szinergia (görög) Együttműködés, együtthatás: amikor több elem vagy tényező együttműködéséből nagyobb teljesítmény, magasabb eredmény jön létre, mintha az elemeket vagy tényezőket egyszerűen összeadnánk.
szinergia hatás A részek közötti kapcsolat javítása révén többleteredmény elérése (tőzsde)
:)
Mikor meghallom azt a szót, hogy "szinergia" kiráz a hideg....)))) De komolyan:
-Én nem azt mondom azt, hogy 155 Ft-ot ér a társaság értékpapírjai, csak a lehetséges jövőképet festettem le (a legvalószínűbbet....)
De milyen különleges helyzet áll elő: ha valóban eladják a lengyelországi operációt, jelenlegi részvényárfolyam mellett a társaság kapitalizációja, készpénzben a társaság számláján fog állni.....
Nem lepődnék meg egy azonnali felvásárlási ajánlattól sem...csak gondoljon bele mindenki....
Akár lehet is belőle valami: "A vállalati körben vállalt tisztségviselői szerepeken keresztül pedig a meglévő, de ki nem aknázott szinergiákat szándékozom feltárni és ezeket minél erőteljesebben felhasználni az üzleti folyamatok optimalizálása érdekében. Különös hangsúlyt fordítok az energetikai cégeken belüli és azok közötti szinergikus kapcsolatok erősítésére..."
"...Részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában, több kiserőmű (üzemeket, kórházakat ellátó villamos- és hőerőmű) létrehozásában...."
Van már egy kis gyakorlata az energetikai szektorban (is).
"...A Szivek vonal egyértelműen bízik abban, hogy fognak tudni szerezni üzleteket....Kérdem Én, ott volt az igazgatóságban két évig, mégsem sikerült... ..."
Csakhogy Szivek úr most lett az MNV vezérigazgatója, és korábban energetikával is foglalkozott: link
ENEFI - THE BEST