Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
En is úgy látom! Pár hete azért könyörögtünk legyen már egy korrekció mert érthetetlenül felrántották az árakat. Legalábbis a piac jelezte, hogy az az emelkedés még nem a kamatcsökkentés árazása volt. Egyszerűen a bővülő ipar és geopolitika eredményezte. Akkor érezném magam feszülten ha shortban lennék főleg certifikáttal, ami felett csak napi 8 órát van kontrolom. Ezért sem ajánlom senkinek.
most hogy nezem, igazabol addig korrigaltunk vissza - egyelore - ahonnan a legtobb vetelem volt a tegnapi eladasnal. persze a 29hez kepest eses, de még mindig ott vagyunk, ahol amugy az eredeti "utemterv" szerint kene..
Nincs baj az arannyal. Ez csak egy természetes korrekció az elmúlt hónapok hatalmas emelkedése után. Amikor 2002-től 10 évig nagy emelkedésben volt, akkor is voltak ilyen visszahuppanások... https://kephost.net/p/MTE5NjMwNw.png
Vietnám ma reggel el tudta adni aranyrúdjait. Kettő vevő vette meg. Elég nagy mennyiségű arany került a piacra. A nagyok úgy látszik csak-csak vesznek csak megvárták a tegnapi esést. - Szegény Vietnám, nem tudta ATH áron eladni, bár így is még magasan vannak az árak. Azt gondolom ez egy pozitív jel a nemesfémekre, hiszen van vevő nagy tételekre is. Aki pedig megvette az nyilván nem fogja alacsonyabb áron eladni.
Nekem 1000 uncia vétel a terv, amiből a mai hígítással 340 van meg 26,97-es átlagáron. Most áthoztam a tegnapi adagot másnapra is, és 20 unciánként fizettem 1 eurocent éjszakai díjat.
Óriásit tévedtem, hogy BÉT-en játszottam. Detto csalódás a köbön a Richter, OTP stb… Nevetni fogtok de a Zwack még a legjobb, stabil, nő, szép osztalékot fizet. De PMÁP szintet nem éri el mert lassú. Miért nincs Zwack cerifikát?!
PMI adat a feldolgozóipari menedzserek beszerzési indexe. Ez egy bonyolult merőszám ami azt méri, hogy a feldolgozóipar bővül vagy csökken. Általánosságban elmondható, hogy 50 az a szám ami alatt csökken felette nő. Fémekre gyakorolt hatása érdekes! Ipari fémekre előnyös, mert nő a felhasználás volumene ha 50 feletti értékek jönnek ma. Nemesfémekre inkább negatív mert ha nő az ipar akkor az tovább erősíti a devizákat és további jel a FED-nek a kamatcsökkentés elhalasztására. Hiszen minek kamatot vágni ha a gazdaság nő! Ez az aranyra negatív. Érdekesség az ezüst, aminek jelentős ipari szerepe is van. Ezért kiszámíthatatlan milyen reakciók lesznek. A PMI képes külön útra terelni az ezüstöt. PMI ma várható: India - itt a várt bővülés teljesült Japán- várt felett bővült Franci-? Német-? Brit-? EUR-? USA-? Tehát sok mára a kérdőjel. . Bányáknál folytatódó erősödést várok. Főleg Al es Cu vonalon.
Én longot vettem pénteken, és este 8kor el is adtam volna, mikor elment az előző csúcsig....csak hát ugye... tegnap végül eladtam az összes tl25-öt még nyerőben, a tl26-ok viszont mínuszba vannak... nem tudom mit csináljak, besokalltam a Ricsitől, az ezüst meg csak rátett a büdös nagy piros gyertyájával szintén azon gondolkozom felszámolok mindent a BÉT-ről, az otp még éppen nincs minuszban, mielőtt szakadna az is egy kurvanagyot és elkezdem venni az ezüstöt ahogy esik lejjebb nagyon kiakasztott a Ricsi, tl-ből tl-be menekülök már hetek óta és mindig várom a felfelét, de csak nagyobb pofonok jönnek tegnap kellett volna kiszállni belőle nyitáskor fogalmam sincs mit csináljak
jó meglátás, lehet kicsit hátrább kellene lépni, kicsit várni és elemezni, egy teljesebb képet nézni. ezüst alapvetően emelkedni fog, ez a megindulás egyértelműen a fed és izraelnek volt köszönhető, mint ahogy a korrekció is. de nem hinném hogy ez sokáig így marad. bét: nagyon remélem hogy otp kicsit megemberli magát, meg talán a molba is visszatér némi élet. tkom is van még kevés. 3 kgy lesz 2 nap alatt 0425 richter ÉS mol 0426 otp a megfeleltetési dátumokkal nem vagyok most képben.
Arany folytatta esését Ázsiában. Hajnalban végig medve jelzést kaptam ami most megfordulni látszik. Ha az arany átviszi a 2315- ös szintet felfelé akkor megtörhet a korrekció. Ha 2299 alá esik akkor folytatódhat az esés. Figyeljétek az aranyat mert most az arany és az ezüst hasonlóan viselkedik! De figyelem ma lesz a világ minden tájáról PMI ami hamis jelet adhat. Tehát a zaj miatti hirtelen ugrás nem lesz valós jel a fenti forgatókönyvre. Ami a certfikátosoknak veszélyes, lehet, hogy egészen későn ma 15:45 - kor jön az USA PMI ami a BÉT záráshoz közeli időben fogja mozgatni a piacot.
Arany és az ezüst most kb. hasonlóan viselkedik. Nem várhattuk, hogy az elmaradt USA kamatvágás mellett az égig nőjön, de erősek a fémek. Mondhatnám végre esik. Nálam meg mindig nyitva vannak a két hete berakott vételi pozíciók 26.5 alatt. Ami akkori meglepetésemre nem aktiválódott. Most bepótolhatja, de csak akkor ha ma teljesül pár feltétel. Várunk ma adatokat és újra fenyegetőznek a háború eszkalációval igaz, hogy most nem a Közel-Keleten hanem Ukrajnában. USA aktívabban besegítene az Ukránoknak. Ez megint nem tül megnyugtató. Szóval tarts vagy mozi.
Én is gondolkodom shorton, de azon is, hogy egy kis pihenőt tartok. A Mikulás rallyn + az első két hónapban összehozott teljes nyerőmet vitte el a Ricsi long + ezüst short bukó. Ott vagyok ahol tavaly október - novemberben. Egyelőre a még nem hiszek el kategória, de nem akarok dühből döntéseket hozni.
nem is értettem mit vinnyog a telefon 3.40kor :D átlépte a 26.99-et szépen leszúrt 26,77-ig europa tegnap leadott belole, kérdés, hogy lesz-e még menekítés. tér van még lefelé, a 24 erősnek tűnik, viszont 25,5 - 24,5 között már érdemes lehet venni. egy minimalis shortot lehet nyitok rá. vazz, ha valaki pénteken beshortolta.. :D
Rövid tf-en túladottságból fordulni látszik. Naposon a bolli közép alatt vagyunk már, a következő támaszt az 50 és 200 napos ellenállások jelenthetik 25,28 illetve 23,9$-nál. RSI naposon 51 és fordulni látszik. Viszont MACD beadta az eladási jelzést, szóval jó eséllyel megyünk még le. Hetesen is lefordulós jeleket látok. A havi chart már izgalmasabb, ott MACD épp vételi jelzésen, RSI emelkedik, ebből hosszabb távon lehet emelkedésre számítani. Rövid távon viszont elvetném a longos reményeket.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)