Topiknyitó: fxboy 2014. 06. 20. 17:23

édes-savanyú  



Sziasztok!



A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..

A lényeg: Segítsetek főzni!

Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!



Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell

A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.

Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.



Jó étvágyat!




Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fxboy
fxboy 2015. 08. 08. 20:05
Előzmény: #472  Törölt felhasználó
#480

Szia Lulo!

Holnap lesz ez az esemény: link
Indulsz?

Nekem most nem fér bele az időmbe, de jövőre ott leszek.

Most úszóleckéket veszek, talán még belefér, megtanulnom normálisan úszni.
:)

emerald 2015. 08. 02. 12:13
Előzmény: #478  fxboy
#479
😉😃
fxboy
fxboy 2015. 08. 02. 11:33
Előzmény: #477  emerald
#478


Sziasztok!

Cickomka
emerald
La mamma
Madonna
Nella
osibisa
b4ndyTA
casear
kb48
lulo
ocsibroker
oil120
soda

(ha vkit kihagytam, bocsánat!)
köszönöm Nektek, hogy megadtátok nekem a lehetőséget, hogy megismerhesselek Benneteket!

Szívből örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel!

Külön köszönöm emeraldnak a szervezést és a lebonyolítást!

:))

emerald 2015. 07. 30. 18:03
Előzmény: #476  fxboy
#477
Nálam is a cserealap....😉😀
fxboy
fxboy 2015. 07. 30. 17:23
Előzmény: #466  emerald
#476

Eperfa csemete előkészítve.
:))

fxboy
fxboy 2015. 07. 23. 05:42
Előzmény: #474  Törölt felhasználó
#475

Mindenesetre a tahó tekszaszi jól megmondta a bugris bugaciaknak, ráadásul "akik tegnap beazonositottak itt magukat" (sic)

:)

Törölt felhasználó 2015. 07. 22. 20:50
Előzmény: #470  fxboy
#474
Fogalmam sincs mit akarhatott közölni... nyilván neki se. Valószínűleg csak a blogját akarta ilyen "rafinált módon" felpolírozni a suttyó "bugaciak" szájtáti serege előtt.

)
fxboy
fxboy 2015. 07. 22. 20:21
Előzmény: #472  Törölt felhasználó
#473

Pontosan.
:)

Törölt felhasználó 2015. 07. 22. 20:07
Előzmény: #470  fxboy
#472
ki van zárva!
fxboy
fxboy 2015. 07. 22. 19:37
Előzmény: #467  diki
#471


Jó dolog a nyár!
Ritkábban kell főzni.
Dinnye, főtt kuki, kovi ubi, gyümölcsök, lecsó, lecsó, .... néha egy kis cicege...
:)

fxboy
fxboy 2015. 07. 21. 16:42
Előzmény: #456  Törölt felhasználó
#470

#1046
Szerinted 100 a srác?
Sztem nem!
:))

zodiac 2015. 07. 21. 09:47
Előzmény: #461  emerald
#469
Én is adtam egy +t,én kicserélném a rosé kacsamellet, egy tömött kacsa mellével, ami át van sütve,puha omlós,nem száraz,én csak a marhát eszem nem átsütve,a lekvárt irigylem,hmm.
fxboy
fxboy 2015. 07. 21. 09:20
Előzmény: #467  diki
#468

Óóóó...! ... málnás meggylekvár!
:))))
Nagyon-nagyon irigylem a családtagjaidat.
:)

diki
diki 2015. 07. 20. 22:14
Előzmény: #466  emerald
#467
Munka után édes a pihenés, de pihenés után utálatos a munka :)
Szombati hazatértünk után bevonatam egy-két vállalkozó kedvű fiatalt a kisebbségimeggy és egy kis málna szedésbe, segítettek az előkészítésben és elkészült az isteni málnás meggylekvár.

Most a szeder áll reggelig lecukrozva. Szedés közben váltig marasztaltak bennünket a hajtások, de ki akar száz évet várni egy királyfira? :D

Szerdától meg ismét a nyáré a főszerep.

emerald 2015. 07. 19. 20:59
Előzmény: #465  fxboy
#466
nincs ez mindig így....:)
fxboy
fxboy 2015. 07. 19. 20:36
Előzmény: #462  emerald
#465

Idővel, energiával hogyan bírod ezt a rengeteg dolgot? Kert, konyha, befőzés, lekvárok,... feketpari... házimunka, tréd, arany... tali szervezés... Jól hemzsegsz!
:)

fxboy
fxboy 2015. 07. 19. 20:32
Előzmény: #463  kata311
#464

++
:)

kata311
kata311 2015. 07. 19. 19:22
Előzmény: #435  diki
#463
váúúúúú.......
diki, ezt a habos barackost megsütöttem, eszméletlen jó lett, elájult tőle a család
annyit variáltam csak, hogy a prézlire hintettem egy kis őrölt fahéjat

köszi a receptet, nagy kedvenc lett
emerald 2015. 07. 19. 17:56
Előzmény: #461  emerald
#462
Jah....és a fekete paradicsom!
Ismeritek?!

Alig van magja, jó husos, és olyan édes hogy elképesztő! Édesebb mint a sárga koktél. A zöld cipkáját se kell kivágni, mert nem olyan fás ízű mint sok pirosnak. A szine miatt viszont sokkal egészségesebb mint a piros. Mert ebben ugyanazok az anyagok is megtalálhatók amik a szederben-áfonyában-kék szőllőben. Nem jut eszembe minek hívják, de erősen rák ellenes.

Kár h nem csak ilyet ültettem, majd jövőre!
emerald 2015. 07. 19. 17:48
Előzmény: #460  fxboy
#461
De jó, akkor újra tojásokat raktak....?
És a második költés sikeres ezek szerint....😀

Mai ebéd:
Rozé kacsamel bazsalikomos krumplipürével és ribizli szósszal.

Annyi a befőznivaló h alig győzöm. A csemege uborka eltevés eltolódott, mert nem jött árú. De a saját paradicsomjaimból már főztem
be két üveggel. Feketeribizli-málna lekvár volt még az e-heti projekt.
Nem túl édes inkább pikáns, nagyon finom lett.
No utóbbit kaptok tőlem viszem a fórumtalira, ilyet úgyse főztél biztos...😉

Topik gazda

fxboy
fxboy
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek