Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ha megnézed az 1h-s chartot, 383-nál a végtelenségig szűkült, aztán meg jött a rakettya. Én inkább azon csodálkozom, hogy nem 386.2-nél erőlködik az EUR HUF, ott vennék egy kis TL-t. Ha megnézem az USD HUF chartot: miután erőből átmentünk 357-en, nem engedték utána alá, ugyanez történt a 361-el, és történik most ugyanez a 365-el. Ha csoda is történik 357-361-től beindul az élet!
Nem kevertem, az elmúlt évben én stagnálást láttam az használtautópiacon, és az 0% os infla. negatív akkor lehetne, ha csökkenne, de ez nem történt, legalábbis én nem vettem észre.
a fizuk sincsenek jobb bőrben, 35% infla 2 éven belül (és volt már 5% 2021ben) szal 3 éven belül 40% ilyen utóljára a 90-es évek elején volt, amiből 10 év kellett h kimásszanak a népek! kinek emelkedett a nettó fizuja 3 év alatt 40%-ot? hmm ja igen, képviselők, miniszterek, és nem nagyon tudok más iparágat, még a legjobban fizetőket se nagyon!
Mint nyugger,a tapasztalatom siralmas eredményt mutat e téren is.A szept/szept -i kaja infláció kb változatlan vásárlási tételekkel +19.1% volt.Az 1-9 havi szintén azonos módon számolva 25.7% .Nekem ne papoljon senki,a többletköltség,azaz az infláció éves szinten kis háztartásunkban olyan 22% körül várható,ha nem ugrik be valamilyen extrém kiadás.Az nem vígasztal,hogy a KSH szerint 10% alatti lesz a decemberi, mert az nálam "vakulj Paraszt "kategória. Megosztom az éves összesítésem is január 20-ig. Nem lesz fényes!!!
Vitatott, hogy ezt Churchill mondta e vagy a Chaplin bajszos festő bácsi egyik nagy embere (G...els)... De teljesen egyetértek veled. Én azt tapasztalon, hogy tavaly - 2 éve volt egy 20-30% os drágulás, ez tartott még tavaly is és most ezek az árak ragadtak be. Csökkenést én nem láttam.
Nem tudom valakinek feltűnt e de a KSH szerint a használtautók olcsóbbak lettek. Lehet én vagyok naív, de én ilyet nem tapasztaltam. De persze ők tudják, lehet feladtak egy hirdetést piaci ár alatt, és akkor már az a legolcsóbb ajánlat a comon. https://hvg.hu/gazdasag/20231010_inflacio_arak_reszletes_ksh
Igen, olvastam, és figyelem is az USD HUF-ot, de 365-ön nehezen akar átbillenni. Ahhoz sztem eur usd-nek 1.06 fölé kellene mennie. (1.07-et belelátok még, bőven, sima "korrekció") EKB beszéd van ma 14:00-kor,. hetes mozgóátlagok: 50 385.7 100 385.5 200 369.5 napos mozgóátlagok: 50 385.8 100 380.0 200 381.0 385.8 környéke jó beszállási lehetőség lenne TL-eseknek. Amit furcsálok: egyáltalán nincs certi mozgás. Bálnák sehol... Valószínűleg pont azon a szinten vagyunk, ahol bármi lehet (USD HUF 365 szintén ezt erősíti), vagy keményen 365 alá, vagy rakéta (észak)
Talán előző héten írhattam,hogy megköszönném ,ha lejönne az USDHUF 361-365be, részemről én megvagyok :) egyébként eurusd-be még lesz hely felfelé,de már nem sok,utána várnék egy nagyobb dollárerőt még.
Szoktam nézni a certi kötéseket. 1 közel 10k-s kötés volt EURHUFTS78-ban, máshol semmi! 388.6-ról nyitották. 1h boliközép nem tartotta meg, 2h boliközép tartja, törés esetén 386.2 (mi leírtam: már nem tartja) 4h RSI 43 alatt, bolialj 386.0 (a 2 MA50 közelében) https://kephost.net/p/OTk4MzM4.png napos boliközép: 387.2 (szélek 393-382)
Igen, trappista sajt 3500 körül volt, most 1899-1999ért is kapható akcióban. (és a Mizo, és ehhez hasonlók is) LIDL-sek még a szeleteltek is 3000-3500 körül vannak, jobb fajták.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)