Egy egészséges könnyű tízórai és uzsonna
Sárgarépát lereszelem, kinyomom, fokhagymát, sót, borsot és kevés tejfölt teszek bele. Pirítósra, friss kenyérre isteni. /olajos fokhagymából, mert a rajta lévő olaj elég a béta karotin hasznosulásához.
Töklapcsánka: 1 cukkinit, 1 krumplit/burgonyát, csak hogy ne szóljanak meg/ lereszelek, kinyomom,teszek bele vöröshgymát,fokhagymát,sót,borsot, tojást, kevés lisztet. Kevés olajon kisütöm és mindig szalvétára, vagy törlőpapírra szedem. Lehet nagy vagy kislyuku reszelőn is.
Sárgarépát lereszelem, kinyomom, fokhagymát, sót, borsot és kevés tejfölt teszek bele. Pirítósra, friss kenyérre isteni. /olajos fokhagymából, mert a rajta lévő olaj elég a béta karotin hasznosulásához.
Töklapcsánka: 1 cukkinit, 1 krumplit/burgonyát, csak hogy ne szóljanak meg/ lereszelek, kinyomom,teszek bele vöröshgymát,fokhagymát,sót,borsot, tojást, kevés lisztet. Kevés olajon kisütöm és mindig szalvétára, vagy törlőpapírra szedem. Lehet nagy vagy kislyuku reszelőn is.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!