A mérhetetlen lustaságom megakadályoz abban, hogy érdeklődéssel forduljak a füge termesztése és lekvár főzése felé.
Csipkebogyóztam. A közelmúltbeli dér már megcsípte, ezért tegnap leszüreteltem.
Az a meglátásom, hogy a csipke egy rendkívül aljas, gonosz, durva növény. Virágzásában, majd a piros termését hivalkodóan mutogatva nagyon csábító. De csak messziről! Közelébe merészkedve rögtön megfog, szabadulhatatlanul belegabalyodsz, közben véresre szúr, karmol.
A csajszi, akit erről elneveznek az is valószínűen ilyen. Átalussza a trendet, aztán az első arrafelé sétáló pézes királyfit megfogja, soha többet nem ereszti.
Nnna, az a lényeg, hogy most már a csipkelekvár (hecsedli) készítésnél járok.
Közben a kovászom is alakul. A második kovászos kenyerem már egészen tűrhető volt.
:)
Csipkebogyóztam. A közelmúltbeli dér már megcsípte, ezért tegnap leszüreteltem.
Az a meglátásom, hogy a csipke egy rendkívül aljas, gonosz, durva növény. Virágzásában, majd a piros termését hivalkodóan mutogatva nagyon csábító. De csak messziről! Közelébe merészkedve rögtön megfog, szabadulhatatlanul belegabalyodsz, közben véresre szúr, karmol.
A csajszi, akit erről elneveznek az is valószínűen ilyen. Átalussza a trendet, aztán az első arrafelé sétáló pézes királyfit megfogja, soha többet nem ereszti.
Nnna, az a lényeg, hogy most már a csipkelekvár (hecsedli) készítésnél járok.
Közben a kovászom is alakul. A második kovászos kenyerem már egészen tűrhető volt.
:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!