Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem csak csalásról van szó, és én ezt vállalom azért jött rám a Kata kommandó. Pl forma1bt írta, hogy megszerette. Autószerelőként. Építőiparban is sokan megszerették. Pofátlan árakat kérnek és 5% kata. Lehetne tovább sorolni, de az a durva, hogy pl pont a két fenti példa simán maradhat továbbra is, céges ügyfélnek máshonnan számláz. Közben elhiszem hogy kicsesznek sokakkal, de tényleg mekkora lehet a szar, ha ezt így meglépik szeptembertől, szerintem óriási a baj.
Törölt felhasználó2022. 07. 12. 08:08
Ennek a gyors intézkedésnek nem látom az okát, hacsak nem az, hogy így az őszi adóemelések, megszorítások már szélesebb bázist érintsenek. Az előző kormány sok sz@rt hagyott a mostanira.
Én nem keverek semmit semmivel, de sokadszorra próbáljátok elmagyarázni, mi az árbevétel. Nagyon aranyosak vagytok. Van valami fogalmam róla. Nincs statisztikám a Katásokról, szerintem neked sincs, innentől kár találgatni. Biztosan rengeteg egyéni dráma lesz ebből, amit tényleg sajnálok. Azt finoman közbeszúrnám, hogy mekkora lehet a szar, ha ilyet meglépnek pikk-pakk. Az mondjuk kurvanecces, hogy a katás autószerelő háborog és oktat:)
Kár folytatni mert csak a tudatlanságod derül ki. Mióta lehet összehasonlítani a bért a bevétellel? A KATA adózási forma, a Kft. vállalkozási forma. Semmi közük egymáshoz.
A 12 millió az nem a keresete, hanem egy plafon. Ne keverjük az árbevételt a keresettel, mert az indokolatlan torzítás! Szerintem a KATAsok jó részének nem volt 1 millió havi bevétele, kivéve azokat, akik visszaélésre használták a KATA rendszert. Különóra adása nem adóköteles a tanár részéről, a bejelentési kötelezettség a szolgáltatást igénybe vevőt terheli, ahogy az adó fizetése is (adórendszeren kivüli "háztartási munka" 1000 forintos havi adóteherrel).
Na csak elolvastalak. Közben egy teljes kata kommandó kezdett el mínuszolni, LOL. Voltam kata-s, pár hónapig, mert összejött a limit, azóta kft, de köszönöm, hogy próbálsz felvilágosítani könyvelésről, vállalkozásról, stb. Ha rajtam szeretnéd a dühöd kitölteni, annyit segítek, nem én vagyok a törvényalkotó és nem én szavaztam ezt a csürhét meg sokadszorra kétharmaddal.
Tudod ki az alacsony keresetű? Amúgy lassan nagyon sokan, fel sem sorolom, de nem a lista elején szerepel a 12 milliós árbevételű kata-s. Egy tanár éves bruttó bére mennyi is? Mennyit adózik ebből?
Nem tudom mennyire normális egy 400-450 ezer embert érintő dologban egy nap alatt, ilyen rövid határidővel, egy adóév közepén, ilyen kardinális változást hozni. Nálam ez már a normalitás határán túlmutat és vajon mire lehet számítani a jövőben más területen?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)