Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én sem olvasom a híreket. Lerajzoltam tegnap, hogy miért. Keresd vissza. Annyi a különbség, hogy nem ment el 12800-ig, csak 12.550-ig. Gyengébb a vártnál.
Ez volt a sorrend: 1. építőipari kivitelezők 2. cigi+kaszinó 3. mezőgazdaság és élelmiszeripar 4. turizmus 5. IT 6. Egészségügy 7. Kereskedelem van soron. Jól kidolgozott logika. Először a kis kockázatú fejőstehenek, ahol állami pémnz van, utána meg a stratégiai iparágak.
És a monopol céget a saját bankjuk finanszírozza meg, hogy a magánszemélynek zéró kockázata, de maximális profitja legyen. Ennél durvábbat a kommunizmus konfiskálása sem hozott.
Meg az egészségügy. Nem véletlenül lett lerohasztva. Mint a gomba a fejlett régiókban úgy jönnek létre a magán egészségügyi cégek. Ez is piacosodik, mégpedig úgy mint a trafik. Fidesznél a piac=monopólium, ami az ő kezükben van.
Ne etesd a trollt. Csak trollkodik. Nem olyan hülye ő, mint ahogy mutatja. A BTC topicban szokott értelmeseket is mondani. Igaza lesz Lacinak, nem mosogató ő, vagy ha tényleg az, akkor szociális fóbiája van, és emiatt nem tud érvényesülni.
Igen, mintha rémlene ilyen nekem is. A nagyfőnök mintha célzott volna rá, hogy nem bánná, ha a csúnya multik eltűnnének és maradna a hazai. Természetesen szigorúan árstoppolva, családosoknak/nyugdíjasoknak akár ingyen.
Nem vagyok meglepve. Az EU már nem ad több pénzt, amit el lehet haza vinni, akkor nézzük meg, hogy az emberek még mire fognak költeni: - a CSOK-osok még fognak vásárolni a piacon egy ideig - ennivalót is kell venni, mert ha másra nem, akkor arra kénytelenek lesznek az emberek költeni. (Szerintem ez lesz a következő nagy üzlet, és ezért kell ebből mindenkit kitenni.) Csak abban reménykedem, hogy a kereskedelmi láncok valahogy megfellebbezik az EU-nál.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen