Szerintem is 1.03 alá le fog szúrni EURUSD. 1.02 nálam nagyon erős szint, ezért jó eséllyel fordulhat az árfolyam, aminek a kiváltója lehet egy rossz amcsi munkanélküli adat, vagy egy FED kamatemelés elmaradás, lényegtelen. Viszont, ha most (ennek is van min esélye) vagy később izomból letöri az 1.02-es szintet, akkor nálam nem paritás, hanem sokkal inkább a 0,89x-es szint tűnik következő reális célárnak.
Lagarde múlt heti performansza után egy “buy the rumor sell the news” mozgást látunk… FED újabb emelés nem már lett beárazva a mostani szinttel(?) Technikai képen erre persze semmi nem utal, tiszta bearish.
Én úgy számoltam,hogy ma ha a zárás 1.0470 alatt lesz,akkor a következő napokban további erősödés várható 1.0250 irányába. A FED szerdán ismét szigorítani fig valószinű 50 bázisponttal...Nagy mozgás várható...
Én ma dollár gyengülést várok 1,057-ig.Onnan jöhet egy utolsó esés kb. 200 pip,dupla alj környéke. Onnan felfelé kb. 1,1-ig a tőzsdék nyári emelkedésével együtt. Paritás esetleg év vége felé,de nem csodálkoznék azon sem,ha elmaradna.
Ha megnézed a 2022.05.18-i bejegyzésemet,láthatod,hogy amit akkor leírtam,csodálatosan bekövetkezik ill.már bekövetkezett. A tőzsde,a pénzpiac egy türelem játék....A dollár tovább fog erősödni,elindult egy óriási energia és élelmiszer válság,melyre a háború még rátesz egy lapáttal.Az 1970-es évek olajválsága ehhez képest semmi volt.A világ nem tudja kezelni az inflációt...Most nincs időm folytatni,a lényeg ez...
Ez így van...Nagyon fontos hogy milyen helyen van a ház vagy a lakás...A fizetőképes kereslet csökken...Már tapasztaljuk hogy egyre kevesebb a munka.Amit nyertünk közbeszerzésen,nem írtam alá a szerződést,mert közben úgy felmentek az anyagok és üzemanyagok árai,hogy 30-35% veszteséggel tudnám csak elvégezni a munkát a mai árakon...Nem én vagyok az egyedüli...Ez sok ágazatot fog érinteni...
Egy jó helyen lévő, jól kiadható lakás ára sose fog "nagyon" bezuhanni. Ha tényleg 7 szűk esztendő következik, akkor kb. minden esni fog. A kérdés, hogy mivel lehet némi hozamot elérni. Arról nem beszélve, hogy egyre újabb és újabb műszaki elvárásokat támasztanak az új lakóingatlanokkal szemben. Az új ingatlanok ára emiatt is csak drágul.
Ebből alig lesz valami, talán a 400-as eurót kivéve. Miért is nem erősödik tovább a dollár? MIvel recesszió várnak ott is, az lazítást jelent. Már arra készülnek, hogy újra lazítani fog a FED.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220519/eljott-amitol-sokan-feltek-indul-a-zuhanas-a-lakaspiacon-545749 Sokan nem hiszik,de a lakásárak be fognak zuhanni...A háború még sokáig fog tartani,mert tolják bele a fegyvereket és a pénzt...Ha egyszer vége lesz,az utóhatása még évekig érezteti hatását....Valóban a forint árfolyamát csak óvatosan számoltam,jóval több lehet...mint ahogy az infláció sem fog 10%-nál megállni...Egy kissé borús a kép,de ha az olaj és gáz embargót bevetik,ennél is sokkal rosszabb lesz a helyzet...
Köszönöm! Forint és EURUSD tekintetében teljesen egyet értek veled, talán annyiban különbözik a véleményem, hogy forintot 400 fölé várom nem kicsivel! Amit írtál nekem túl borús, nem tudom elfogadni azt, hogy azok akik azokat a döntéseket hozták amivel ide kerültünk, nem látták mindezt előre. Ezért a meglátásaiddal egyet tudok érteni, de szerintem nem lesz ennyire elkeserítő az összkép! Recesszió lesz, ez elkerülhetetlen, de a hossza számomra megjósolhatatlan.
EUR/USD