Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Igen a hosszabb oldalazáshoz megkaptuk az alapot. A kamatvágás eltolódásával. Talán azért nem csökken az arany, mert az USA nincs kamatemelési periódusban. Jujj! Ha az megtörténne, mert nem akar csökkeni az infláció akkor mélyebbre lökné a kis tőzsdéket mint 2022-ben. Ez a rohadt olajfüggőség most megmutatja újra a fogát! Az a baj, hogy nagy hatással van az inflációra. Az pedig minden másra. Halkan jegyzem meg jön a nyár, ami általában kedvezőbb az olajáraknak egyébként is. Bár nem vagyok olajos csak saját tapasztalatom.
Nekem vannak nyitott pozícióim. Igaz nem certifikátok. Reggel óta kicsi a volatilitás pedig nem várunk ma sorsdöntő hírt. Tart, kivár a piac. Én nem látok még se eladást se vételt relevánsan többségben. Reggel kaptam jelzést, hogy ma inkább tûrelem. Nem voltak erős jelzések egyik irányba sem. Talán arany picit bika, ezüst picit medve. A délutánt már mozgalmasabbnak varom USA nyitással. Irán egyelőre kellően mérsékelt így bízom a longban, de ez olyan, hogy szerintem a pentagon se tudja mi lesz. Fontos az olajárat megállítani, letörni!
Mindjárt felébrednek az amerikaiak. Leülnek reggelizni, kávézni. Megnézik a CNN híreket az Izrael-Irán adok-kapokról. Majd rájönnek péntek van és bármi lehet a hétvégén….. Vajon a buy vagy sell gombot nyomják meg?!
Ezüstre még nem érkezett tegnap délután óta elemzésem. https://ibb.co/mbzB0Z2 Itt is tartás, türelem. (Bátraknak volt egy pici short, de ez mára lehet változik.)
Igen, sajnos a Portfolio weboldal bulvár lett, már csak az időjárás nem fizetős tartalom! Biztos közrejátszik ebben, hogy utóbbi időben sok cikkírót kerestek. De ez más téma.....
igy van, aztan iran szolt, hogy lepuffogtattak par dront, de kulonosebben nem zavartatjak magukat. "„Rakétatámadás nem érte az országot” – közölte egy iráni tisztviselő a Reuters hírügynökséggel péntek hajnalban, hozzátéve, hogy dróntámadás történt. A tisztviselő szerint az iráni légvédelem működésbe lépése okozta a robbanások zaját Iszfahán körzetében. Hasonlóképpen nyilatkozott előzőleg egy katonai szóvivő is az X közösségi oldalon, jelezve, hogy a légvédelem drónokat semmisített meg."
Portfolió cikkét nem igazán ertem amikor azt írja “kilőttek” a nemesfémek. Én nem látok kitörést. A nemesfémek árára nem a háború van a legnagyobb felhajtó erővel! Sokkal inkább IuSA Kína India gazdasága. Ha az olaj és energia ára elkezd nőni az az inflációt is növelni fogja! Marad a tőke USA kötvényben mert 5% az nagyon magas kamat kockázat mentesen. (BÉT- nél pedig a román tőzsde is vonzóbb lett, joggal) A fentiek ellenére bika a fém piac kisebb korrekciókkal. Nemesfémeknél a hosszú oldalazás, beszűkülés azt jelenti gyűlik az energia, kérdés merre fog kitörni? Powell nem tudta a héten bedönteni, így jó esélyt látok a felre. De ezen a héten jobb kivárni.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)