Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A vilag onmagaban egy valtozas. Nyilvan figyelembe kell venni sokmindent,de volt olajvalsag,penzugyi valsag globalisan,meg miegymas. Igazabol ezt mindenkinek maganak kell kezelnie es felismernie.
Az árfolyam nem értelmezhető most már csupán technikai alapon hisz olyan jelentős a mozgolódás... amihez változás is társul a világban ,hogy bármi lehet.. és annak az ellentéte is. Duplán.
Amúgy most figyelve ezt a lendületet, ez még nem az a kőkemény északi irány,ami szétnyomja a Bollingert, és irány a rohadt magasság. Az is lehet, hogy ebből fordul.
Azokkal meg szintén az a probléma, hogy rövidebb idő alatt alakulnak ki... Új gyengülő trend kezdődött 450-460-ra gyúrunk jelenleg... és ez még csak az első célára... innen lehet majd nagyobb korrekciót várni, de még innen is tovább fog menni... Stabil 400-forintos euróval is recesszióban van a gazdaság és ha ez tartósan így maradna, akkor inkább bérek, nyugdíjak csökkentésében kellene elgondolkodni.. 1-milliós átlagbérhez igazodni kell a forintnak... (A hosszú távú, évtizedes trend az 540-körüli árfolyamra mutat...)
Ja ma voltam egy kisboltban ki volt írva hogy Eur=330. Mondom mi van? ennyit gyengültünk mire ideértem? Ja ...de nem is 3 nál járunk...észbe kaptam... valaki itt halucinál vagy én... vagy más. 😃
Technikai szempontból a kulcsszó az akáron van nálam. De a 370 csak 3%-kal van a 2024. Májusi alja alatt, tehát most nagyon messzinek tűnik, pedig még sem. De ha tényleg egy falt minta alakulna ki, en ezt a C hullamot kb 2025 végére tenném időfaktor szempontjàból.
B-hullámos gondolat ott bukik meg, hogy nem lehet hosszabb az A-hullámnál.. Ez azt is jelenti, hogy a 370-alatti tartománnyal meg is volt a korrekció, ami 436-ról esett le odáig.. A gyengülés 15-hónapja tart... és ez már így nem gyengülés, hanem a fő trendet látjuk... Így az eddigi 436-os tető is bukni fog, jó esetben 450-460 környékén nem fog átmenni, de addig el fog jutni.. 400-alá már nem fog menni többet.
A 370-es technikai szint nem nagyon kedvez a magasnyomású gazdaságnak. Az európai tőkekiáramlásról nem is beszélve. Ha lemegyünk 370-ig akkor viszont valószínűleg szlovákiában költöm el az Eurómat mert itt akkor is 500-al árazzák a termékeket.
A 434ből a 369 nekem egy jól beazonosítható 5 hullámos impulzusnak tűnt nekem is, benne van még, hogy az volt az A, ez pedig a B. C hullám viszont időben akár el is nyúlhat. De ez is csak egy scenarió.
:) azt hiszem előbb nemzeti konzultációt tartanának, és utána arra a megállapításra jutnának, hogy a forint gyengülést Gyuri bácsi okozza folyamatosan 🤣🤣🤣
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)