Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Eladtam az állampapírjam nagyját, már csak 12 havi vésztartalék van benne. Nem támogatom tovább ezeket a csirkefogókat, nem bízok bennük. Folytatom a forint shortolást azzal, hogy minden hónapban a fizetésem egy része egyből át lesz váltva dollárba és megy be a bróker számlára.
Nem így működik a globális gazdasági rendszer. Az újságírás meg már sehol sem független. Főleg mióta vegre betört az internet mindenkihez. Régen még a szüleim is jarattak napilapot 30 éve. De a mai internetes világban, ingyen vannak a hírek, apa! :). Ezért kellenek a pénzember támogatók. Nincs független újságírás. Mert éhen halnanak, tisztán piaci alapon. Ezért, aki fizet, az rendeli a zenét! Tetszik érteni? Es mivel a globális neoiberális tőkenel van a penz, ezért az ő zenéjük a leghangosabb a nyugati vilagban. Csak figyelni kell ha a zeneszek( újságírók) ujrahangolnak. :). Tetszik érteni? 😀
Lényegi különbség egyébként nincs sem Amerikában, sem Európában, sem hazánkban. Csakis neoliberális vélemények vannak. Nem találsz olyan hangot, ami komolyan kikezdené a neoliberális mantrákat. Az origo, a telex is éppolyan neoliberális. Csak az origo nemzeti pántlikát tesz ki a szélsőségesen neoliberális orbáni rendszerre, és a neoliberalimust úgy képzelik, hogy mészáros az oligarcha, a telex meg úgy neoliberális, hogy elmondja - hogy a külföldi tőke milyen szép és jó. Persze vannak túlkapások, de az csak egy-egy rothadt alma. A nyugati nagytőkével nicns semmi gond. Ugyaneze, ny-Európa, és Amerika is. Egy bábszínház a különböző politikai oldalak rendszere. Semmi érdemi különbséggel. (lásd: Trump, ugyaazokkal a neolibsikkel, ugyanazt a neolibsi politikát tolta, mint a Barack, és mint Bush.)
Attól függ melyik csatornát nézed. Fox News vagy Politico? Itthon is van Origo meg Telex, abba a véleménybuborékba tudod zárni magad, amelyik jobban tetszik.
Egyetértek lacival ebben. Van jelentősége mit mond. A média úgy működik nyugaton (totálisan zsivány kézben), hogy csak azt engedik szóhoz jutni, aki a narratívát fújja. Így machinálják a tőzsdéket is. Egyik nap az inflációtól kell rettegni, jönnek megmondóemberek. A másik nap jókedv van, jönnek az optimisták. A harmadik nap meg mindenki rájön, hogy recesszió lesz, és jönnek a médiumokba azok a fiúk.
Szerintem zéró jelentősége van Kissinger-nek. Nincs nála döntési jog, elmondja a véleményét és na bumm. Ennyi erővel meg lehetne kérdezni valamelyik volt magyar miniszterelnököt is, hogy mi a véleménye a mostani helyzetről. Biztos mondana sok okosságot, de attól még továbbra is a csüngőhasú döntene, tökmindegy milyen újság hozza le az interjút.
Nem vagyok Almachos típus , néha még a Bibliám is elkeveredik mostanság nem láttam vagy 5 éve. Bár némi érintettségem van a Jedlik révén iskola ügyileg. Egyébként fent vannak online, de azért köszönöm. http://keptarhely.eu/view.php?file=20221219v01xn6v5x.jpeg
Ja most ertettelek meg melyebben, sry. Mondanam a korona hatasanak, de sose volt egy villamgyors felfogasom. 🤣😿 Itt nalunk a hegyen csak en vagyok a kepessegeimhez kepest 3x tulfizetett biorobot. 🤣💵
Mer a győriek megértették, hogy az USA vezette világnak vége. Új szelek fújnak, és ehhez erős kezű kapitány kell. Ilyen libsiskedő álbaloldali kuruzslók nem kellenek az ország jobbik felébe.
Ehhez képest a korábban szintén vastagon fideszes prémium budai kerületek elpártoltak a fidesztől, nem is kis különbséggel. Sőt, már 2018-ban is hajszállal tudott csak nyerni összefogás nélkül is...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen