Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ho melót csinálok most, tanítás, póker. Illetve bérkommentelőnek is jelentkeztem a fidelitasba nemrégen. DE azt csak akkor fogom csinálni ha fizetnek is.
Sajnos ott az a helyzet, amit mondtam. Magas alapanyagköltség, semmit nem jelent, hogy 60 misi volt az egy főre jutó árbevétel, ha elvitte más a profitot. Ezek a kis hozzáadott értékű gyártási folyamatok, amire a magyar gazdaság épül. Ez a szegénységbe vezető legbiztosabb út, mert ezek a folymatok 10 év múlva robotizáltak lesznek, és az alacsony bér semmit sem fog jelenteni. MEnnek vissza az anyaországba ezek a kapcitások. Köszönd meg Viktorkának. LEgközelebb 2026-ban majd ismét rá szavazhatsz, hogy még kevesebbért dolgozhass.
Igen, fröccsöntés, PVC PP idomok. Amúgy nagyon érdekes volt a gyártási folyamatot nézni. Engem érdekelt volna hogy működnek a gépek meg ilyesmi. Persze én csak a csicska voltam aki csomagolt. Szerettem ott dolgozni, csak a fizetés volt teljesen nevetséges.
Fröccsöntés? Mert termelő cégnél jellemzően magas az anyagköltség + gépi berendezések amortizációja, és mivel tucatáru - azért az árrés meg sokszor alacsony. Ezért nem szabad egy országot az alacsony munkabérű összeszeerelő üzemek országává tenni, mert ennek ez a következménye.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen