Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu péntek, 09:00
Előzmény: #22216  Moodi
A piros 120%/21200 bene lehet még ma, de hetesen és naposon is szépen túlvett már. Szerintem jövő héten pihi lesz már. A másik oldala a dolognak, hogy Trump győzelmével indult be a mostani gőzös és itt nem tudom milyen erők mozognak most a háttérben és miért.
 Lehetne rövid tf-n elemezgetni még, de simán egy nap alatt átroboghat a szinteken le és fel is! Ez nem hazai vásárlók szöszmötölése már! Egyelőre megvárom hol tetőzik és menyire passzol az előre jelzésem! Hetesen elérte a régi felső piros trendvonalat megint. hmm 
Itt nem extra osztival kell foglalkozni, hanem a külföldi befektetőkkel! Trump győzelmével, átértékelik az országunkat a jövőképe miatt és vesznek vagy eladnak! Most inkább vesznek :))
Beze
Beze péntek, 07:58
Előzmény: #22218  Moodi
Volt egy elméletem az otp-re , amit a Ricsiből következtettem. Az is nagyon szenvedősen jutott ath-ra / 10k fölé, sokan még meg is könnyeztük, akik benne voltunk és annyira szurkoltunk neki. Aztán sikerült neki és láss csodát, rátett egy nagy lapáttal, eljutott simán 11 fölé. Az otp-nél én ugyanezt látom, nagy szenvedés volt az elmúlt 2 év, de végül sikerült neki, és ahogy a Richter Ath után odapakolt egy ezrest, az otp-re azt mondtam ez is oda fogja pakolni ha sikerül a 20, de ha 10-re járt egy ezres, akkor 20-ra 2 is járhat. :))
Fogalmazhatunk ugy is hogy sávot váltottak.
Ez az én paraszti okfejtésem persze, minden funda és TA nélkül.
Moodi péntek, 07:45
Előzmény: #22217  Beze
Még mindig??!! 😄
Beze
Beze péntek, 07:42
Előzmény: #22216  Moodi
Vagy luminor ? 
Sztem csak egyszerűen olcsó és ennyi ... 
Moodi péntek, 07:28
Előzmény: #22210  farkasfu
Szia! 
Sajnos már nem merek a "saját topikokban" kérdezni! 
Hülyék ugranak rögtön! 😉
Láttam, hgy itt néha értekezel OTP-ről is. Irnál róla pár gondolatot? Van esély, hogy nem áll még itt és eléri a 120%-ot, netán egy suszra mèg tovább megy? 
Lehet, hogy van valami story, amit a nép még nem tud. Pl extra oszti?
Nedden
Nedden péntek, 04:06
29.xy árról gyorsan visszahúzták tegnap ez ezüstöt. Sokan tarthatnak long pozíciót, van benne potenciál, csak most nem erre koncentrál a világpiac. De lehet ma is lesz akciós vétel, bár a trend nagyon medvés. (A mai esetleges leeséssel lehet egy duplaalj is.) 

.
https://ibb.co/M9jJhLj
.
H4- en gyalázatos a long kép. Minden indikátorom shortot mutat. Látjuk mikor volt az USA választás időpontja is. Szerintem ha most a (sárga) boli közép fölé tud kerülni akkor újra lehet halvány esély longra.
.
Ichimoku:
- felhő alatt vagyunk ez alapjában nem túl jó kép a longra.  A felettünk levő felhő vastag ami nagy ellenállást mutat.
-Tankan sen ( nálam piros vonal) még a kék Kijun sen alatt van. A két vonal metszése hozna trendfordulót. Főleg ha ez a felhőbe esne lenne szerintem erősebb a  jelzés és megerősítés is egyben.
.
Ha a Bollinger sáv tetején jelezne a Ichimoku, MACD és nagy volume mellett. Na az lenne egyértelmű trendforduló. De erre még várni kell. Addig bilibe lóg a kezem…
.
Így marad a türelem. Stop. 
Nedden
Nedden péntek, 03:32
https://www.xm.com/news-payload/media/6735c8e63c3755fd4041e0ee.png
.
Devizapárok, most jobb menedékek mint az arany long.
Nedden
Nedden péntek, 02:44
https://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/powell20241114a.htm
.
Powell a PCE adatokat várja. Egyelőre úgy gondolják a múlt heti csökkentés elég lehet nem sietnek. Nem akarnak a gazdaságnak keresztbe tenni. - Ez egyfajta Trump előtti meghajlást is jelenthet az én olvasatomban.
Nedden
Nedden péntek, 02:41
Péntek és a tegnapi adatok el is rontották a hangulatomat. 
Az USA infláció emelkedett a munkanélküliség csökkent. Új elnök aki szembe megy a jegybankkal és DXY 107 lassan .  Ennek nagy ara lesz!
Hazai fronton a Richter nagyon küzd, MOL megelőzte a jelentés óta eltelt időszakban az emelkedéssel. Telekom meg OTP hát ATH ról ATH ra nem is kis szinteken, kétszámjegyű emelkedésben van. 
Rio De Janeiro BRICS találkozót szervezett, eredményekről még nem tudok. Kezdenek nagyon mozgolódni, mind gazdasági ami a fémeknek jó de ,mind sajnos katonai szinten is. 
.
Ázsia
Nikkei ma is zöldben indul, igaz tegnap lefordult zárásra. 
Ausztrál piac is zöld,  Singapúr pirosban, Kína még nem nyitott ki.
0:50 Japán GDP a vártat hozta csökkent
3:00 sok sok kínai adat a gazdaságukról - varunk valami javulást
9:30 Hong Kong GDP - fémpiacnak jó lenne egy emelkedés
11:00 India export import
.
Európa
8:00 A patinás angol gazdaságból kapunk GDP adatokat- én a Fotexem miatt - várnék egy szolid emelkedést  GBP/JPY párt most be is zárom. 
11:00 EU gazdasági előrevetítések- valami érdemleges választ varunk a recesszióra
.
Amerika
Powell már nem siet a kamatvágással. Kripópiac száguld. DXY szuper magas, USA tegnap porosban zárt. Ez így együtt nekem nem tetszik.
14:30 USA értékesítési adatok - növekedés nem kedvez az aranynak , de legalább a részvénypiaci hangulatot emelheti még. (A még szón a hangsúly, ez már nagyon túlárasnak tűnik sok papír esetében.)
14:30 USA Export import - ez egyre érdekesebb adat lesz, még nem olyan releváns 
14:30 USA külön a kisker. adatok- ha növekszik az fűti az inflációt —> húződhat a kamatvágás.
15:15 USA ipari aktivitás - emelkedés tenne jót az ezüstnek
Kanada ma fontos adatokat hoz USD/CAD páromat is zárom.
.
Arany vételen gondolkodom. Megvárom a kínai nyitást addig gondolkodom rajta.
Dollár nem erősödhet a végtelenségig. Jó, remekül termel a devizapárokon, de az arany jelen helyzetben alulértékelt lett. 
Ezüst vétele is csábító, de ne feledjük csak nagyon biztonságos eszközben stoppal.
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 14. 21:56
Előzmény: #22208  Beze
😃😃
Értelek és nem kívánok ilyet, csak a kioldalazásra mondtam hetesen! Ha a csati aljára oldalaz, akkor az április..! Eddig a csatiban, faltól falig közlekedett! A jobbik variáció, hogy a felső széle mellett, kúszik mászik tovább! 📈
Valiz
Valiz 2024. 11. 14. 21:41
Előzmény: #22207  farkasfu
 Powell biztos törpeharcsát vitt neki. 
Beze
Beze 2024. 11. 14. 21:28
Előzmény: #22205  farkasfu
Hát az biztos nem lesz... Decemberben már történni kell valaminek
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 14. 21:21
Előzmény: #22204  Valiz
pingvin lerúgta, mert nem hozott neki halat :) 
Első nekifutásra, legtöbbször így alakul! 
Majd a következőre..
randomly 2024. 11. 14. 21:20
Előzmény: #22182  Colombo
Hát Én majdnem biztos voltam benne hogy ma kiütik ... és készültem is short vételre ... persze pont ebédem idejében ... nézem hogy már megtörtént, gyors vettem OTPTS56-ot ... na de nem esett ám ma a kicsike ... 6.000HUF nyerővel leszállhattam volna de nem! Holnap újra nekifutunk, csak nem indulnak el egyből ezért is :-) 22.290. Ja és persze a TL93-ból nem kért senki, pedig kínálgattam mikor volt időm ránézni. Úgy hogy most 3,3 tőkeáttéttel felfelé és 10,45 tőáttétel lefelé fogadok ... :-) 80% összeg felfelé és 20% lefele ... leírva ez jó nagy baromság. :-) de ez van.
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 14. 21:17
Előzmény: #22202  Beze
A korrekció lehet konszolidáció formában is, vagyis kioldalaz! Órás tf-n, azért ott van egy kész fej váll! Ebből lehet korrekció, de ez hetes viszonylatban jelentéktelen is lehet! Nehéz egyelőre megmondani, de ha hetesen  kioldalaz a csati széléig, az kb. április..:)) Ez se jó ómen! 
Csak felmérem a lehetőségeket, számolok, de nem én irányítok. 
Nagyon kisbüfi vagyok...:)
Valiz
Valiz 2024. 11. 14. 21:14
Látjátok azt a piros gyertyát? Powell szerint nem kell sietni a kamatcsökkentéssel...  ennyit az emelkedésről.
pedro01 2024. 11. 14. 21:12
új kör szabadesés indul most?
Beze
Beze 2024. 11. 14. 20:22
Előzmény: #22200  farkasfu
Akkor óvatosabban kéne vele bánjunk? Ha elérte a zónát és most heteket oldalazik azzal letudhatja a korrekciót nagyobb esés nélkül?
Beze
Beze 2024. 11. 14. 20:16
Közben sikerült átmennie!
Nem jelent semmit mert tegnap is ez volt! Zárnia is fölötte kell!
https://ibb.co/FnQ8yRS

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek