Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 05. 18. 08:21
Előzmény: #2778  kajli_man
Meglatjuk. Senki se tudja a jovot biztosra. Legsarkalotasabb kerdes, kb 1 ,2 even belul ujra elo veszik e az inflacio csokkenese utan a QE, a tobbi agyament monetaris (drog) eszkozt. Ez a millio dollaros kerdes. Ezt meg nem tudja csak a FED et iranyito hatter elit. Mi prolik, honnan tudnank?:)
Balazska900 2022. 05. 18. 08:20
Előzmény: #2777  Placi82
Tudjuk, az oroszok most se tehetnek semmiről, csak eltévedtek a térképen és véletlenül lövöldöznek Ukrajnában.
Nyilván nem orosz propagandát tolsz, csak véletlenül pont mindig azt fújod amit ők.
kajli_man
kajli_man 2022. 05. 18. 08:16
https://twitter.com/GavinSBaker/status/1526597349568659457
Egy jó kis összefoglaló a tech részvényekről. Különösen ajánlom azok figyelmébe, akik azt hiszik, hogy a mostani helyzet olyan, mint ami a dotcom lufi idejében volt és hatalmas pukkadás jön. 
Placi82 2022. 05. 18. 08:15
Előzmény: #2775  Frololo
Messzire vinne a holodomor vizsgalata. Kezdjuk ott ha olvastal volna  konyvet rola, akkor tudnad, hogy Lazar Kaganovics! (nem orosz, nem ukran szarmazasu)es szinten nem (orosz:)) sleppje volt kegyetlen az ukran parasztokkal. Tobbszor jelentette Moszkvaba ennek a sleppnek, az eszerutlen kegyetlenseget Molotov. Stalinnak is(Dzsugasvili)De a kommonizmus hoskoraban 1917 tol az 50 es evek kozepeig a kommunizmus vezeteset, gerincet nem eppen echte orszok alkottak:). Az oroszok (irastudatlan sotet muzsikok, parasztok) csak parancsot vegrehajto katonak, a szinten se az orosz , se az ukran neppel nem tul empatikus kommunista kommisszarokat kiserte, akik meg a vetomagot is elvittek a szerencsetlen parasztoktol.A tortenelemben szamomra egyik nagy talany hogy a 2 legnagyobb kapitalista nemet bankar csalad, miert tamogatta bizonyitottan a 2ik VH ig sulyos penzekkel 1917 tol a kommunizmus ideológiajat, mint virus exportalasat a cari oroszorszagba. Rettenet erdekes. A logikat se ertem. De nezz ra a mostani ukran gazdasagi,es politikai elitre. Keresd az osszefuggeseket.... A mostani helyzetrol meg annyit, hogy maradjunk annyiban hogy mind a ketto harcolo fel kegyetlen. Tudod en a( propaganda )a cikkek vegen ,en elolvasom a hirforrast, hogy unian ukran hirugynokseg szerint, vagy ki szerint !Uraim haboru van, es a haboruban mindent szabad, a dezinformaciot is. Orosz propaganda nem jut el hozzam. Hacsak neha , ritkan beleolvasok az origoba,es mandinerbe, es az nem minusul annak?:). Szerintem a mainstreamban tobb dezindormacio van.  Amugy erdemes a tortenelmet reszleteibe, melyrehatoan vizsgalni....ne csak feluletesen.
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 07:34
Előzmény: #2770  Placi82
Nem hülye, hanem hazaáruló. 
Frololo
Frololo 2022. 05. 18. 06:54

Meg ne zavarjon egy orosz fant sem a Portfolió cikke:
Súlyos vád: titokban történelmi katasztrófát készül megismételni Oroszország - Portfolio.hu
Elvették ártatlan civilek minden élelmét, gyerekek és öregek maradtak élelem nélkül is még az emigrálást is megtiltották nekik?
Milliók haltak éhen, ami több napos vagy hetes kínhalált jelent?
Ezt a mai napig tagadják az illetékesek, mivel Hruscsov nem akarta hosszabbra húzni a beszédét? Mert reggelig sorolhatta volna a kommunisták bűneit?
Hogy megint gabonát lopnak az oroszok? Hogy szándékosan tesznek tönkre mezőgazdasági területeket és aknásítanak el földeket? Hogy mind a polgári lakosság erőszakolása, mind az éheztetése neki egyszerű háborús eszköz?
Ugyanmár! Higyj azoknak, akik szerint évtizedek óta mindenki hazudik! Az sokkal egyszerűbb és logikusabb. Hallasz bármit és hazugság. Az az igazság, hogy hazugság. __________ puszilom a fejed, védd a bitjeidet!
emerald 2022. 05. 18. 03:18
Előzmény: #2772  Törölt felhasználó
Cicusnak oly édes pofija van, hogy nem lehet rá neheztelni semmiért :)
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 02:11
Előzmény: #2765  kajli_man
Mondjuk a Bayer-show az egy kemény műfaj.
Én bírom az undorító dolgokat. Nem nagyon fordul fel a gyomrom semmitől sem. Simán végignézek élőben egy foghúzást, miegyebet. De a Bayer-showt nem bírtam a múltkor még én sem megnézni.
Kemény vagy kajli...
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 02:09
Előzmény: #2770  Placi82
PErsze mindenért is ő a felelős.
Az árapály jelenségtől elkezdve az Evergiven keresztbefordulásáig. Sőt Balázska is miatta lett ilyen trollszerű képződmény. :)
Meg cicus is miatta renitens.
Törölt felhasználó 2022. 05. 18. 02:06
Előzmény: #2764  Placi82
Sajnos nem tehetem.
Ellentétes a liberális elveimmel. Nem vagyok neoliberális nagytőkés, aki kitilt mindenkit, aki más véleményen van. :(
Placi82 2022. 05. 17. 23:15
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/fegyverkent-hasznalja-az-ehezest-putyin-o-a-felelos-az-energia-es-az-elelmiszerarak-emelkedeseert-a-nemetek-szerint/
Én hülye, meg azt hittem idáig, hogy a Fed, EKB útra laza monetáris politikája, és az EU, és Usa, teljeskoru szakcioi oroszország ellen, okoztak az inflat, és a túlkeresletet, és a kínálat hianyat:)) 
Balazska900 2022. 05. 17. 23:08
Előzmény: #2768  Placi82
Én se szeretem a nagytőkéseket, de nem őket okolom minden rossz dologért mint ti. 
Placi82 2022. 05. 17. 23:03
Előzmény: #2766  Balazska900
Mert mindenkivel kotekszel, és szemelyeskedsz, sertegetsz. . Ervelj bameg. Ja az nem megy. És, csak hogy tudd, én nem vagyok antiszemita. Sose voltam. A jó ismerőseim, és barátaim fele zsidó származású, es imádom az inteligenciajukat, és humorukat. És őszintén tudok velük beszélni a networkrol is. Tízen éve ismerem őket, ,iskolatársak, cég tulajok, volt fonokeim, stb. Egy rugora jár az agyunk. Hasonszőrű a gondolkodásunk. A nagytoke, pedig tényleg nem a szívem csücske. De ki tudja, majd 10 év, és rajongojuk leszek. Főleg, ha sokat keresek az oldalvizukon lavirozva. 🤣
Balazska900 2022. 05. 17. 22:52
Előzmény: #2763  Placi82
Engem az idegesít ahogy a háborút élteted és ártatlan báránynak állítod be az oroszokat. Konkrétan a hányinger kerülget ettől. De biztos bennem van a hiba!
Balazska900 2022. 05. 17. 22:48
Előzmény: #2764  Placi82
Ennyit a nagy szólászabadságról.... állandóan ti írjátok hogy libsi véleményterror van, most meg engem dobhatnál ki.
kajli_man
kajli_man 2022. 05. 17. 22:44
Előzmény: #2762  Balazska900
Dehogy megszállott... PLaci értelmes, ezért is érdekel a véleménye. Mindig jó a másik oldalt is meghallgatni és nem a saját véleménybuborékodba beragadni (amerre alapból tol a tech). Nem véletlen nézek Partizán mellett néha egy-egy Bayer show-t is. Kell az impulzus mind a két oldalról, aztán majd magadban döntesz mi merre hány méter.
Placi82 2022. 05. 17. 22:44
Előzmény: #2762  Balazska900
Humanoid, dobd már ki ezt a mindenki által idegesítő srácot, pls. Köszi. 
Placi82 2022. 05. 17. 22:43
Előzmény: #2759  Balazska900
Na, pont most olvasom.🤣, erről beszéltem.Kíváncsi vagyok mit szursz le ebből a cikkből. Ugyanis 3 lehetőség van 1. Fel se fogod, biodroid papagáj vagy. Nem baj a társadalom 98% ahoz tartozol. 2. Felfogod, de inkább hallgatsz, hisz nem szidhatod "hivatalból" a hittarsakat, hisz az hogy nézne ki, erről nem beszélünk, felkiáltással, ahogy egy volt főnököm mondta. 3, Felfogod, értelmezed, es felrohogsz. Ahogy Kohn bácsi mondaná a viccben, ügyes, nagyon ügyes. Ez a neolib network. 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220517/kiderult-hogyan-vagna-vissza-az-olajembargo-magyar-blokkolasaert-amerika-545365
Balazska900 2022. 05. 17. 22:39
Előzmény: #2761  kajli_man
Ő megszállott csávó, szerinte a zsidó nagytőkések csinálták az egész háborút, Putyin meg csak áldozat.
kajli_man
kajli_man 2022. 05. 17. 22:29
Előzmény: #2758  Placi82
https://forum.portfolio.hu/prev/39017/8173602
Múltkor még azt írtad, hogy Putin értelmes és ravasz. Most meg, hogy rávették a támadásra? Akkor mégsem olyan okos, ha ilyen egyszerűen belelépett a csapdába? Igen, a QE, MMT rossz, torz(abb) világot csinált, ebben egyetértünk. De nálam ez nagyon nincs egy szinten azzal, amikor embereket ölnek, különösen ha civileket. De felteszek egy kérdést: szerinted, ha ma Putin félrenyelné a vacsorát, vagy legurulna a lépcsőn és feldobná a bakancsot, akkor mi történne? Szerintem egy héten belül tűzszűnet, pár héten belül kivonulás, pár hónapon belül meg a szankciók visszavonása. Mindenki jobban aludna, te is és a családod is. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a nagy diktátoron kívül bárki is tovább folytatná ezt az elmebajt.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek