A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Ha marad egy kis sonka, vagy bármiféle husos szalonna otthon ezt próbáld ki:
Kis füstölt szalonnát lepirítottam, hozzávágtam a főtt sonka sarkát. Főtt tésztát(maradék volt) ezen megmelegítettem, közben 1tejfölben(tejszin még jobb, de nálunk laktóz mentes izéket kell használnom) elkevertem 2 egész tojást és egy kis reszelt sajtot.
Levettem a tűzről a tésztát, a tejfölös masszát pedig a forró tésztába kevertem.
Majd minimumon még egy percig a tűzhelyen.-sokáig nem szabad mert kicsapódik a tojás
Ha gyorsan fővős tésztád van ez egy 10perces kaja.
Nem száraz, krémes állagú. Sonka/szalonna nélkül is jobb mint a sima tejfölös sajtos. Gyakorlatilag ez az olasz carbonara.
Kérdem a férjem, eszel sajtos tejfölös tésztát, azt mondja nem éhes.
Na de sonka is van benne.
Ja az más, akkor eszek 😜
Csuda jó világom lesz ezután, többé nem kell kertet ásnom!! A magot csak beleszórjuk a dudvába-susnyába és kész!
....és természetesen minden nap 6-tól 11-ig reggelizem. _Fekve!_
Mindig sejtettem, hogy firnyákos népek ezek a kertészek/parasztok. Csak úgy tesznek, mintha sokat dolgoznának, közben pedig "lógatom a lábam, növesztem a hájam" van....
:)
Diki, szembejött a köved :)
Emilbe kérem a postázási címet.
Most fogom megcsinálni újra a finom krémesedet.
Mi a helyzet a lagzis csigával, mind el készült?
Én azt sose készítettem, furcsa egy gusztusa van a férjemnek,
a bolti cérnametéltet szereti. Amit én gyúrok az vastag-szerinte.
Őstermelő leszek...:)))
Mindig is akartam piacra menni, de olyan keves időt
voltam a férjemmel h nem akartam a fél szombatot elcseszni.
De most úgy alakult h itthon van sokat.
A szokásos borsmenta és citromfű irtást most becserepeztem, kb 20db lett.
A saláta palántáim is gyönyörűek voltak tavaly is, de amikor
megnőttek nem tudtuk mind megenni és még a szomszédság is kevés volt.
A piacos benfentesek szerint:
Sütit is kivihetek! Azt mondták h kijönnek
megnézni hol és hogyan készül. Hát jöjjenek, kávét is kapnak :)
Hétfőn megyek a hivatalba, tényleg lehet-e, és olyan egyszerű-e...?
Tegnap vacsira padlizsánkrém volt, nyáron lesütve eltett padlizsánból. Nem volt különbség a friss és e-között.
Annyi a titok h sütés, hámozás után olajon át kell forgatni h elpárologjon belőle a víz. Üvegbe raktam, kettő megromlott a többi biztonsági okokból a mélyhűtőbe került. Idén eleve oda rakom.
Spórolok, és igyekszem felhasználni mindent ami itthon van.
Mert egy villámháborút is kihúznánk a spájzom tartalmával...:)
Hétvégén káposztás bableves volt és fánkot sütöttem három vajlinggal. Aggódtam h sok lesz de a "gyerek" azt mondta h Ő eszik
öt helyett is....:)))
Hétfőre már nem is maradt.
Ma paprikás krumpli friss salátával, holnap rakott kel lesz, aztán kelkáposzta főzelék fasírttal.
Nagy a kelkáposzta...:)
Én is hozzájutottam...😉
Jött a szomszéd asszony h kellene három tojás, mert fánkot süt.
Mondta, mindjárt visszaadja a férje már úton van.
Á mondtam nem kell nekem a tojás, inkább adjon 2-3fánkot cserébe :)
Sonkás-babos tészta. Öreganyóval, paradicsomszósszal, babérral, szerencsedióval fokival átcsúsztatva latinos ízvilágba, rá reszelt sajt.
A sonka főzőléből zöldséges káposzta leves, kis rizzsel dresszelve.
:)
Néhány napra le van a gond.
Még mosogatni sem fogok! :)
...régi szép idők, amikor szingliként (akkor legény elnevezéssel) a mosatlan edényeket dobáltam be a hűtőbe. Ott kevésbé szagosodtak. Ha jött az épp aktuális, először mosogatnia kellett... ...vagy utána...
:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!