A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Fogalmam sincs mit akarhatott közölni... nyilván neki se. Valószínűleg csak a blogját akarta ilyen "rafinált módon" felpolírozni a suttyó "bugaciak" szájtáti serege előtt.
Én is adtam egy +t,én kicserélném a rosé kacsamellet, egy tömött kacsa mellével, ami át van sütve,puha omlós,nem száraz,én csak a marhát eszem nem átsütve,a lekvárt irigylem,hmm.
Munka után édes a pihenés, de pihenés után utálatos a munka :)
Szombati hazatértünk után bevonatam egy-két vállalkozó kedvű fiatalt a kisebbségimeggy és egy kis málna szedésbe, segítettek az előkészítésben és elkészült az isteni málnás meggylekvár.
Most a szeder áll reggelig lecukrozva. Szedés közben váltig marasztaltak bennünket a hajtások, de ki akar száz évet várni egy királyfira? :D
Idővel, energiával hogyan bírod ezt a rengeteg dolgot? Kert, konyha, befőzés, lekvárok,... feketpari... házimunka, tréd, arany... tali szervezés... Jól hemzsegsz!
:)
váúúúúú.......
diki, ezt a habos barackost megsütöttem, eszméletlen jó lett, elájult tőle a család
annyit variáltam csak, hogy a prézlire hintettem egy kis őrölt fahéjat
Alig van magja, jó husos, és olyan édes hogy elképesztő! Édesebb mint a sárga koktél. A zöld cipkáját se kell kivágni, mert nem olyan fás ízű mint sok pirosnak. A szine miatt viszont sokkal egészségesebb mint a piros. Mert ebben ugyanazok az anyagok is megtalálhatók amik a szederben-áfonyában-kék szőllőben. Nem jut eszembe minek hívják, de erősen rák ellenes.
De jó, akkor újra tojásokat raktak....?
És a második költés sikeres ezek szerint....😀
Mai ebéd:
Rozé kacsamel bazsalikomos krumplipürével és ribizli szósszal.
Annyi a befőznivaló h alig győzöm. A csemege uborka eltevés eltolódott, mert nem jött árú. De a saját paradicsomjaimból már főztem
be két üveggel. Feketeribizli-málna lekvár volt még az e-heti projekt.
Nem túl édes inkább pikáns, nagyon finom lett.
No utóbbit kaptok tőlem viszem a fórumtalira, ilyet úgyse főztél biztos...😉
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!