Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
+. Amúgy ami most van képzeld el én erre számoltam másfél éve. Vártam. De úgy látszik rossz lóra tettem.... De érdekes módon minden ló (szektor) megdoglik, csak a VIXem nem. Na erre nem számoltam:). Arany is esik mint a kő. Value bányászok is. Sőt jobban esik int a tech cégek. Fura.
Hajnali írásomban írtam ma 23.00 első hivatalos FOMC tag beszéd. A válság kezdete óta. Tudják nagy bajt okoztak, ezért már beígérték a szeptemberi dupla mértékű vágást. De USA nem Magyarország ott nincs éjszakai meg rendeleti kormányzás. Nincs évközi pót meg pót-pót költségvetés. Kiszámítható. De a legközelebbi kamatdöntés csak szeptemberben lesz. . Másik gond és talán nagyobb, hogy nem csak USA van recesszióban. (Hazánk is de az mindegy...) Plusz a Japán jenre alapozott hitelek, állampapírok, és Kína aki azt se tudja mit csináljon, tetőzi a bajt. Most képzeld el lement egy Kommunista Párt gyűlés és nem zárul " hajrá kommunizmus" rivalgással, sőt 5 és 10 éves tervekkel sem.
mindenkeppen fel akartam szamolni az osszes pozimat a heten - hosszabb utra megyunk es nem akartam foglalkozni ezzel - , de ez a legvadabb almomban sem fordult meg - péntekig - ami itt megy..
80% portfóló már nálam is arany! Van short gázom, nagyon pici short OTP. Ja és a BÉT-ről kivont maradék pénzzel várom az arany esetleges 2400 alatti betekintését. De ha nem akkor 2450-től arany tl21 főleg ha kilövik az első rakétát Keleten.
Aki nemrég vette nagy mennyiségben a TL028-at 500-as árfolyam körül,
amikor az árjegyzővel is volt nem kicsi probléma, annak pár nappal később lett volna rá lehetősége 1000es árfolyam körül eladni. Pedig lehet tudni
milyen mozgások vannak az ezüstben.
Én továbbra is aranyat mondanám. Usa nyitás után kíváncsi leszek, hogy jön e megugrás az aranyban. Nekem csak arany van most. Többit egy hete dobtam. Arany is kezd necces lenni azért.
Bocsánat, de tényleg OTP fórumban valahol máshol járnak. Valaki még mindig csak egy kis OTP korrekciónak véli az világméretű zuhanást. Igaz már a TL91-ért aggódnak. Lehet valaki mindjárt ki is fejti ma pattanunk mert az OTP p/e az nagyon jó.....
Azon gondolkodtam, hogy Te is érintett vagy az OTP-ben is és látod az OTP fórumban mennyi ember nem is tudja mi történik most. Mert csak az OTP-re hazai piacra koncentrálnak. Meglepő amikor tapasztalt fórumosok se értik vagy tudják mi történik. Ettől Ők nem kevesebbek, de elfelejtettek kitekinteni a világpiacra. Az vígasztal, hogy mi ebből a szempontból sokkal jobban informáltak vagyunk. Mert mi egy ideje az ezüst miatt látjuk, mi zajlik a világban. Csak most legyünk okosak! Legyen ez amolyan "csapatépítő" vígasz!
Ha hasznod is van akkor ne is gondolkozz! Hangsúlyozom szerintem! Én veszteségben zártam mint a stop. Mert kész el kell vágni a veszteséget mert ellenem megy a piac.
Nagyon rágódom, hogy eladom a magyar részvényeimet amíg még kézzelfogható nyereség van rajtuk. Nagyon kicsi az esélye, hogy 1 nap alatt vége lesz ennek a vérengzésnek. Szerintem nem is szabad nagyon semmit venni jelenleg, még az sem tiszta, hogy az arany hogy fog reagálni.
Gáz short is megfontolandó! Isten hozott abban a topikban! Csak örülök Neked ott is! Olaj Gázba mentem a csak földgáz topik helyett.
Törölt felhasználó2024. 08. 05. 12:15
+98%-on a mai VIX növekedés!!!!! Szinte hihetetlen. Arany tartja magát (világpiaci viszonylatban) , ezüst is esik. TL28? ez nehéz kérdés! 26-os ár benne van, ez határidősben már nagy veszély. . Egy biztos nem az ezüst lesz a menedék és az elsőnek felpattanó! Mondanám diverzifikáljatok de nincs mibe hacsak nem short vagy VIX. BÉT nagyon veszélyes lett szerintem. Nem az első válság amit megélek és eddig mindig így kezdődött aztán nemhogy begyűrűzött a baj de itt volt a végén a legnagyobb a csapás.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)