Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A Palládium XPD= stabilan 1005,20-on állt a hétfői több mint 5%-os emelkedés után. - a nyári előrejelzés szerint, mégiscsak beindult tegnap (tól) . Mondták a bányák csökkentik a kitermelést az év második felében. Eddig ennek nem sok látszata volt , de a geopolitikai konflikusok beindították rendesen! Közben a dollár még mindig túlértékelt, egy DXY korrekció jócskán ad még potenciált az emelkedéshez.
Napi megjegyzés – Az arany erősödik az ukrajnai feszültségek, a részvények és a dollár visszafogottsága közepette2024. nov. 18., a 9:59 GMT- Raffi Boyadjian XM közölte az elemzést fizetős így csak a lényeget emeltem ki.
Kedd. Ázsiából nem várunk adatokat. Egyébként Ázsia zöldben indult. A tegnapi nap megindultak a konzervatív menedékek felé. Így az arany vele együtt fehér társai is profitáltak a legnagyobbat az Orosz -Ukrán konfliktus új szintre lépésével. Ezzel ma hajnalban is folytatódik az emelkedés, igaz a tagnapi nagy ralli csökkent. . Európa A fémpiac most Európára figyel. Alighanem az első rakéta támadásokat várja. A Kreml továbbra is csak zavarosan kommentálja az eseményeket, hogy nem marad ez válasz nélkül. 11:00 Eu CPI infláció jó lenne ha csökkene . Amerika Szintén az első rakétatámadást várja. A FED kiadott egy hírösszefoglaló videót. Ami érdekes , hogy a FED adta ki és, hogy videó de nem tudom megosztani mert fizetős portálon van. DXY “sokat gyengült” a dollár kezdi elveszteni menedék státuszát. Ennek ma háború mellett a jen a másik oka. Fontos adat ma leginkább Kanadából érkezik 14:30 Kanadai CPI- növekedés nem lenne rossz az aranynak mert az gyengíti a dollár kosarat, de átgyűrűzhet USA- ba ami a kamatvágásokat késleltetné. . Otp Föld kincsei Alap nagyot emelkedett! Erste Arany Alapok viszont csökkentek . Óvatosnak kell lenni, a nemesfémeknek nagyon jőt tett a geopolitikai helyzet hittelen változása. De sajnos ennek áldozatai is lesznek. A jen megint zavaros. Lehet benne halászni de csak stoppal.
Sajnos a tőzsde gyorsan változik . Ahogy a világban a széljárás. Nekünk meg próbálni kell alkalmazkodni .. Én lejjebbre vártam .. Nem hittem benne de egy ilyen nap után , mint a mai úgy éreztem , tévedek , s vettem pár TL certit próba szerencse alapon ..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)