"Konszolidált szinten a teljes lengyel operáció mintegy 5,5 millió euró összeggel járul hozzá a saját tőkéhez (2015 Q3-as jelentés alapján). Szintén konszolidált szinten az értékesítési ár 11,7 millió euró, azaz a tranzakció pénzügyi zárásakor nagyjából 6 millió euró összeggel nő a Társaság konszolidált saját tőkéje."
Sosem volt ebből, de furcsálom, hogy a bejelentésben benne van, hogy az eladásba beleegyezett a hitelező bank is.
Mintha itt elfelejtkeznének a számításról, hogy mi marad a banki hitel nullázása után?
Nem tudom, csak kérdezem.
Szerintem egy 30-40-50 Ft-os osztalékjavaslat lenne a jó megoldás. Ezt talán még putyin és társai is elfogadnák és akkor már a bankerek is. Pénz is maradna, a beragadtak is fellélegezhetnének egy kicsit, a befektetők se rinyálnának. Feltéve, hogy van mani.
Ha bejönne az aláírt üzlet, akkor az jelentős felértékelődéshez vezetne. Ha nem is srv-t vennének, p. fizethetnének 100 Ft osztalékot a cashből. Máris feljebb mászna az árfolyam. :-)
Mondjuk az látszik, mennyire nagy a bizalom a cégben, messze nem emelkedett annyit az árfolyam, amennyi benne van a hírben. Egy pár % esélyt azért adnak neki a befektetők.
De még mindig valószínűbbnek tartom, mint a CSEPEL turbina projektjét 30 mrd-os bevétellel. Azt sem kapkodják.
Ettől a moslék cégtől bármi kitelik.
Ugye emlékeztek még a bejelentett "lengyel hitelre" ami után bezuhant az ár?
Én sose fogom elfelejteni, akkora bukó volt. Óvatosan velük!!
ENEFI - THE BEST