Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Köszönöm válaszod. Azt mondják a neutral rate valahol 2,25% - 2,5% között van ami se nem szűkítés, és se nem bővítés. Szerintem az óriási hitelkitettség miatt akár már ez a kamatszint meg állíthatja a gazdaságot és a további kamatemelésekre lehet hogy nem lesz szükség, ezért meglepő hogy a piac 3,5%-ot áraz jövő év Q1-re. Arról mondjuk nem beszéltünk hogy a balance sheet csökkentése, a kötvények kiszórása mit hoz majd, de az többet jelenthet mint maga a kamatemelés. Szóval saját tipp hogy valahol Októberben megáll majd a kamatemelés 2,5%-on max, és a balance sheet leépítése is megáll vagy lassul ilyentájt ami irányváltást hozhat majd. Lehet túl optimista gondolatok.
Oruljon neki ha ennyivel megussza, nem sokara jelenkeznek a volt baratnoi musknak, hogy oket megeroszakoltak. Termeszetesen mindegyik valahonnan gazdagodik par millio $, . Szoval Muskra, a műanyag lakat is rarohadhat. Mindenki igy jar ki a neolib.nagytokevel szembemegy. Magyarazhatja nekem a sok baloldai neoliberalis, hogy ez konteoelmelet, meg alusisakos. De a tenyek, es a múlt, es a tortenelmi peldak ezerszam bizonyitjak.
Most már csak az lenne a szép, ha csak "ipari" árammal lehetne tölteni a kocsikat, amiben semmi lakossági kedvezmény nincs. Sőt, ahogy az üzemanyagokra, erre is kivetnének külön adót. Én azt is el tudnám képzelni, hogy kilométer díj lenne megszabva, beépített tachográf alapján, ne lehessen "szőkíteni" az áramot. :-)
Amiota, a nagytoke erdekeit tartom szem elott, kombinalva humanoid napi jelzeseivel. Azota dolce vita van nekem a kereskedesben. Semmi hoborges, panaszkodas :)
Fognak majd 2023 ban 5 ezer ftert es egy kanna borert konyorogni mint regen, a munkaert cserebe:). Megjosolom, hogy 2 ev mulva lesz kb 10-15%os munkabelkuliseg . Nevetsegesen hangzik, de en 100% ra veszem.
Már olvastam egy cikket, hogy az elektromos autó nem is "zöld". Bazi nagy a lábnyoma, csak nem az orrod alá füstöl. Érdekes, hogy ezt eddig nem tudták.
Twitter vasarlas elso napjan, megmondtam elore hogy ez lesz. Akkor 1060 volt a Tesla🤣. Mindig a neolib nagytoke erdekeit kell nezni. Ez az egyetlen ut a tőzsdei sikeresseghez a mi kis szintunkon. Vigyazzo szemeiteket a neolib nagytokere ,ne Parizsra vessetek!:)
Múlt héten kaptam árajánlatot a 40 négyzetméter térkövem lerakására. A térkövet és szegélykövet már tavaly megvettem. A térkövezés 760 ezer!!! Kiásás, szárazbeton és lehelyezés. Teljesen egyszerű négyszög, a medence alá. Nem mintha nem tudnám kifizetni, de....... A fiammal szépen kiástuk és már a szegély is a helyén van. Aktívan 5 munkaórát vett eddig igénybe. Már csak az alját kell beszintezni és megtömetni és jöhet a lerakás. Még jól is esett egy kis mozgás. :-)
Musk belepett, a neolibsik teruletere, kiadjak ra a kilov3si engedelyt. Olyanná valik mint Trump, es Putyin mindenert is őlesz a hibás. Globalis felmelegedes, inflacio, gazdasagi valsag, es majd valamelyik zv csatorna kideriti hogy gyereket eszik a pincejeben minden vasárnap. Tovabba Boliviaban miatta nincs eleg ivovíz! 🤣
Így van, az embereknek fogyogat a pénzük. Tegnap sétálgattam a OBI-ban, eleve alig voltak, az árak meg csillagászatiak. A növényeket nézegettem, aztán kisétáltam. Egy 60 cm-es tujácska 7 ezer forint!
Én ezt a kommunizmust nem olyannak képzelem, mint a feudalista Szovjetunió által létrehozott formát. Bat(y)a rendszer szerűnek, mikor egy vállalkozó egy egész várost felépít a dolgozóinak, mindent biztosítva a munkásoknak. Bata Tomás nagyon gazdag volt, de a munkásainak is nagyon jó sora volt.....állítólag. Ha jól tudom, még utazási irodája is volt, hogy munkásainak segítse a pihenését, meg persze nála költsék el a fizetésüket. Kórházat is létesített a munkásai "egészségére", persze ezt is azért, hogy ne betegen feküdjenek otthon, hanem egészségesen robotoljanak.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen