Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Humanoid 40-es CPE-ben biztos vagy te? Amikor beesnek majd az energiaárak a kereslet visszaesése miatt, akkor nem zakózhat még onnan sokat? (nem tervezek venni, csak kíváncsi vagyok)
Nehéz alátámasztani fundamentumokkal. Az egyetlen dolog, ami eszembe jut az a háború vége, szankciók visszavonása (energia, élelmiszer fronton), de szerintem még ez se tudná ATH-ra vinni a tőzsdét a mostani pocsék jelentések után. Ha nyitott szemmel olvasol, akkor egyre több nagy amerikai cég építi le az embereit, vagy éppen tart létszámstop-ot. DE! bármi megtörténhet
Én pont azt mondom, hogy egy ponton ezek össze vannak nőve. Megmented a tőzsdét -> megmented a nyugdíjasokat. De ez nem a 4000-es S&P500-nál van az tuti. Ha nagyon sumákba' nézem, akkor 3200-3400-ig még nincs nagy baj, maximum visszaadjuk az egész COVID utáni emelkedést. COVID mélypont (2600) az már lehet necces.
Azon gondolkozom, hogy mining papírok vásárlásának msot van az ideje, vagy később? Ma GDX is jót ment, LAC is, eladtam őket, de azon gondolkozom, hogy nem kellene- é megtartani őket.
Hivatalosan nincsenek tőzsdei célok. Nem hivatalosan a wall streetes haverok érdekei igen-igen fontos prioritások. Másodsorban van némi szerepe annak is amit mondasz. De azon a ponton, amikor választani kell, hogy tőzsde, vagy az usa dollár és a reálgazdaság mentése, akkor és azon a ponton az utóbbi kettőt fogják választani, és beleszarnak a tőzsdébe.
El ne hidd. Az amerikai nyugdíjalapok elég keményen alapoznak az emelkedő részvénypiacra. Ha demográfiai szemmel nézzük, akkor a következő években fog felgyorsulni a baby boomer generáció nyugdíjba menetele. Nem hiszem el, hogy nem érdekli őket a részvénypiac. Engem az a szám érdekelne, ami a Jeremiás monitorjára felragasztott kis papíron van az "S&P 500 célár" alatt 😀 Ha azt elérik, akkor mindegy hol lesz az infláció, fel fognak röppenni a galambok 🕊
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen