Reális a targeted, de talán sokáig fog tartani. Én egyelőre azt valószínűsítem, hogyha jövő héten 1.0757 alá esik az árfolyam, akkor pár hét alatt 1.04x alsó sávját eléri. Ha tovább szakad, akkor 1.01-1.02 körül befékez.
Jelenleg úgy gondolom, hogy DXY legalább 104 fölé fog menni. Annak is nagy esélyt adok, hogy augusztusra eléri a 113-114 sávot. Ha így lesz, EURUSD nagyot fog esni.
Nézd meg az Equ/$ árfolyamát régebben. Akkor még sokkal kisebb volt a Közös Piac és bizony a történelem ismétli önmagát, főleg, ha nem is igazán értik, hogy mi történik. A hullámzás egy természetes folyamat.
Erre nem igazán tud a piac reagálni. Ez túl nagy piac. Az árúmozgás határozza meg az árfolyamot leginkább és az EU szép lassan kezd kifogyni a tartalékaiból, állnak le a gyárak, fogy a gabona stb.
EZ valóban nagyon sokszor igaz, de ebben az esetben véleményem szerint nem igazán értik, hogy mi történik. Elég nagy a kavarodás, mindenki mond mindent. Én azt gondolom, hogy amikor elkezdik a pénzt kivonni a piacról (főleg egy olyan piacról, mely egyébként is szar állapotban van), akkor egy irány lehet csak. De nyilván meglátjuk, ez csak az én véleményem.
EUR/USD