Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Pedig most fog csak bedurvulni a dollár erősödése, ahogy emeli a kamatot csúnya gonosz FED. Minden pénzem abban van jelenleg, nem véletlenül. Csak a $$$
Pedig most fog csak bedurvulni a dollár erősödése, ahogy emeli a kamatot csúnya gonosz FED. Minden pénzem abban van jelenleg, nem véletlenül. Csak a $$$
Ti mikor nem láttátok annak? Mindent full sötéten láttok. Már régen a dollárt kéne sepernünk, erre bikább mint valaha.... Lassan ideje lenne tükörbe nézni az apokaliptika jóslatokkal...
Dollar annyi van ami a tozsden van. Nem adok sok evet,se az usanak,se a dollarnak. 3 even belul usa tarsadalmi ,es gazdasagi kaoszba lesz. Polgarhaboru.( mentsd le ezt a bejegyzest,vállalom, ha nem kovetkezik be kuldok az idrinksel neked egy glenlivetet, gratisz), euro jo lett volna,de a vezetoik agyhalott onsorsronto,sötét, direkt erre a celra odatett, valogatott dillettansok gyulekezete. Usa neolib.nagytoke lakajai,de oly butak,hogy nem is tudjak,hogy csak eszkozok az EU gazdasaganak tonkreteteleben. Nincs egy ertelmes ember az egesz bandaban. De EUR még van. Amibe hiszek, a chf,es arany, telek, jó, ismetlem jo helyen lévő ingatlan ( Buda, es 5.ker de most tularazott), es 15AK feletti termőföld. En katasztrofalisnak latom a gazdasagi jovot. De ennek meglatasara eleg lenne jozan,logikus esz is, es a jelenlegi durva anomaliak eszrevetele. En soha nem a trendet szajkozom. Elore kell nézni, abbol van a pénz. Ingatlantakkor veszunk, mikor ortoznak tole,es akkor adjuk mikor a fodrasz julcsi is abba tenne a penzet, jo kis 5 ev fix kamatra. Olajosokat akkor veszunk, mikor kopkodik a budos olajat, mert az EV a jovo es akkor adjuk mikor a mennybe várják, mert 200 is lesz az Brent ára . Nekem mar csak oszti fizeto olajososok vannak, meg aranybanya. Szóval, en egy önfejű, megerzeseimre hallgato f.sz vagyok. Semmi trendi követes. Tudod a nyáj utan szaros a fű:).
A kínaiakat kedvelem, van is kínai részvényem, de azért nincs meg feléjük a teljes bizalmam. A rubelben meg még annyira sem. Amíg nem lesz meg a hit (amit most szerintem Putin évtizedekre elásott), addig szerintem esély nincs egy ilyen rendszerre. Gondolom a te portfóliód sincs tele jüannal meg rubellel, hanem dollárod meg euród van? Nagyon lassan bukik meg egy tartalékdeviza.
Koszi:) de ezt en is tudtam. De...Mit gondolsz ,miert várom, hogy a dollar alapu penzrendszer megreccsenjen. Arany rubel, olajat jüanert, tobb polusu vilagrend. BRICS orszagok devizakosara, amit mar par terveznek . En nem örülok az USA ,es a dollar hegemoniajanak, mert veszelyes. Vilaghaboru aran is védenek a poziciojukat.
XOP szembe megy az olajjal, és a hozam rövid és hosszú oldala is szembe megy egymással. Nem mellesleg akár expanding ending diagonal rajzolódhat NDX charton, ami egy AB-re rakódik rá. Még ki kell várni a végét valószínű holnap, de ha ez lesz, akkor tudom mit kell csinálni...
Nem saját gondolatok. Viszont akiktől van, azok beletettek ennek a megértésébe elég sok időt és hiszek nekik 🙂 Most éppen valószínűleg dollár hiány van a világban egy ideje, ezért erősödik.
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ha recessziótól/háborútól való félelem van, akkor dollárba megy a pénz a tartalékdeviza mivoltja miatt. Az M1/M2 meg nem jól mér, már Greenspan is elavultnak hívta kb. 30 évvel ezelőtt. A világnak rengeteg dollárra van szüksége: rengeteg szerződés, hitel, stb. van dollárban denominálva (globalizáció miatt főleg). Viszont új dollárt csak a FED "nyomtathat". A FED hatásköre viszont csak amerikára vonatkozik (onshore - ezt méri az M1/M2 is). Offshore (a világ többi részén) viszont továbbra is nagy rá az igény, főleg amikor baj van. Az egész egy elbaszott monetáris rendszer. Sajnos alig van használható mutató. Ezért erősödhet a dollár még úgy is, hogy látszólag a money supply hihetetlenül nő. Úgy nézd az M1/M2-t, mint egy hatalmas pizza egyetlen szeletét (teljes dollár + eurodollar piac). Azt persze nem tudjuk mekkora az egész pizza, mert azért nem felel senki (a FED biztosan nem). Szóval lehet, hogy az elmúlt pár éves money supply növekedés igazából csepp a tengerben...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen