A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Én a résekkel óvatos vagyok :) Az első combos bukóm (ami vicces módon végül az első keményebb profithoz is vezetett) a 2017-es francia választások utáni EUR/USD rés betöltésére való játék volt (ugye kb 200 pip-es réssel nyitott miután nem nyert a francia szélsőjobb). Ezt a rést végül 2020 februárban töltötte be, és kellett hozzá egy COVID :)
Emiatt várnál dollár erőt, amivel betöltik azt a rést? Még meg se kapták az EU-s pénzeket, már elköltötték gondolatban. Ott akkora happy van most, hogy szerintem totál rossz irányba gondolkodunk. (usd huf longom van, ismét...széllel szemben)
Ami még érdekes, hogy a zlotyi hagyott egy rést, innen közel 10% ra. Az a kérdés, hogy a forint hol lesz, mikor azt betölti. A HUFPLZ alapján, nincs ok az örömre.
Hát a tegnapi naphoz no comment. Mind a deviza világában, mi d a tőzsdén olyan mozgások vannak, ami valahol egy nagyon csúnya végkifejlet irányába mutat. Nem csak a forintra gondolok. Az ilyen eszelős mozgások egy trend végét szoktak kísérni. Ha sikerül az amcsi bikát levágni , nem tudom mi lesz. Valahogy el kell tüntetni a pénzt ezt a FED is jól tudja, de hiába a minden mágia, eddig ez nem sikerül. Kamatok devizába. Nem is gondolom tovább. Minimális részvény portfólió.
Kicsit túllőtték a célt sztem. 4h rsi 84, napos 70, bár még messze van a korábbi 80+tól. Legalább egy 1.08 visszatesztet illene csinálnia. Gyakorlatilag 353-ról lejöttünk 345-re 1 nap alatt, forint is örült 2 egységet, de látszólag nem tud tovább haladni.
Pont így, lett volna jó kiszálló csak én elég más forgatókönyvet vártam, az utóbbi 2 hét erősen meglepett és szépen beragadtam. Hiába, hibázni ugye nem csak a sündisznó tud :D Bár még mindig azt gondolom, hogy a Ft most elszakadt a fundamentumoktól, jövő hét MNB, hátha az besegít majd
Igen. Közben érdekes "egyezés". EUR HUF: Október 13 eur huf 389.2 14-től indult a nagy lefele kör. November 13 (vagyis tegnap), imintha elindult felfele - korrekció, bullish rsi divergenciát láttunk, aztán tessék. ma 14-én, "eur usd rakéta". Furcsa egyezés.
Rosszul érted, vagy én. USD HUF long - felfelé haladás Vette 355 körül. 150 napog tartja pl * 0.1 swap /nap, az 15 egység bukta, tehát mintha 370en vette volna. Shortnál nincs ilyen bünti, mert ott az usd- T adod el technikailag
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!