Még egyszer mondom: van értelme saját részvényt vásárolni, ha a társaság elkezdte leépíteni magát...(az arany tojást tojó tyúk eladásra került.) Vajon ki a vevő????? Ex is megkérdezte, nem véletlenül....
Soós Csaba elmondta, hogy öt évig nem tudnak hozzáférni a cash-hoz a lengyel operációnál... Miért nem lehetett, addig osztalékot fizetni a magyar operáció eredményéből..
Csak gondoljál bele, egy cég leépül, durván mondva nulla lesz a saját tőkéje...
A nullát nem mindegy hogy 21 millió vagy 8 millió részvény db számmal osztjuk el.......
-nem lesz saját részvény vásárlás (Komonczi Zsolt) egyértelműen kihangsúlyozta, ő pedig a Szivek vonalat képviseli. Azt hogy Soós Csaba elképzelése ez lenne egy dolog, de az igazgatóság három tagból áll....
-A Soós Csaba saját részvény vásárlásainak is volt értelme, hiszen a dolgozói részvények lehívását egy jóval magasabb részvény árfolyamon lehetne elérni....
-de valójában mi értelme van saját részvény vásárlásnak, ha csak a magyar operáció maradt a társaságnak. Határidős magyar operáció!!!!! Vagyis azt jelenti, hogy egy bizonyos időn belül ezek a projektek ki fognak futni! És ha nincs új, akkor nem lesznek működő
projektek....Természetesen ezek nem egyik pillanatról a másikra, de 5-6 éven belül lehetséges ez a verzió...Valljuk be őszintés, mennyi esély mutatkozik egy pl. Józsefvárosi projekt megnyerésére....
A Szivek vonal egyértelműen bízik abban, hogy fognak tudni szerezni üzleteket....Kérdem Én, ott volt az igazgatóságban két évig, mégsem sikerült...
A lengyel operáció eladása szerintem egy iránymutatás, a társaság végelszámolása felé...romániai operációk felszámolása, és lehetséges a magyar operációk eladása....a befolyt pénzt szétosztani a részvényesek között....
-mi értelme lenne vásárolni saját részvényt, ha a társaság meglévő projektjei ki fognak futni, és egyszerűen lehetetlen újakat szerezni (mármint megfelelő nagyságút)...
-a magyar operáció még most jól teljesít, havonta 30 M HUF szabad cash-t termel...
-a lengyel operáció eladása után, egy folyamatot lehetne elképzelni. Rendkívüli osztalék a befolyt összegből, és osztalékfizetés a magyar operáció által termelt eredmény után még pár évig.......
az a rossz cég, ahol nincsenek leírások (amikor vissza lehetne írni), hanem a könyvben minden extrém szinten szerepel. ott a sok milliárdos saját tőke, a végén meg csődben mennek egy posta számla miatt.
Én egyszer éltem meg poziban visszaírást az FHB-ban, vagy másfél éve.
Akkor a Gyj. profitsorban, az 1,15 mrd HUF-ból, 900 millió volt Bad Will, az 1027-es lokális csúcs után, a 955-ös top volt az, talán a bolondok órájában, le is ment hajcihő, utána le-fól huzigálás, és bánkódás, hogy miért nem adtam.
akár pár aukció se kizárt, mint annó a kötvények visszavételénél volt
HA bejön a 11,7 millió euró, akkor abból 10-15 millió részvényt bezsákolhatnak. ha bejön az első román perükre is a pénz (minimum 4 millió eurót emlegettek rá), akkor még pár milliót visszavehetnek.
ENEFI - THE BEST