Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ez engem a szerencsejátékosok múltam rá emlékeztet ez a ki be ide oda kiveszem nyerőbe mindkét irányt. Ennek 2 veszélye van egyrészt belefáradhatsz másrészt a nagy pénzznél jön a hiba.
Nekem a hosszútávú long KO- ja 27,6 kicsit fentebb van mint a TL26 KO- ja. Rövid távra ( napos esetleg órás ) veszek csak a kiütést ponthoz közeli certit ( long, short) ,mert fogalmam sincsen mi lesz , hosszú távon várható az emelkedő trend. Akármilyen kis profit is van hétvégére általában zárom a nyitott pozíciókat , nagyon keveset tartok hosszú távra pont azért , mert kiszámíthatatlannak tartom a piacot.
Nincs ezzel gond.. A gond azzal van hogy elhisszük értünk a piachoz. Meg azzal hogy ez az ár egyszerűen abnormális an magas... nézd vissza a grafikont .. na mindegy én ha longot építenék fel mindenképp TL 26 vagy inkább alatta már ha nem akarom magam napi szinten idegesíteni mert egyszer nézed el...
Mert beugrat a fórum... De középtávra a lentebb beírásaim a mérvadóak... Azt hittem tudunk pár jó kört még csinálni.. De ez a Fed maszatolás nálam egyértelműsítő hogy meglesz amit írtam
Ez a long short párhuzamos megoldas sem biztos, hogy bejön mert megindul valamerre azt jön a zavaró kibeugrálás..Jó ez a Kínát szivatod nyugati hozzáállás de ott van termelés.. Ne legyen igazam de ismerve a Fed 1913 től való ténykedését - jön a recesszió 😂
Jól ezek a hozzászólások :" biztonságban" , vigyázni. Stb Ilyen volatilitásnál, ennyi adatnál, ilyen gazdasági háborúnál. Főleg ha Trump elnökség jön... EU ha visszahúzza akkor lehet VIP kiszálló longból, vagy pozíció felvétel TL 26 ba vagy inkább lentebb./ 24 USD / környéke.. vagy short kisebb pakkal -
Most válik ketté a trendvonal és az eső csatorna alja. Arra kell figyelni melyiket követi. Rsi támaszon vagyunk naposon és óráson is, óráson már vaskos divergencia van, lásd: https://ibb.co/LnDY5wr
Tegnap fordítva kellett volna a tőke áttéttel. Short- ba kellett volna a nagyobb de így is lesz azért profit. 28,85 ig rendben van a Long is nagy biztonságba mondjuk nem látom.
Ja “nyertem” 46 dollárt a mai vételen. :) - kevéske, de gyors volt. Á zártam az akciós 28.9 -es vételt 29.15-ön. Kivárok. USA meglepődött, Kína még jobban + EU vám. Esti Williams beszéd érdekesebb lehet, bár pár hete ez az ember mondta felmerült a kamatemelés is. Nézem a DXY árfolyamot ami nem túl magas. Pirosban a DXY és a fémpiac is= ez Kína manipulációja. Lekereskedni ezt?! Itt a biztonságról szól a dolog.
Certifikátosok! Ha nincs más védelem akkor szerintem, Shortosok kis nyereséggel inkább lépjenek ki. (BPali is nyerhet) Longosok esetleges felszúrásnál realizáljanak vagy tegyék át a Tl29-et alacsonyabb KO. Certifikátba. Vihar van! Idézem külföldi kollegánk mostani reakcióját: “Mi ez a szar? Ez egy manipulatív szarság. Nagyon furcsa” . Hosszú és középtávú trend adott. A rövidtávú viszont teljesen bizonytalan. Fontos a mai PPI- re is felkészülni! Ag 30 és Au 2330 alatt extrém veszélyesnek néz ki. Ez most az átvészelés ideje nem a jó kereskedésé.
Hát gyenge idegzetűeknek ez a hajnal sokkoló lenne! Ezüstöt beverték 29 alá!! Hajnalban 28.9- ért tudtam venni ezüstöt, igaz csak jelképes mennyiséget.Türelem mára is kell bőven! Kína úgy látszik mérges lett a nem várt adatokra! Mondjuk a Fed-et is meglepte. Szerintem vásárolni szeretnének, de az árak magasak most mindent megtesznek a leszorításért. Az a gubanc, hogy Kína drágállja a fémeket alacsony árakat szeretne de ha ő bevásárol pont ő fogja leginkább felnyomni az árfolyamot. Sakk! . Másik fontos esemény, hogy tegnap Kína megfenyegette Európát is a tegnap közölt büntetővám miatt. Kína 38% vámot fizethet az autói után. Drága alapanyag és mellé büntetővámok, ez sokkoló így nekik. . USA új szankciókat vetne ki Oroszországra, érintve a bányákat is. Ez megint szűkítheti a kínálatot.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)