Sziasztok,
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.
A BEAR verziot ia iderakom majd pontosabban. Ott a nelyeg,ha mar most torik a csatorna,akkor 350-360 benne lehet majd. Nem zarom ki,h az USDHUF fog pontosabb kepet adni majd.
Itt a legnagyobb kérdés, hgoy a 2-4 es pont mint alsó támasz, törni fog e, és lassítanak e a fiúk, vagy marad ez a tempó ami 2019 márc óta van... (2es pont- törés, meredekebbé válás)
Illetve még OTP-t érintheti, hogy Anonymus rászlállt a Simple re, remélhetőleg észbekapnak és jön egy 2FA. Kérdés még, hogy az után mi lesz a következő, amit megpróbálnak meghekkelni. (szerintem ez még nem a vége.. )
Illetve ezek után szinte biztos, hogy a Finch se csinál semmit, kicsit fanyalog, de maradunk ahol vagyunk. Moody- detto. Az év vége ez alapján unalmas, lesz a gáz ára, esetlegessen olaj, illetve a Kína-Taiwan-USA lesz még egy érdekes kérdés (ott szerintem idő kérdése és valamilyen eszkaláció lesz). Az jobban betehet az egész piacnak, IT onnanról kezdve instant rakéta lesz (ha az a pár üzem megsérül, vagy csak veszélybe kerül onnantól mindenki nagyon vigyázzon a telefonjára mert az utánpótlás piszok drága lesz... Autóipar kettős, egyik oldalról hallani a lassulást, de mégis most az év vége felpörgött (német autóiparról beszélek itt elsősorban). Kérdés még hogy a német kormányban lesz e bizalmatlansági, az még mozgathat meg 1-2 követ.. Covid is bedurranni látszik, mint német- mint magyarországon, de talán pandémia már nem lesz belőle. Az új cucc ami most megint indul kínában még érdekes lehet. Ezek alapján nyugis karácsony, 370-390 es sávban oldalgást várok. (a 450 es tippem úgy néz ki nem fog bejönni ...)
Akkor ez egy amolyan kettő topik közötti ? EUR/HUF kis moderációval, de kis politikai vélemény is belefér ? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231211/mar-most-kisiklott-a-kormany-legfontosabb-2024-es-terve-656797 Ez alapján már most kuka a jövő évi cél ... ahogy várható volt. S&P -t vasárnap láttam, komolyan vicc, gittegylet... Ezek után nem tudom mi lenne az amire (megérdemelten) nem ajánlottba vágnának ? Ha nyíltan kimondaná az EU-hogy ide egy fillér se jön ? (ez nem fog megtörténni...) vagy ha még jobban keletre fog húzni az ország ? EURHUF érdekes volt ez az elmúlt 5 nap , de azért erősen rángatják... vajon véletlen lenne ??
EURHUF, hetes TF. Ez lenne a BULL scenárióm, várhatóan olyan 1-1,5 év időtávban. Fundásan nem tudom/akarom megindokolni, de nekem ez egy expanding triangle-nek tűnik. Ha ez a verzió bejön, akkor bizony a 498-as ,sokat emlegetett verzió testközelbe kerülhet. https://invst.ly/12m00l A bajom az, hogy egy BEAR verziónak törni kell ezt a csatornát, akkor viszont elkezdődik egy oldalazás,ami megint csak évekig tarthat. Lehet vitatkozni arról, hogy ezt mi válthatja ki. Ott,egy 350 tényleg nem zárható ki.
DAX: Hónapos timeframe, tehát nem napokon belűl várnám itt a fordulatot. https://invst.ly/12l-wi 17500 környéke már sávtetőnek tűnik, onnan azért várnék már valami korrekciót. Megerősítő jel nélkül nem szabad lőni. Aztán a várható kamatcsökkenés miatt ismét nagy zseton hullhat a tőzsdékre,de ez még a jövő zenéje.
Hát ha az mégegyszer annyira telibeverné megint a forintot egy lecsökkent kamatszinten egy ilyen mnb és költségvetés mellett lehet az se segítene ha vitya mato és varga együttt énekelné navra gitárkiséretével a jönnek az euspénzek slágert. Mondjuk az argentín látogatás adhat némi segitséget, ott van rutin inflla ügyben.
Törölt felhasználó2023. 12. 10. 19:09
Szerintem az olaj és főleg a gáz lenne érdekes, forint szempontból is. Ha az megindul, meglöki a forintot is, swap ide swap oda.
Részemről szinte jöhet bármi amit felsoroltál. Csak pörögjön a topik és tényleg maradjon trollmentes mert ami a másikban folyt az már a hasznos infók kárára ment mert úgy kellett pörgetni … Aki meg fundás híreket tud azt ne tartsa magába mert felül tudják írni a technikait rendesen.
Erős a gyanum hogy minden is ingatlan kontra állampapír kontra usa kötvény kontra román eurós kötvény. Szerintem kár lenne beszigorítani egyrészt elmaradnak az ötletek másrészt az emberek. Amíg nem a papagáj “498 úgyis titokban mind utáljátok egymást” megy addig én nyitott vagyok, ha politika akkor az, emlékeim szerint tamásnak se anyázott senki a szavazata miatt, csak a gondolatmenet hozzá volt vita tárgya. :) Szerintem úgyis ez lesz, persze elemzések korlátlanul. Meg a hírek amik megdobhatják. Küldő tényezők, hitelminősítő, eu stb nagyobbat rúghat az árfolyamon mint amit a chart mutat szerintem.
Na figyeljetek,adjunk egy fazont ennek az egesznek. Nem tudum,kinek mi fer bele,vagy milyen informaciora vagyik,de a major devizaparokat,esetleg olaj es gold otleteket en szivesen megosztok akkor hetfotol. Forint is mehet. Fundas meglatasok is erdekelnek. Mehetunk ebbe az iranyba?
Admiralla vannak bajaim,de főleg az adózás a nagy kérdés. Mert nem mindegy h a szolgáltató az EU-s vagy sem. Vagyis nem mindegy,hogy 15% vagy mondjuk több.
EUR/HUF - trollmentes
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.