Sziasztok,
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.
Köszi ezt is, beálltam. HUF fundához, nem tudom, mennyire valid: A "meglepetést okozó" inflációs adatok gyengítették a forintot. Mindjárt ezután hír jött uniós pénz csöpögtetésről: erősödött, a hiánya már rég be volt árazva. A kis happy-nek vége, újra felerősödhetnek a félelmek: MNB nagyobbat vág. Valószínűbb viszont hogy nem, már csak azért sem.
Én ezt az embert felstaniferezném egy KRAZ-ra hóláncnak.. és elmennék vele brüsszelig meg vissza... Többi kerékre is tennék fel még párat... Harci nincja is kapna helyet...
Egy észrevétel. Aranyban egy bullish flag lehetett, 1600-2000, majd korrekció (maga a flag) és 1800-2200ba ment fel, tehát A=C volt. Továbbra is validnak gondolom az 1970et első körben.
https://www.vg.hu/kozelet/2023/12/a-magyar-kormanyfot-olvasva-elkepedtek-a-franciak Nem vagyok teljesen képben a Franciál aktuálpolitikában, de ha ez a bekezdés ennyire tetszik nekik, igazán megkaphatnák, hogy ott is "'rendet tegyen" vissza se kell adni. Itt a németeknél amennyire látom kettős a megítélése, és leginkább attól függ ki milyen forrásból tájékozódik... számomra továbbra is egy hazaáruló, diktátor, valaki pedig a megváltót látja benne.
Ez ha jól sejtem, csak TA alapon igaz ? Mert én ekkora funda váltást nem tudok elképzelni... egy rövid távú hurrá optimizmus lehet, ha jönnek EU pénzek (reméljük akkor nem felejtik ez a tanárok, hogy ezt már nekik ígértték egyszer....)
Illetve nálam EURHUF most az ereszkedő csatorna és az emelkedő között van ~középen. 385-377 között. 430 ról jön az süllyedő, 2019 már ból pedig az emekedő. (ennek a törését egyenlőre nem is várom, ahhoz valami nagy fundának kellene javulnia)
USD HUF nál 2021 májusában tört a meredekség nálam, előtte aljak 14 máju, 18 jan-márc, 21 május-junius. Utána 21 május - 23 julius, illetve, most 1-2 hónapja, ez egyenlőre fogja, illetve a szűkülő ereszkedő felső 450 ről... ennek kb a közepén van. Itt szerintem világpiaci hírek, háború, esetleges újabb bankválság durranthat bármilyen irányba
EUR/HUF - trollmentes
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.