Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Simán "beszopja" - nem tájékozódnak, hanem hisznek a vezérnek. A nemváltó óvodásokat is alig lehetett érvénytelenné tenni, gondolod a "rossz Brüsszel, szankciók" érvek nem fognak működni ? Nincs már illúzióm.
Kezded kapisgálni :) Megpróbálja a leendő népharagot már előre az EU ellen fordítani, mos jön a köv. lépés a "nemzeti konzultáció", amelyben megmagyarázza kérdésekben feltéve ügyesen, hogy akarod-e ezt. Szépen bele lesz fogalmazva ki az ellenség, mitől magas a gázszámla. Az ütemterv kész, Rogán Tóni a nyeregben.
Azt jelenti, hogy meg ne vedd mert ha baj van be**optad.. Nem engednek lépni.. Ilyen idők közepette ilyen feltételekkel adnak kicsit több kamatot is már, vállald be a csőd kockázatát mellé.. mint a törököknél itt is lehet ám gond éves távlatokban ha a kurmányunk "elk*rja" megint .. "Nagy" pénz nagy kockázat.. Akkor kezdi el a kötvények kamatát emelni az állam mindig, ha a csőd esélye nő.. érdemes utánaolvasni, hogy a pengő lecserélésekor a hiperinfláció korában hogy jártak az államkötvényesek....
Hát látom van van változás bőven megint.. Nemzethy konzultálunk egyet jó pénzen a szankciókról.. Szóval akkor a devizával "telt" államkasszából már csak ez hiányzik a vodafone megvásárlasa mellé.. Állítsuk meg brüsszelt, megint menjünk szembe.. Most, hogy épp a pénzekért könyörögnek pont ez "kellett" már csak.. Ezeknek elmentek ottholról szerintem.. Ez arra megy kiszerintem, hogy nézzük meg hányan lettek EU ellenesek mostanra a propaganda hatására.. Hogy majd ha mégsem jönne amiben "biztosak" illetve olyan nagyon bíznak navracsicskáék szerint, akkor mi lesz az eredménye ha benyögik, hogy igen mindent megtettek de megint a gonosz brüsszel volt a hibás lépjünk ki mert milyen szar is ott ahol jó nekünk.. Ők ám most sem hibáztak.. Az imf körüli titkolózás, ahogy írjátok az meg pusztán a véletlen műve lehet csak.. Még mindig csak a spekulálás megy az idő meg megy és megy el a nagy semmittevések közepette.. Na erre írtam én nem túl rég ezelőtt pár nappal, hogy előttem lehuzták a vécén a becsületüket régen.... kutyából szalonna mi.. na az nem...
Ilyenkor nem igazán lehet látni azokat a hangokat, hogy "olyan nincs,hogy ne jöjjön eu pénz", "máshol is megfagynak majd,bezzeg itt". Ami a nagy kérdés,hogy vajon milyen szerződés lett kötve az oroszokkal, ha a csökkenő gázár ellenére sem kerülünk jobb helyzetbe, illetve ha kiderül,hogy a király meztelen (elfogy drasztikusan a deviza tartalék), akkor az állampapírokból mekkora menekülés lesz, és leginkább lehet e majd menekülni. Plusz: Szerbiának mennyiért adtunk el gázt, hogy náluk töredéke lett a gáz köbmétere lakossági viszonylatban (olyan 140 ft-ot suttognak),mint nálunk? És náluk még így is IMF lesz jó eséllyel. Akkor nálunk mi lesz?
Meg holnap egy kamatcsokkentes es akkor onnan letolt gatya. Csak az eu penz netan az imf hitel fordithatja. Kinai hitel nem. Hiaba a kamatkulonbozet ha orszwgkockazatot latnak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)