Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden szerda, 03:58
https://www.investing.com/analysis/gold-may-face-a-bumpier-road-in-2025-but-3k-target-still-remains-in-sight-200655583
.
Kicsit hosszabb lesz az út a 3000-es aranyhoz, de célkeresztben van. W1 grafikon még mutat némi korrekció folytatást de hamarosan meglehet az alj.
Vagy már megvan, és konszolidációs szakasz kezdődik, amiből meg bármi lehet. 
Karácsonykor próbálok optimistán nézni a TA-ra, így a megtalált aljban bízom.
Nedden
Nedden szerda, 03:25
https://www.investing.com/news/economy-news/china-cenbank-conducts-mediumterm-loan-operation-leaves-rate-unchanged-3788516
.
Kína nem vágott kamatot. - persze, minek ha a dollár erősödése “megoldja” helyettük a devizaháborút. Kína nem olyan bolond, hogy feleslegesen olajat öntsön a tűzre. USD így is túlhevült. - nemesfémeknek ez azért jó mert a jüannal fizető Kínaiak számára nem növekedett a beszerzési ár. Így vásárolhatnak tovább aranyat. Ha pedig az USD esetleg visszaesne az arany ára úgyis felmenne. Így kedvező jelnek veszem a kínai eseményt.
Nedden
Nedden szerda, 01:46
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241224/a-megfeleloen-szabalyozott-digitalis-dollar-lehet-a-valasz-az-orosz-kinai-torekvesekre-729571
.
Elgondolkodtat, hogyha a dollár visszavonul az árupiacról vagy csökken a jelentősége mi lesz az arannyal?!
.
Ma nincs nagy tőzsdei mozgás, de USA rv. piac hatalmas zöldben zárt. 
De sajnos a DXY is 108- ra emelkedett. De az arany viszonylag tudta tartani magát még így is. 
.
További boldog karácsonyt kívánok! 
randomly kedd, 21:45
Boldog karácsonyt mindegy kinek! (by Rocker Zsolti?)
pakk01
pakk01 kedd, 20:55
Boldog karácsonyt Mindenkinek! 🙏🏻🎄
aetzw4zer kedd, 19:17
Boldogot! :) 
Bpali kedd, 17:42
Boldog Karácsonyt mindenkinek aki a topikba ír illetve olvassa azt !.. Én lehernék jobban is . 5. napja kínlódiok egy vírussal .. 
Valiz
Valiz kedd, 17:18
Boldog vagyok, hogy mindenki boldog!                 Neddenek üzenném, hogy jövőre ugyanitt, ugyanígy!   
farkasfu
farkasfu kedd, 16:22
Előzmény: #25093  Beze
"Bár csak olyan bika lehetnék, mint amilyen medve vagyok"!! :)) 
Még egyszer, köszi mindent a csapatnak! 
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! 🎄🎁
Colombo
Colombo kedd, 16:02
Előzmény: #25093  Beze
Mi meg köszönjük a szervezésbe és kivitelezésbe fektetett munkádat,. ami nem kis időt és energiát igényelt.Békés , boldog karácsonyt neked és minden  ezüst fórumozónak !
Beze
Beze kedd, 15:33

Kis háttérmagyarázat még, most már szabad. :)Szóval a jobb oldali érme a bika és medve, mondanom sem kell, ez farkasfu érméje. :)
Középső a Magnum Opus érme, ez egy kimagasló műalkotás, mármint latinul, az arany metszés, és a fí alapján, a fibonacci szám, az 1.618xxx..Stb. stb. Akit érdekel utána néz. :-P 
Rajta is van az érmén a szám, és egy fibonacci spirál is ábrázolódik. Ez lett Fibó érméje.
A harmadik pedig a Vivat humanitas, ez az emberiséget, az emberi természetet és az emberi alkotások ünneplését jelenti, latinul van rajta a mottó. A per aspera ad astra egy latin kifejezés, ami szó szerinti fordításban azt jelenti, „göröngyös úton a csillagokig”, vagyis minden emelkedés küzdelemmel jár.
A kifejezés jelentése, hogy a célok eléréséhez energiabefektetés, erőfeszítés, olykor akár küzdelem is szükséges. Lényegében ez a mondás azt fejezi ki, hogy a sikerhez vezető út általában nem könnyű. 
Ez Neddené lett, akinek ezzel erőt és kitartást kívánunk a küzdelméhez! És még egy minden adatközlést előre látó szem is van rajta. :)
Köszönjük az éves munkátokat. 
Nektek is és mindenki másnak is Kellemes Ünnepeket! 
Beze
Beze kedd, 15:11
https://ibb.co/3TZR5kK
Kedves mindenki! Sajnos csak ez a sebtiben készült képem van, nagyon siettem, mert sok idő elment a csomagolásokkal stb., itthon meg várt a család... Én megcsodáltam élőben , mikor a kis kapszulába betettem őket. Legszívesebben megtartottam volna magamnak mind. :))
Ezen kívül egy kis Várda összeállítás volt még a csomagban, arról képem sincs.
Boldog Karit a triumvirátusnak!
Colombo
Colombo kedd, 15:08
Előzmény: #25090  Fibonacchi
Magyarország kicsi, de tele van jó emberekkel, közéjük tartozol te is. Boldog karácsonyt neked és a családodnak is.:)
Fibonacchi
Fibonacchi kedd, 13:50

Kedves 9-ek!
Eljött a nap megjött a Jézuska bontásra került a csomag.
Nagyon szépen köszönöm nektek az ajándékot, méltó helyre fog kerülni!!!
Kicsit meghatódtam.
Nem tettem semmi különöset s van pár idegen valahol akikről  a nick nevükön kívül semmit nem tudok és mégis gondoltak rám.
Ez a mai világban kuriózum !
Nem tudom , hogy ezt hogyan fogom viszonozni, de az biztos, hogy hálám örökké üldözni fog benneteket!! :)
Mindnyájatoknak Békés, Boldog, Meghitt Karácsonyt Kívánok!
Szeressétek egymást,
Arccal a vasút felé,
Éljenek a pingvinek,
Matek az egész világ!!!!
stacstac kedd, 10:17
én most 3 napig csak zserbót eszek (fiammal sütöttük - övé volt a főszerep, én csak konyhalány voltam) halászlével (Apukám főzte)

jó pihenést Mindenkinek és semmi spekit
Valiz
Valiz kedd, 09:52
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nedden
Nedden kedd, 04:50
Kedd és szenteste napja. Sok vevőt ma nem várunk de Jézuskát fogadjuk kellő módon.
.
Ázsia 
Felemásan indított. Lényeg, hogy nagy mozgások nincsennek.
.
Európa
Csendes .
.
Amerika
Itt sok hit és vallás keveredik. Reméljük hisznek a nemesfémekben.
.
Kedd akkor alapok.
OTP Föld Kincsei nem remekelt de kissé emelkedett a majd visszaesett a napokban.
Erste Arany Alapok Alapja növekedett, de nem sokat.
.
Boldog karácsonyt kívánok! 
Most nem kereskedem. Tehát tartom a pozívciókat.
Nedden
Nedden hétfő, 21:50
Előzmény: #25085  Beze
Én is így gondolom! Sőt szerintem a gazdaság élénkülésével a hiány csak tovább fog nőni.
Beze
Beze hétfő, 21:42
Előzmény: #25083  Nedden
Lassan késznek kell lenni a korrekciónak, mostmár kb ugyanannyi ideje tart mint az emelkedés volt. Még van egy napja, aztán januárban trumppal megjöhetne a vételi erő is. 
Nedden
Nedden hétfő, 21:36
Előzmény: #25083  Nedden
Tudjátok hogy az OXYCODONE SANDOZ egy rettegett gyógyszer de semmit nem ér......
De használ csak nem önmagában!  (egész USA ettől a koktéltól tart, mert túl jó .....)
Nedden
Nedden hétfő, 21:23
Előzmény: #25082  Beze
Hogy a Richter nem tudott karácsonyra mit produkálni kissé rossz érzés.....
Beze
Beze hétfő, 20:26
Előzmény: #25081  Kismacsek
És egyben idén az utolsó nap
Kismacsek hétfő, 20:25
Legközelebb 30-án lesz kereskedés a BÉT-en? Köszi.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek