználó 2022. 04. 07. 13:34
szieszta 2022. 04. 07. 13:06
Előzmény: #1165  somebody
Azt én is olvastam, hogy a HIV hez hasonlítják, ráadásul több orvos is mondja, hogy nagyon odacsap az immunrendszernek. Éppen ezért írnak fel antibiotikumot (ami ugye nem hat a vírusra) de meg kell fékezni a bacikat, amik a szervezetünkben féken vannak tartva az immunrendszerünk által.
somebody 2022. 04. 07. 10:25
Előzmény: #1163  szieszta
Nem ezt mondtam, hogy én egyet értek vele, de ez jön ki a statisztikákból. 
Még nekem se volt séta galopp a dolog, de ez ilyen, nem véletlenül ilyen...érdemes utána olvasni, hogy ez a vírus ugyanott támad mint a HIV. 
szieszta 2022. 04. 07. 07:27
Előzmény: #1163  szieszta

Ebben az egészben az is szomorú, akiket elveszettünk, de nagyon sokan emiatt lettek (nem halálos) betegek. Ez óriási terhet ró az egészségügyre és a gazdaságra, mert aki a váróteremben ül, az nem dolgozik.
Mivel korábban fociztam, elég sok ilyen sportos (fiatal) embert ismerek és futok velük össze a váróteremben.
szieszta 2022. 04. 07. 07:13
Előzmény: #1162  somebody

Akkor hullhat a férgese? Mindig azon bosszankodtam, mikor az alapbetegség nélküli fiatalok verik a mellüket, hogy a kovid ez semmi. Aztán most meg tele vannak a rendelők postcovidos betegekkel. Azért írom, mert én is ezzel küzdök, a januári kovidom óta szívritmuszavarom van. Két oltás után kaptam el, eddig kutya bajom sem volt. Ráadásul a betegséget is enyhe tünetekkel 2 nap alatt tudtam le, igaz 2. nap már jelentkezett a ritmuszavar, de az ötödiken robbant be. Most már sokkal jobb, de az EKG-nál valami nem jó.
Úgy tudom, Csollány Sz. is ebbe halt bele, pedig egészséges volt előtte, de több hasonló emberke  a városunkban is így járt.
somebody 2022. 04. 06. 23:44
Előzmény: #1126  szieszta
Nem a kiírtàs a cèl, hanem a megnyirbàlàs.
Igen mindenki belehalhat de mégis a többség idôs ès alapbetegsègekkel rendelkezik.
2 szer voltam Covidos mondanàm , hogy szerencsèm volt de nem, nincs alapbetegsègem, 34 vagyok sportolok ès nem vagyok elhízva. 
Egy ebola nem vàlogat….pèldàul.
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 22:47
Előzmény: #1159  Fagylaltárus

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek