Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
S&P-ben sokminden van, nyersanyagok és minden egyéb, az hogy emelkedik mert ezek mennek, nem biztos, hogy tech is menni fog 5k-ig, ahogy szeretnéd :-) Én annyira nem vagyok profi, de 5k-t már nem igazán tudok elképzelni, viszont S&P emelkedést igen. Tech bazira túlértékelt, ezért shortolja Humanoid. Ha tech-et akarsz venni, akkor valuation szempontból China Tech-et ajánlják, ezért vesz Boole BABA-t, NIO-t és minden egyebet.
Ez k@rva jól néz ki. Olyan pompis. Minden héten duplázni fog :) Amúgy nem titok, egy nagy cpe emelkedés tetszene nekem is. 140 es árfolyamhoz kb 8,75 P/E kellene, mert az eps kb. 16 ra szaladhat fel. Nem tudom mennyire reális egy kisebb méretű olajosnál ekkora P/E.
Nem tudom, hogy Boole mit olvas, de az egész akkor kezdett nagyon összecsuklani, amikor Kína bejelentette a never ending covid-ot. Szerintem a hónap vége felé elkezd az index emelkedni (nem tudom, hogy 5k meglesz-e), mert akkor Kína nyit (elvileg).
Nem figyeled Humanoidot és a híreket sem. Szerirntem az 5k akkor sikerült volna, ha Kína nem megy off- line üzemmódba. Minden nagy US cégnek van Kínában érdekeltsége, és ők bazi nagy nyersanyag felvásárlók. De nem érdemled meg, hogy tanítsunk! :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen