Ez a gyergyószentmiklósi per, a szerződésfelmondás jogszerűségének megítéléséről. Hirtelen ezt találtam meg. Szinte csak azt nem mondta ki a bíróság, hogy az önkormányzat össze-vissza hazudozik. Ha az Enefi bármilyen módon szerződést szegett volna, akkor más lett volna az ítélet.
Félreérted, én örülök az Enefi hazai pernyerésének, csak abban nem vagyok biztos, hogy valóban ártatlanok: igazságszolgáltatás nem létezik, csak jogszolgáltatás! . Nem mellékesen ezen információ azért megért volna egy BÉT közleményt, mert szerintem az a kategória. Vagy az Enefi menedzsmentje se szeretné ezt széles közönség elé tárni?
Pesszimistának tűnök? Inkább realistának érzem magam. Az biztos, hogy a mutyizás foka a BÉT-en igen magas (máshol nem ismerem, mert nem próbáltam tőzsdézni), ami megnehezíti a normális tőzsdei folyamatokat/reakciókat és ez - úgy tűnik - rám is hatással van.
Ne is hasonlítsuk. A nutex egy spac cég, egy joker. Tele kpval. "egy üres vállalat, aminek a részvényeivel a tőzsdén kereskednek, és a cég ugyanúgy végigmegy a tőzsdei kibocsátás folyamatán, mint bármelyik másik vállalat is ilyenkor. A cégnek konkrét tevékenysége nincs, rengeteg készpénzen ülnek közvetlenül a bevezetésüket követően.Arra a kérdésre, hogy ki fektetne egy olyan vállalatba, ami igazából nem csinál semmit, a következő válasz adható: ezeket az üres vállalatokat kifejezetten azért vezetik a tőzsdére és gyűjtik hozzá össze egy halom befektető pénzét, hogy utána ezek vezetői keressenek egy privát céget, majd azt a korábban összegyűjtött pénzből felvásárolva megspórolnak egy újabb IPO-t."
Ti ismeritek azt a Belga dalt, hogy az a baj, ez a vaj, minden bsj.Ha nyer Enefi, az a bsj. Ha nem nyer, az a baj, ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az a baj..Oriasiak vagytok!Erre epitkezik a BET! :) Belga: az a baj https://youtu.be/6UAcYzbilbw Torzonborz mit szol ehhez? Rudolf fogja a fejet Kaszabolo vagja a hullamokat :)
Nutexszel ne hasonlitsuk ahol 91milliora higitottak a reszvenyeket, tevekenyseg semmi, alkalmazott, telephely nincs. 10eve semmi tevekenyseg, alaptoke es nevertek csokkenes van porondon ott. Itt uj cegek jottek, uj tevekenysegek, ertekek, uj tagok. Pereket is nyerik. Mi a gond nem tudom :) Minden gond? Oke
Nem az ellen, de ha ott sincs pénz akkor nincs pénz, a román kormány baszni fog egy magyarok lakta "falura"...szóval amíg tudják elhúzzák az egészet mert addig sem kell fizetni
ENEFI - THE BEST