Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Verik a dobokat. Ja.Mert nem.marad kitartas a kinaval es az oroszokkal valo konfrontaciohoz. Ha az olaj magas, az infla is magas. Nekik az infla most szenteltviz az ordognek. (Bar sz ő hitukben nincs ordog:)) Gazember kartekony neolibsik. Most korbe nyaldossak szaud arabiat, es Irant is:). Az olcso.olajert es tobblet termelesert. Remelem senki se hisz ezeknek a hazug neoliberalisokna ,5 perc alatt aruljak majd el irant is, ha erdekuk ugy dijktalja. Ilyen a tipusuk. Csodalkozom, hogy valaki hisz meg nekik.
Nehéz megmondani, hogy egy ending diagonal mikor ér véget. Lehet extended is a vége, mint esetünkben. De inkább 2 héttel korábban vonuljon fedezékbe az ember, mintsem bent ragadjon egy meredek zuhanásban.
Nem tűnik úgy, hogy vége lenne, de már közel vagyunk. Vagy a hét végén, vagy a jövő héten várható a lefordulás. Most nagy rövid tradekkel kiszedem ami benen maradt felfele.
Direkt írtam a szuperhatalmat, tudtam hogy tetszeni fog 🤣 Na de most inkább azt mondd meg mit látsz a csártokon. NDX divergencia van-e? Mennyi esélyt látsz, hogy a héten lefordul vagy még maradt bőven kakaó az emelkedésben?
Kajli. Szuperhatalom. Lol. Mindenki, aki öntudatra ébredt tisztában van vele, hogy a szuperhatalom a nagytőke kezében van. Az összes többi szemfényvesztés. Most gondold végig, hogy egy ereje teljében levő amerikai elnök mit tudott emgcsinálni. A nagy büdös semmit. És mit tud egy nagytőkés a háttérből megcsinálni? Bármit. Felelősségre vonhatatlanul.
Bábnak gyenge (lásd olvasókártya, levegő kézfogások, stb.) Nem tudom mennyire a terv része, hogy ilyen képet fessenek a szuperhatalom elsőszámú emberéről. Trump számomra több erőt sugárzott, volt egy jelenléte (az, hogy miket mondott az más kérdés)
Nem bohóc, hanem a nagytőke által kinevezett demens báb. Amivel nem is lenne baj (mármint a demensséggel), ha ezt a családja mellett élné meg, és nem a nagytőke irányította báb lenne.
https://fred.stlouisfed.org/series/WTISPLC 1980 óta úgy látom, hogy az összes recesszióban (szürke háttér) beszakadt az olaj ára. Nem igazán lennék meglepve, ha most is ez történne. Na persze nem negatív tartományba, de azért van még tér lefele.
De persze ez az NDX-et nem különösebben zavarja, hiszen a recesszió az olajfogyasztást csökkenti, de amit amerikai nagyvállalat állít elő, nos abból többet fognak venni a népek.
Jah és nem csak lezárások Kínában, hanem jóval gyengébbek a növekedési adatok is a vártnál, gyakorlatilag kereslet csökkenést várnak sokan ha jól értem.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen