Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Így van! Oldalazunk mert bizonytalan a piac. A hosszú trendek megvannak csak kicsit bonyolult lett az oda vezető út. Tudtuk, október nem lesz most olyan sima mint szokott lenni. Még az őszi hurrikán is várható volt. Mellesleg annyira nem is hullámzik még az árfolyam! Biztonságos eszközben kell lenni, a mohóság az az ördög sugallata. Ezüst tl25 , arany tl21 ha KO akkor már más bajunk is lesz!
A csúszóstop is egy nagy találmány! Teljesen igazad van. Nem tudsz 0-24 brókerszámla nélkül tőkekezelést, kockázati eszközöket alkalmazni. Arról meg nem beszélve ha M1-en, M5- ön skalpolni nem is lehet mert ahhoz kell az egy kattintásos pozíciónyitás - zárás. Ekkor meg jön képbe a magyar árjegyzők hihetetlen sebessége is….. . Certifikát elvieg napi kereskedésre van kitalálva amihez kell a volatilitás, likviditás. Ami a hazai piacon hiányos. . 0-24 certifikát , egy kattintásos kereskedéssel az biztos nagy könnyebbség. Vagy nyitni kell erre másik számlát. …. ( tudom az macerásabb de utána már jó, ráadásul ezzel is diverzifikálunk.) Megáll BÉT ott a külföldi számlám, hétvége van ott a Binance és utóbbi kettőnél havi számladíj sincs.
Jajj mi történt erre.... hmm Pingvin a vízben! Olaj és ezüstnél is elérte a pingvin 100%-t és lepattant! Ez megszokott! Egyelőre nem tudni merre tovább, de egy konszolidációs folyamat zajlik az ezüstnél, ugyan az , mint az előző 32,5-s csúcsnál! Semmi nincs veszve még! Amennyiben, továbbra is lefelé venné az irányt, akkor az első erős támasz 30.4-29.6-os zóna lehet érdekes, majd a 28.9 ("tuti megfogja"), de nem kell mindjárt evvel számolni egy kis konszolidációnál! Az olaj is lepattant a pingvinről (100%)! Nem értem Pali szokásos, utólagos, megmondtam reakcióját az ezüstnél, akkor itt miért nem tette...!? hmm Legyen inkább no comment rá! Itt sincs lefutva a dolog. Tudom a certiseknél szűkek a határok az ilyen mozgásoknál, de nem véletlenül veszélyes üzem! Nem tudom mekkora lesz a lepattanás, ha lesz még egyáltalán, de mindig azt kell figyelni ilyenkor, hogy hol a 100%-nak a 61.8 as ellenállása, ami most támasz lehet már! Pontosabban, a piros madár alatt, 72.71-s szint! Ez volt felfelé, ahonnan lefordult az árfolyam a dupla aljra! Most ennek kell megfogni, de nem kell addig lemenni, ez nem elvárás, csak támasz! Az alsó rövid célt, nem teszem fel, mert csak bezavarna. Akkora napon belüli mozgások vannak, hogy nincs értelme a rövid madarak szintjeinek! Az árutőzsde, egy nagyon nagy piac és mire a hírekre reagálnak világszerte, nehéz a fordulókat rövidre venni! Az meg, hogy nem lehet 24 órában reagálni a változásokra, különösen veszélyessé teszi! Ezt ki is használják...! ..én azért ta alapon, bízom a további emelkedésben még, (ta, 120%) OLAJ és EZÜST chart: https://ibb.co/7NZDBd7 https://ibb.co/YXW3RHd
Melózni azt kell hozzá nem mondtam hogy nem. De a tetves olajnál megveszem 65 dolláron a 4000-res certit de muszáj eladni mert nem lehet stopot rakni. Elég lenne ég csúszóstop csak, szépen kovetné végig felfele. Eladási megbízás meg 8000 ft-ra. Tegnap teljesült is volna. Dupla pénz 1-2 hét alatt a zsebben. Ehelyett mi van? Eladja az ember kis pluszban relatíve, mert fél hogy éjszaka vagy hajnalban vissszazuhan oda ahol volt. Ezüst szintén. Ha pénteken még nyitva van 10 percet az Erste az összeset el lehetett volna adni a felszúrásnál és el is adtam volna. Zsíros, de zsíros haszonnal, régi certik új certik, mindet.
Hi Stac! Látom van Deltád és Akkod is.:):) Komoly emelkedést várok mindegyikben.Nem írok % ot,de azt gondolom, hogy sokak elvárását meg fogja haladni.Türelem és kitartás kell csak!!!Sok sikert benne Neked!
Certifikátban képtelenség megvédeni a pozíciókat. Skalpolni viszont most nagyon jól lehet! De a certifikat erre sem alkalmas. Várjál! Csütörtök jó lehet , de ahhoz időben kell venni addig meg itt van mai USA meg a holnapi nap. Ezüst dettó.
Nem de marginom már néha 200% alá megy. ( ekkor csökkentem a legtávolabbi pozíciók méretét. ) Bármikor tudok csökkenteni. Ami veszteséget shorttal fedezek , sőt nyerek rajta. Stratégiám a longot úgy tartom, hogy amikor esik nyitok shortot ami sl esetleges veszteségét fedezi. Martingale elven. Nekem nincs swap a nemesfémekre így bármeddig tarthatom. Sok brókernél viszont van! Ma hajnalban is egyébként 2635-ön tudtam longot nyitni. Most 2657- ig minden 3 és 7 végű árfolyamon van pozícióm. Összesen minden long pozíciót összeadva 0.8 lot
Szerintem légy óvatos,mert a kék nyilad mögött van kettő hosszú piros gyertya melyek ársávjába 3 pici zöld szorult be.Ez egy komoly eladási method még ha csak óráson is jelent meg.
Ha szakad az arany 2633 akkor 2627, 2623 ez után már ha nem lesz kamatvágás 2600 alá. Már most erős támaszon van. Kérdés mit áraz a piac előre? Függő megbízást 2623 alá nem is tettem be mert alatta már valami más események vannak, jöhetnek. Ott már ahhoz kell alkalmazkodni. Kína nem vitte túlzásba a terveket illetve a terveket igen de semmi konkrétumot nem mondott ami érdemben fellendítő lenne. Várták a nagy ünnep alatt is a bejelentést és semmi. Csak, hogy nem a jüant gyengítik hanem a dollart erősítik. Meg próbálnak manipulálni a kötvényekkel, hogy a rv. piac élénküljön. Aztán ott is jön a csalódás.
Beszéltünk már itt róla, hogy állampapírok helyett kell alternatíva. Pláne, hogy ne certizzünk el mindent:-) 4iG-t nem vagyok hajlandó venni. Telekom közkézhányada egyre kisebb, ez szerintem jó nekünk. És persze, 1000 alatt jobb lenne, majd ott is veszek.
Telekom a türelmes embereknek való. Áll már hónapok óta. Lényegében visszajött a régi szokása, hogy nem mozog. Szerintem túlárazták . 1000 alatt elgondolkodnék. De nincs tl23 a tl 25 meg rizikós. Részvényben meg lehet jobb potenciál van a 4iG -ben.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)