Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ember, akkor miért esik az amerikai infláció hónapok óta? Pont a fordítottja történik mint amiről beszélsz! 2020-ban is egész nap ezt mondtátok hogy mindennek vége, miattatok szoktam rá a napi 1 üveg töményre, mert elhittem a világvége jóslatokat. Sok szemét...
MEglesz ennek is a böjtje. Lesznek még cifra dolgok jövőre. Nem a tőzsdére gondolok elősorban, mert az játék végső soron. Hanem a reálgazdaságra.Van egy olyan érzetem, hogy példátlan dolgok fognak jönni.
Lesz, szerintem pont azért, mert most mindenki trendi módon tradel (könnyen hozzáférhető, kis összeggel is leherséges, leverage, stb), majd a fizikainak lesz értéke.
Klasszikus értelmezés szerint jó időkben ipari fém, rosszban pénz. Én nem hiszek abban, hogy az aranynak visszatér a reneszánsza. Egy letűnt kor letűnt eszköze számomra. Időnként talán lehet vele keresni, de nem tartom jó befektetési eszköznek.
Ez 2023Q1-ben dezorganizálni fogja a kínai gazdaságot. Nem Kínával lesz a baj, hanem ez meg fogja dobni az inflációt a fejlett világban. Olyan helyzet lesz Európában és Amerikában, mint most nálunk. Kontrollálhatatlanul fel fog szökni az infláció 20+%-os sávba, és állandósulni fognak a hiányok. Hogy erre mi lesz a jegybankárok reakíciója, beveallom fogalmam sincs. Azt viszont látom, hogy egyre szélsőségesebb őrületek zajlanak mindenfele. Itt most vagy lesz egy teljes gazdasági bemolás, vagy megheckelik a zsiványok megint a gazdaságot, és akkro elburjánzik a teljes őrület.
Persze, ez megvan, de én most egyik brókertől hozok át egy szemmel látható összegű devizát, amit már nem akarok oda-vissza váltani. A havi megtakarításra meg azt csinálom, mint te, ez egy egyszeri dolog, amit kérdezek. Hátha majd valaki megszakérti, lehet hogy pár nap lesz végül az utalás. Köszi azért!
Nem, én forintban utalok mindent. Az igazat megvallva a deviza számláimat meg is szüntettem már egy ideje. Sokkal jobban jársz, ha nem bankban váltod a devizát, hanem az IB-nél. Forintot utalom, beérkezik forintban, azonnal FX conversion -->$-ra.
Ez érdekes. Nekem korábban a JP Morgen német baranchába kellett utalnom, de egy ideje magyar bankba kell magyar számlaszámmal. Amikor német bankba ment, akkor napokig kellett várni. Ráadásul ugye a nemzetközi utalás drágább is. Rájuk kéne kérdezni, hogy miért kell külföldi bankba utalni.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20221222v01x48ktt.png Nekem azt írta, hogy ide kell utalnom dollárt (saját dollár devizaszámláról), bár ezt az ABA Routing Number-t nem tudtam sehova se beírni K&H-s utalás közben. Tegnapi utalás még nem érkezett be, és természetesen a közleményben ott van, aminek ott kell lennie, azzal nincs gond (forint utalással teszteltem már). Valamit benézek?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen