Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Óráson már alakul viszont szépen a divergencia, ha leöntik megint új aljra az szerintem még magasabb RSI-vel fog történni. A holnapi nap lesz a durva, este beszél powell, nem tudom du. 5-kor mit csinálunk majd a pozival...
Gondolkodtam a lentebbi írásomon és arra jutottam a holnapi CPI adatok előrejelzésének, megerősítésére a reggeli délelőtti árfolyam nem lesz jó. Olyan sok adat jön egész nap, hogy túl nagy lesz a zavaró zaj. Így nem tudom még mivel tudnám a hangulatot mérni. Jő lenne egy árupiaci VIX! :)
Az írás arról szól, hogy nem várható december előtt FED kamatvágás. Nekem is necces egy novemberi az elnökválasztási lobbi miatt. -Most mindegy is. De észrevettem egy érdekes korrelációt! Az első grafikonon azt látjuk, hogy a múlt heti álláshirdetési adatok körülbelül együtt mozognak a holnapi CPI adatokkal! Itt a múlt heti keddi JOLT adatokat hasonlítja össze az alap inflációval. (nem a péntekit) A JOLT adatok csökkentek---> elvileg holnap csökkenő CPI adatot kellene látnunk. Ellenőriztem a felvetését és tényleg van összefüggés. . https://www.investing.com/analysis/heres-why-we-wont-see-a-fed-rate-cut-before-december-200649128 . Ha reggel enyhén növekvő árfolyamot látnánk az megerősítené az elméletet, mert akkor mások is bíznak az adatokban és bevásárolnak előre. Természetesen ez csak spekuláció.
lassan átvehetem bezétől a kontraindikátor szerepet :D eladtam a tkomot, másnap kilőtt eladtam a molt, másnap kilőtt eladtam az opust, délután kilőtt minden más (Ag, richter, otp) esik/stagnál
pont ránéztem aztán láttam a nagy pirosat meg ahogy pörögnek le az árak.. gyorsan megnéztem a kötéslistát, akkor láttam 1 x 2500 eladást tl89-ben, rögtön utána 2 x 2500 vásárlás 91ben. gyorsan vettem én is 200 91est amíg volt, mert aztán a maradék 1700 pillanatok alatt el is tűnt
Tl 29 még nincs elásva. De a holnapi hír ha rossz akkor KO. 31 körül lenne biztonságban. 28-ba átváltás biztonságosabb a tartóknak. Majd ha megvan az irány akkor vissza lehet menni 29- be ha még lesz….
Azt nem láttam, de utána az Investin-en egy újbóli emelkedéskor megnéztem, és az árfolyam akkor épp ott volt, hogy azt visszaadták az árjegyzőnek. Az utáni 2XXX db az viszont vétel volt.
Holnapi nap olyan zsúfolt lesz amire ritkán van példa! Már hajnalban kínai inflációs adatok és reggel Brit GDP adatok fognak jönni a BÉT nyitása előtt. Ez a certifikátosoknak kockázat!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)