Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
16.30 USA nyersolaj készletek. Óriásit növekedtek a kitermelők visszafogása mellett. :) -1.200 millió várt eredmény helyett +3.730 millió---> magyarul nem veszik, ennek oka vagy az, hogy drága, vagy a gazdaság jobban lassul, hanyatlik mint ahogy várták. ---> muszáj erősíteni a gazdaságot például egy kamatvágással. . Nagyon haragszom a FED pénteki szezonális munkaerőpiaci adathoz kötött beígért kamatcsökkentésre! Szinte minden mutató a kamatcsökkentést mondaná. Pont egy szezonális diák munkásokkal feltöltött torz piachoz kötötték a döntést. -ááá! Ez elnökválasztási lobbi már!
Programozó végzettségem is van. Az első és legfontosabb amit megtanultam, ha valaki már kifejleztett valamit és működik, és jó felesleges időt és pént kidobni a fejlesztésre itt most az történik. Nem dobnak ki iszonyat pénzt fejlesztésre.
Igen üde színfolt most az Apple! Nulla kutatás, befektetés egyszerűen bejelentik átveszik az Open Ai (Microsoft) Chat gpt rendszerét és dől a pénz a vállalathoz. Lényegében elismerte az Apple nem tud saját mesterséges intelligenciát még felmutatni, így megvette másét. -Richter kutat, sikeres felvásárol cégeket, ontja a szabadalmakat és köti a legjobb szerződéseket és stagnál vagy esik.
Egyelőre én nem szeretném vagy csak ritkán mondani konkrét számokat Saját lelki békém miatt De tudok ajánlani megoldást erre is! Sok éve követem őket. . https://www.investing.com/members/255476345 . https://www.investing.com/members/251000424 . Hulu Lulu, Kira Engineeing, Mia : -szerintem őket érdemes figyelni. Iszonyat tapasztaltak. HULU LULU trágár de megteheti és már legenda! 30 évig dolgozott New York tőzsdéin a parkettán! Kira visszafogottabb de tapasztalt, Mia mostanában eltűnt de ügyes , Ihmar Khan is ügyes. Egyre viszont felhívom a figyelmet ők leginkább hajnalban aktívak, ázsiai kereskedési időszakban. Nézegesd őket, de ugye ne mindig dőlj be!
A hegymászó is előbb a biztosítót veri be aztán megy feljebb! Meg kell találni a megfelelő biztosítékot! A pozíció zárás és a stop lelkileg megterhelő mert a kereskedési naplódba veszteségként kell beírni. Ez nagyon nehéz!!! De még mindig jobb veszteséggel zárni, kivárni és trendkövetően alább belevenni mint nézni a teljes vesztést. Lelkileg kímélőbb a fedezeti biztosíték. De ehhez korreláló eszköz az ajánlott. Azonos eszközön ellentétes pozíció nyitása is lehet jó szűk stoppal fedezet , de nem "elegáns". Illetve hosszabb távon nekem veszteséget okozott. Van még egy lehetőség de azt "házi bróker" szerintem nem alkalmazza. Az pedig az úgynevezett opció. . Rövid tömör leírás a különbségről: A fedezet egy ellentétes irányú vagy korreláló azonos irányú pozíció nyitását jelenti a meglévő pozícióval szemben, míg az opció egy szerződés, amely jogot, de nem kötelezettséget ad a vevőnek arra, hogy egy adott áron vegyen vagy adjon el egy alapvető eszközt. -kissé bonyolult és költséges de erős biztosíték.- Amolyan biztosítás a pozíciódra, de ennek ára van! .
Szuper! Látod megtalálod ha keresed a témát! :) PAAS előrejelzésében Pomperj a járatos, kedvünkre szokott is elemezni. Köszönjük! A Fresnillo meg az én figyelmemet vonzza amiről be szoktam néha számolni. . PAAS (Pan American Silver) 2004-ben felvásárolta a Fresnillo vállaltot. Ezzel a föld legnagyobb ezüst kitermelője lett a társulás. Előző hetekben nem foglalkoztam a bánya részvényekkel. De már fókuszban vannak! Pomperj elemzését fontosnak és kiválónak látom (Forecasts topic)!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)