Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Shortot dobtam mínuszban mert életveszély sztem. Már van long többszáz darab certi. A terv az hogy az eséseket megveszem, ha lesz. 24-ig lehet visszanéz. De szerintem lejjebb nem nagyon.
Érdemes megnézni a Dollár indexet. Ugye ma elsősorban a dollár ára változhat és nem a fémeké, de a fémeket dollárban számolják el. Ezüst 4H ,D1 RSI tényleg magas (60 fölött) de kisebb időtávon és 1W már megint csak 50 körüli. DXY 4H, D1 RSI(40 alatt) kitörést sugall de kisebb időtávon és 1W már szintén 50 körüli értéken van. Ebből én azt látom, hogy nem lehet látni merre fog menni. Aki nem az adatközlést veszi meg az figyeljen és várja meg az adatközlés utáni első órás gyertya kezdetét. 1, ha a mai hír magas inflációt ad akkor DXY emelkedik, de hosszabb távon csökkeni fog. Ezüst, arany ma eshet de a fő trend bika. Legfeljebb rövid korrekció indulhat be. A jegybank nem tarthatja már sokáig ezt a magas alapkamatot és ott van a többi globális tényező. 2, ha a mai hír alacsony inflációt ad akkor DXY eshet mert beárazzák a közelgő kamatcsökkentést. Fémek előtt rövid, közép, hosszú távon megnyílik az emelkedés lehetősége. Az biztos, hogy a magas alapkamat az aranyat, ezüstöt hosszabb ideje megfojtotta. Tehát magas az esélye, hogy nőni fog. Az is biztos, hogy a FED még ha a mai CPI jó akkor sem fog nyár előtt kamatot vágni.
Ha elindulna lefele elsore egy 23.7 korul mondanek aljat . Boli kozep 0.11 el jon fel naponta. Mar nagyon elakadt az emelkedes. Most egyelore nagyon ketiranyu a dolog.
Nem mondtam hogy tulvett , 70 alatt nem. Csak naposat nezek. Viszont ezust ritkan megy 70 fole tartosan es naposon a savban araszolunk 70 iranyaba. Nem veszek shortot nem tervezem , ellenben majd egyszer longot igen azert figyelek :)
Konkrét vásárlási terveitek vannak? Én még ülök shortban, megpróbálok nem ránézni. Nagyon úgy érzem, hogy ma beszállok az ellenkező irányba is. Beze, te hogy állsz? Macus, meg is játszod a short elképzelésedet?
Ezzel most nem feltétlenül értek egyet. Semmilyen időtávon nem túlvett, órás, hetes grafikon 50-nél, egyedül a napos magasabb, de 80-as RSi-ig semmi gond. Utána is beoldalazhat visszahűteni magát. Ahogy jelenleg is oldalazik az ellenállásnál. Nézd meg az aranyat hol van az RSi-je. Ez nekem most egy időzített bomba, ami ha robban, akkor azon nyomban 25 dollár fölé kerülhet. Életveszély shortolni. (Szerintem)
https://www.tradingview.com/x/QfBV36nd Nezd az rsit , ott oldalaz rsi teton. Semmi se dolt el , felfele nincs sok tér már , lefele akad. Oldalazhat teton vagy lepattanhat , nagy raketa most nem fog mar jonni a magas rsi miatt.
Nálam most úgy néz ki a grafikon 30 percesen, hogy 7-én megérintette a sávtetöt és azóta oldalazik át. 2 nap múlva érne el a sáv alját, ha maradna ugyanitt. De valszeg nem fog. Sáv alja már feljött 24-re, a teteje már 25-nél van.
Köszönöm, bár én se vagyok profi csak kis spekuláns. A fémekkel viszont szeretek kereskedni! Többször írtál a Richter topikba, hogy jön a “délutáni öntőbrigád…” Ezen mindig nagyot nevettem mert voltam a szó szoros értelemben délutáni öntőbrigád tagja! Tanult kohó és öntőipari technikus (is) vagyok :) !!! Bár ezt évtizedek óta nem űzöm de a fémet talán ezért szeretem.
Úgy látom Ázsia hozta a papírformát. Ezüst reggel 5- re szinte beállt minimális emelkedéssel. Arany mutat némi halvány esést. De utóbbi esés azért is lehet, mert ázsiában is sokan zárnak pozíciót a mai kockázatkerülés miatt. Londoni nyitás hozhat némi változást utána várakozásom szerint a piac lecsendesedik. (Aligátor indikátor aludni fog és egyre éhesebb lesz.) Nekem az a tapasztalatom, hogy adatközlés előtti oldalazásban lehet szépen bollinger sávon belül kereskedni. (Scalp) Sok esetben fel- le pattog, de benne marad és nem alakulnak ki trendek. Pl. 1 vagy 5 perces időkeretben bollinger sáv alján veszek és pár pip után eladok. Ez nem sok elmozdulás, de többször ismétlődve már jó játék. A fent leírt árfolyamhelyzet és a “játékom” akkor igaz és működik ha az adatközlés eredménye nem előre borítékolható tehát ha a piac bizonytalan, nő a feszültség és kivár. Ha szinte biztos egy hír akkor a piac lazábban viselkedik. Előre megveszik az esést vagy az emelkedést. Tehát az is jelzés ha a hír előtti percekben, órákban trend alakul ki.
2024.03.12. Tehat ma magyar idő szerint 13:30 - kor lesz a hét legfontosabb híre. Ugye USA már nyári időszámításban van ettől a héttől. Aki teheti nézze meg élőben egy real charton 1m időablakban! Garantáltan izgalmasabb mint egy akciófilm, vagy egy sport esemény. (Akár pattogatott kukorica se árt hozzá…) Én Metatrader5 platformon kereskedek chartot ott elemzem nézem, de ott fut a félrobott, automata elemző, tőke manager, real hírfolyam stb. Nekem bevált és egy demo számla is adhat némi segítséget. Nekem is van az éles mellett kísérletezni. Netbrokert vagy Otp brókert csak a Bét kereskedésre, használom, ami hát elég fapados… Nálam az adatközléskor, de úgy általában is az investing.com economy calendar szokott segítséget adni. Elég gyors csak kár, hogy a böngészőben oldalfrissítést kell nyomni a hírek után ha gyorsan szeretnem látni az eredményt. Persze a chart látványa mindig leblokkol és azon is látom mit történhetett.
1980 körül csináltak egy 50 dolláros árat. Ez kidurrant és 10 dollárra esett. Kb. Ez a történet. De ne felejtsük el, most 2024 van és ehhez képest csak 24.5 dollár ma az ezüst. Én bőven látok felfelé helyet. Akár 40-50 dolláros szinten is. 1980- ban szerintem nem használtak fel annyi ezüstöt mint manapság. Ráadásul utóbbi években a tőke más eszközökbe vándorolt. A kötvény omlóban, kriptó és tech részvény óriási lufi, ingatlan egyelőre összeomlott. Mi marad? A háború, fegyverkezés, konfliktusok, klímaváltozás meg a lufik.
Ázsia alatt csökkenhet is. ( ezt nem tudhatja előre halandó) Az adatközlés simán hoz 2-5% ingadozást másodpercek alatt. Tehát a vételi megbízásom CPI közlés előtti ár+ 2-5%. De én megróbálom az adatközlést megvenni. Utána már normalizálódik a helyzet akár egy trendfordulóval is. De bízom benne már van hatása a régóta tartó magas USA alapkamatnak és megyünk felfelé.
Emlékem szerint 2019 körül is az ezüst lett a befutó és nem az Au, Pd, Pt. Így van esély erre most is. Egy biztos a fémeknek áll a zászló. Még a réz vagy rézbánya is jó lehet. Az elektromos átállás a fosszilis energiáról zabálni fogja a jó vezetőket. A vasat pedig a hadiipar fogja húzni az aranyat meg a hadiipari termékektől való félelem:)
Dollár index enyhe pluszban van van és jelenleg növekedik. Úgy látszik vásárolnak a holnapi adatközlésre. Az arany ma nem nagyon emelkedett, hozta az adatközlés előtti formáját. De az ezüst az ázsiai piac hajnali kereskedése óta szépet ment. Szerintem most jön egy enyhén emelkedő éjszakai ázsiai piac. Aki az infláció növekedésében vagy stagnálásában hisz az úgy látom bevásárolt DXY- ből. Aki az infláció csökkenésében hisz az betárazott aranyból. Holnap adatközlés előtt beállítok aranyra és ezüstre egy viszonylag magas vételi pozíciót, ami akkor aktiválódik ha a hír jó lesz és beindul a rakéta. (Kb. 2190 es 24,7 USD árat állítanék be) Nemesfémet nem shortolok inkább kivárok, de egy DXY vételi megbízáson elgondolkodtam. Ez utóbb így lehetne hedging is de ilyet még nem próbáltam. Sok sikert holnapra!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)