Lehet, hogy ezért meg fogtok kövezni, de szerintem semmi rosszat nem csinált Hathor. Ő szimplán egy vérbeli kereskedő, nem több, ezért még nem kell elítélni, csak a helyén kell kezelni. A folyamatos felbeszélése alatt egyébként elment az árfolyam 460-ig, szóval aki 400-410-420-on bevásárolt (ahol ő is) és kidobta 450-460 magasságában, az rövid idő alatt kereshetett 10-15%-ot vele. Nekem sok szintről van, 190-től egészen 600-ig, volt 400-ról is amit 440-en kidobtam, szóval én kereskedek vele, és tartom hosszú távon is. Szerintem teljesen rendben van amit csinál, erről szól a tőzsde, a kereskedésről és a befektetésről, ha valakinek ez nem tetszik, akkor rakja betétbe vagy állampapírba a pénzét (ez nem neked szól, hanem mindenkinek).
Sajnos ez van akkor, amikor a "megélhetési" tőzsdések (profik) egy pályán játszanak a "nem megélhetési, befektetői" tőzsdésekkel (amatőrök). Amikor a profiknak kell a pénz, akkor mindent bevetnek, hogy el tudják szedni az amatőröktől és ezzel felrúgnak minden írott és íratlan szabályt, mert ők ebből élnek címszóval. Kíváncsi lennék mit csinálnának a profik ha külön ligában kellene játszaniuk egymással.:))
"ami támogatja a döntésünket azt felnagyítjuk, ami meg ellene van, azt meg lekicsinyítjük" Nanana, álljunk meg, itt nem erről van szó... Végtelenbe mutató csártok, 600-ig nem adom, Ferit ismerem, fasza lesz, stb. Azután, ha van 5% haszna, akkor kivágja az egészet. Olvasd vissza, ha ráérsz. Én már tudom a menetrendet, de még sokakat megvezet. Nincs ezzel baj, csk utána nem kell a hiszti, hogy ő csak mindenkinek jót akar... Szó sincs róla.
Én nem vagyok ENEFI-s, hanem a BUx topikba szoktam írni. De nézem egy jó ideje az ENEFI-t. Hozzáteszem, 1 árva ENEFI részvényem nincs. És régebben mikor még nem ebefi volt a neve igen csak sokat buktam rajta. No de a lényeg, én is többször nézegettem, hogy beszállok. Mert én azt látom, hogy csatornába megy kb. 400 körülig lemegy, majd fordul kb. 450 ig, mind a 2 irányba kilendül időnként, kb még 20-al vagyis 380-470 a csatorna bővebben nézve, de inkább 400-450. Olvastam szidtátok Hathort, én kedvelem, de nem az én tisztem megvédeni. De csak egy tanács, azért ez "csak" egy forum, és mi akik tradelünk mindig elfogultak vagyunk a pozinkkal kapcsolatba, és ami támogatja a döntésünket azt felnagyítjuk, ami meg ellene van, azt meg lekicsinyítjük. Ezzel azt akarom mondani, hogy bárki bármit leír, azt lássátok, hogy csak a saját gondolatát írja, és biza a legjobbak is hatalmasat tévedhetnek. És mi akik a fórumba írunk nem vagyunk sajna a legjobbak. Én senkinek nem hiszek. DE figyelem, hol tévedhetek, vagyis csak azt olvasom el komolyan, aki másként látja mint én. Hátha valamit elszámolok, elnézem, elcseszem.
jamukha, igaz hogy a Polska eladásból igen gyorsan költöttek srv-re de el ne feledd hogy volt előtte egy viharos hatalomátvételi kísérlet. Megítélés kérdése hogy ki hogy értékeli, de el ne feledd hogy akik át akarták venni a hatalmat 120Ft-on vették meg bennfentesen a magánnyugdíj pakkodat és a Polskát is elvihették volna harmadáron. A bennfentes vádakat meg akkor is felmerültek, de az MNB azt (büntivel együtt) elbukta ha az erről szóló legutóbbi erről szóló közleményeket nézegetem.
Szerintem korrektül közzé tette a cég hogy tovább vásárolja 250-ig a papírokat ahogy jön be pénz és rengeteg közzététet olvastam hogy meg is történtek a vásárlások.Be is tartották hogy nem vásárolt magasabban a cég. Szerintem ha most bevernéd 250 alá nem lennének hülyék nem vásárolni ismét ;) Az is megítélés kérdése, hogy a "ratiokban javulás áll be". A megítélésbeli különbséget a román peres eredmények képezik. Abban igazad van ha abból nem folyik be semmi akkor nem javultak, ha viszont befolynak (olyan nagy a követelés hogy szinte tök mindegy milyen arányban) akkor jelentősen javultak. A kp mennyiség független a BV-től szerintem. Érdekes momentum az is hogy egy fél mrd-ot csak be tudtak tolni egy leányba is.
Román pernyerés esetén teljesül a "ratiokban javulás", jelentősen emelkedik a sajáttőke, de miért is baj ha akkor sajáttőke alatt srv-re menne és te esetleg ne adj Isten lemaradnál róla? A maradék papír mögött magasabb tőke állna létező operációk formájában, magyarul többet érne!?
Nem vagyok pénznyelő, láttam milyen ámokfutásokat rendez, elítélem az ilyet.
Azt írtad, hogy "Miért is nem rendkívűli osztalékban dobták szét a befolyt összeget?" Erre írtam, hogy nem is volt törvényi mód osztalékfizetésre. Nekem mindegy, hogy mit kezddel ezekkel az információkkal, az a Te dolgod.
Valóban volt egy részvényes, aki osztalékkal kapcsolatos javaslatot tett, a CRH Invest Kft. Javaslata szerint: az ENEFI Polska sp.zoo értékesítése és kapcsolódó jogügyletek bevételének realizálása a Társaság javára; a bevétel megérkezését követően osztalékfizetés elhatározása az ENEFI Energiahatékonységi Nyrt részvényesei javára
Végül is joga volt ilyen javaslatot tenni. A közgyűlésen persze megkapták volna a részvényesek a tájékoztatást arról, hogy a számviteli törvény előírásai miatt osztalékfizetésre nincs lehetőség. Teljesen jogszerű eljárás, be lehet terjeszteni olyan javaslatot, amit a törvény előírásai miatt nem lehet elfogadni. Erről a részvényeseket nem kell előre tájékoztatni.
ENEFI - THE BEST