Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kihasználja a passzát szelet, meg még a golf áramlást is.:D. volt egy 1h-s chartom reggel, de talán nem raktam fel, ha mégis, akkor bocsánat, tehát eur huf 1h: https://kephost.net/p/OTk4OTY2.png 385.5-385.6 (2db ma50)
A kb. 9% kamatkülönbözet egyelőre erős támasznak tűnik, de hosszútávon én nyugodtabb vagyok, hogy nem forintban van a pénzem. Mondjuk alapvetően a részvények érdekelnek, és a hazai körülmények annyira nem tetszenek.
de tavalynem azt jelentette be nagymarci jóllakott óvodás,hogy már nem mozog együtt a FO$rint a gázárral?? Ja akkor a gázár lefelé jött és 200 környékén volt. Utána tényleg nem mozgott vele lefelé. De amikor ugrott, akkor a FO$rint is ment vele. Tehát akkor csak lefelé nem mozog a gázárral, ugye?
Szerintem izmos törés jön, 386.2. 384 ,aztán gogo 400. Pozi nélkül beszélek, mondhatni már várom, hogy törje. Utálom az ilyen tesze-tosza, összeszűkült bolis napokat.
Az mnb vesztesége megosztja a szakembereket. Van aki azt mondja vissza kell pótolni,van aki azt mondja, hogy nem. De ami lényegi a veszteség mögött, hogy azok a tevékenységek nem folytathatók,amik a veszteség kialakulásához hozzájárultak. Ebből az egyik fő ok, a költségvetés jegybank általi finanszírozása.
Mai szavazás:, szavazzatok! Pozitív: kemények vagyunk, mint Toldi Miki, megmutatjuk a világnak, hogy igen is 386.2 alá tudunk menni "saját erőből", és célba vesszük a 380-at, meg a Bandi által várt 360-at! Negatív: Folytatódik a forint "vesszőfutása", folytatódik a lejtmenet (EUR HUF emelkedés)
Igen, annyi a valós hiány,minden mértékadó szakember szerint annyi. Az évben hátralevő idő rövidsége okán pedig, már csak adminisztratív korrekcióra van idő. Ilyen könyvelési trükkökel tervezik, valahová 5 és 6% közé kihozni az ez évi hiányt.
Most szerintem kicsit légüres térben vagyunk gazdaságpolitikát tekintve. Ami eddig volt, az különösebben nem jött be. Ugye bankok, multik szarrá adóztatása, mindenféle sapka. Akár be is jöhetett volna, ha a külső körülmények javulnak. Lezárult volna a háború vagy EU beadja a derekát a zsarolások miatt. Ha bármi külső hatást meg lehetett volna lovagolni, akkor a belső intézkedéseknek tulajdonították volna és minden megy tovább. De nem ez történt, kell egy új terv, főleg azért mert eléggé földbe állt minden, reagálni kell. Az új irányt Nagy Marci képviseli, úgy tűnik adnak a szavára. Most még mindenképp. Az új terv szerint az infláció már annyira nem is rossz, növekedni kell, pörgetni a gazdaságot. Új támogatott / kamatsapkás hitelek, külföldi beàramló tőke, gyárak, munkaerő. Prociklikus g. politika másik véglet. Ideális esetben (jó) pár évente vált a gazdagság, nálunk évente, ha kell 3 havonta. Biztos bejön.
OTP 7.3% hiányt prognosztizál, ha nincs semmi intézkedés az év hátralévő részében. Az már csak az én véleményem, hogy valószínűleg még a "párt" se döntötte el mi legyen, gondolom keresik a lehetőséget. Ha a bankok beintettek volna a kötelező kamatsapka ötletre akkor nyilván odacsaptak volna. Fogy az idő. Mondjuk tavaly is vetettek ki visszamenőleges adót december vége felé. Ad hoc kormányzás folyik, semmit se lehet kizárni. Amire a tömeg rosszul reagál (napelem, környezetvédelmi kiskapus rendelet, külföldi munkavállalós rendelet, stb, stb) ott finomhangolnak így a választásokhoz közeledve, ha nincs hiszi akkor átmegy, aztán ha hozza a pénzt, zsír, ha nem akkor újratervezés.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)