Akkor úgy fogalmazok hogy a nézőpontodra.:A Fab nálam 20 eurót ér jelenleg .De ez nem jelent semmit a cégértéket kamatkörnyezettel kalkulálva ki lehet számolni, a tőzsdei árat nem. De ha megértjük hogy a ma befektetője mitől fél,milyen időtávon gondolkodik ,mik a hozam elvárásai s miben látja a jövőt az fontos info mert elöre jelezhet bizonyos jövőben kialakuló tözsdei örületet.
A preferred stock az nagyobb osztalék kisebb szavazatért. Magánembernek erre van szüksége. Bizonyos intézményiknek is, pl nyugdíj alapok, nekik főleg hozamot kell termelni, nem szavazgatni.
A VOW3 al az a bajom hogy az egy elsöbbségi részvény ,nem lehet a cég ügyeibe beleszólni csak osztalékra jogosit de arra minden évben.Az amcsi befektetők ezt nem értik ezért nem is vásárolják.Az a papir a német kisbefektetőknek,dolgozóknak lett kitalálva.De ahogy elnézem a helyzetet a német kisember inkább az utcán harcol a megélhetésért mint befektetésen gondolkodna.
Számít az, mennyire tolja az állam vagy a körülmények az chip vagy bármilyen szektort. Az ingatlan ára is azért magas, mert az állam tolja a szektort. De ezért is szaladt meg pl. a Waberers. Jövőbeni várakozásra, amit pl. állami beruházás okoz. Szerintem a Vow3 fel éven belül lesz 140 Euró is. 3 másik papír amiben sok fantázia van : pah3, Wizz, Raiffeisen. Megfelelő pillanatban bármilyikbe beszállok (a Wizzairben benne is vagyok). Gondoljatok bele, Varadinak nagy bónuszt ígért a Wizzair , ha mostantól számítva 4.5 éven belül 100 font lesz az árfolyam. Most kb 20 font. Ha a 100 fontot nem is éri el...de 60-at. Az is tripla 4.5 év alatt. Úgy tudom, márciusban jelent a Volkswagen. Szerintetem addigra 130 Euró lesz a Vow3.
Eurós részvények vitasarok